Hoe werkt het

Een opleiding in de bouw volgen, is werken aan werk. De komende jaren zijn er zeker 60.000 extra bouwvakkers nodig. Goed opgeleide mensen hebben daarbij natuurlijk de voorkeur. Als een leerling-werknemer zijn of haar opleiding afrondt bij Bouwmensen, dan is hij of zij na afloop in het bezit van een mbo-diploma op eigen niveau. Dat kan niveau 2 zijn. Daarna kun je nog doorgaan tot en met niveau 4. Starten aan de opleiding kan met of zonder vmbo-diploma. We passen het startniveau van de opleiding aan op het behaalde middelbareschooldiploma.

Diverse opleiding en mogelijkheden

Bij Bouwmensen is iedereen welkom die interesse heeft in een baan in de bouw. Een opleiding bestaat bij ons uit vier dagen werken voor een salaris. De hoogte daarvan hangt af van de leeftijd en het niveau. Een dag in de week gaan de studenten naar school. Daar leren ze alle benodigde theorie. Zo is elke student na school klaar voor een goedbetaalde baan in de bouw. Dit heet een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL-traject).

Op deze manier leiden wij mensen op in de vakgebieden:

  • Metselen
  • Timmeren
  • Tegelzetten

De theorie leert iedereen op school. Meestal is dat een regionale mbo-school (ROC). De praktijk volgt bij Bouwmensen deels ook op school. Maar het grootste deel van de praktijklessen vindt plaats bij een erkend leerbedrijf. Daar krijgt elke student een eigen leermeester. Een ervaren rot in het vak leert hen alles wat ze nodig hebben in de bouw.

In dienst bij Bouwmensen

Tijdens de opleiding zijn de studenten in dienst bij Bouwmensen. Wij betalen ze een goed salaris voor de dagen dat ze bij het leerbedrijf werken. Natuurlijk krijgen ze ook vakantiedagen van ons. Veiligheidsschoenen en een degelijk gevulde gereedschapskist horen ook tot de vaste uitrusting.

Wat, hoeveel en hoe vaak je dingen vergoed krijgt hangt af van de vestiging. Voor vragen kun je hierover een kennismakingsgesprek aanvragen bij een lokale vestiging.

Zolang de opleiding duurt, krijgen leerling werknemers persoonlijke begeleiding. Van de ervaren leerlingcoordinator van Bouwmensen en van de mensen van het leerbedrijf. Na het afronden van de opleiding krijgen ze een mbo-diploma. Daarmee kunnen ze overal in de bouw aan de slag. Zodra de opleiding af is, treden studenten in de meeste gevallen direct in dienst van de opdrachtgever waar ze voor werkten.

Bouwen aan Nederland

Bouwvakker zijn is een dankbaar beroep. Elke dag maak je als bouwvakker de wereld een klein beetje mooier. Iemand die met zijn handen werkt, die maakt echt iets. Bouwwerken waar je trots op mag zijn. En die je iedereen later kan zien. Dat is niet iets dat iedereen kan. Daar heb je speciale vakkennis voor nodig. Bij Bouwmensen leren we je die graag. Omdat wij trots zijn op de bouw.

opleiding service medewerker gebouwen mbo niveau 2

Download infosheet 'Voor Ouders'

De mogelijkheden bij Bouwmensen zijn eindeloos. We bieden tientallen bouwopleidingen waarmee we jongeren helpen aan een succesvolle start in de bouw. Wilt u meer weten over hoe ons scholingsconcept in elkaar zit en hoe e.e.a. zit met salaris, betalingen, etc.? Download dan de infosheet ‘Voor Ouders’.