Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het volgen van een opleiding bij Bouwmensen. Wat kun je verwachten van onze opleidingen en organisatie? Een opleiding in en voor de bouw? Is dat wel iets voor uw kind? Wanneer je je verdiept in verschillende opleidingen dan komen er ongetwijfeld vragen naar boven.

Je bent niet de enige die vragen heeft. Bekijk de onderstaande en veelgestelde vragen eens. De antwoorden van Bouwmensen geven je hopelijk meer duidelijkheid over een aantal belangrijke zaken.

Ja. Vaak krijg je de kleding van je eigen vestiging. Maar soms is het zo dat je een waardebon voor kleding krijgt. Daarmee koop je dan zelf je kleding. Een derde optie is dat de kosten voor kleding verrekend worden in je salaris.

Wil je weten hoe het zit met werkkleding bij jouw vestiging? Bel voor een kennismakingsgesprek bij een vestiging bij jou in de buurt en ze vertellen je er alles over.

50% van de kosten voor de lesstof wordt door de bedrijfstak bouw zelf betaald. De helft van de kosten voor studenten valt dus al weg. De rest van het bedrag betaal je als student en/of ouders zelf. Sommige vestigingen van Bouwmensen hebben een speciale regeling waarmee ze je in de kosten voor de lesstof tegemoetkomen. Dit geldt niet voor alle vestigingen. De regeling werkt ook niet overal op dezelfde manier en verschilt per regio.

Wil je weten hoe het bij jouw vestiging zit met de verdeling van de kosten? Neem contact op met de vestiging van jouw keuze. Of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Wat je gaat verdienen tijdens de opleiding verschilt per vestiging en het type opleiding. Wil je toch de exacte verdiensten vooraf weten? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij een vestiging bij jou in de buurt. Over het algemeen geldt dat bij BOL opleidingen een stagevergoeding wordt geboden en bij BBL een salaris volgens de CAO Bouw.

opleiding service medewerker gebouwen mbo niveau 2

Download infosheet 'Voor Ouders'

De mogelijkheden bij Bouwmensen zijn eindeloos. We bieden tientallen bouwopleidingen waarmee we jongeren helpen aan een succesvolle start in de bouw. Wilt u meer weten over hoe ons scholingsconcept in elkaar zit en hoe e.e.a. zit met salaris, betalingen, etc.? Download dan de infosheet ‘Voor Ouders’.