Cursussen

Bouwmensen gaat verder dan het opleiden van jonge bouwvakkers. Ook het bijscholen van bestaande medewerkers zien wij als belangrijk punt. Goede opleiding levert zowel tevreden medewerkers als klanten op.

De bouw staat nooit stil. Altijd zijn er nieuwe snufjes en manieren van werken. We kunnen steeds meer en de resultaten worden alleen maar mooier en beter. Tenminste, als je weet hoe die allerlaatste snufjes werken.

Betere arbeidsmotivatie

Bouwmensen leert de nieuwste technieken tijdens het opleiden van de mbo-studenten. Die kennis gebruiken we nu ook om uw bestaande medewerkers bij te spijkeren. Technische ontwikkelingen gaan namelijk snel. Ook op het gebied van veiligheid veranderen de regels vaak. Houd al uw mensen bij de tijd en stuur ze regelmatig op cursus. Dat motiveert ze. Het verbetert hun werk. En daar plukt u de vruchten van.

metselaar maakt werk strak

Vaktechniek en meer

Bouwmensen organiseert vakinhoudelijke cursussen. We behandelen praktijkgerichte informatie over timmeren, metselen of tegelzetten. Maar er zijn ook cursussen om beter te leren plannen en samenwerken. Of over hoe je netjes met klanten omgaat op de bouwplaats.

Daarnaast bieden we opleidingen op het gebied van kwaliteitsverbetering aan: veiligheid (VCA), bedrijfshulpverlening (BHV) en diverse cursussen voor UTA-medewerkers. Denk daarbij aan planning, automatisering, maar ook managementcursussen voor uw medewerkers met potentie. Zoekt u een specifieke opleiding? Of een opleiding op maat? Vraag het ons en wij adviseren u graag.

Aanbod per locatie

Het aanbod van cursussen verschilt per locatie. Alle locaties van Bouwmensen werken wel nauw samen. Een landelijk netwerk van opleidingsbedrijven. Zie voor uitgebreide informatie over bouwopleidingen en locaties: www.bouwopleiders.nl.

Wilt u weten welke cursussen en opleidingen er bij u in de buurt zijn? Zoek de dichtstbijzijnde Bouwmensen vestiging en bekijk het cursusaanbod. In de meeste vestigingen bieden we de volgende cursussen:

  • Vaktechniek Bouw
  • Communicatie en samenwerking
  • Kwaliteitszorg en milieu
  • Organisatie, planning en automatisering
  • Veiligheid
  • Duurzaamheid
  • Maatvoering & Uitzetten
  • Steigerbouw

In sommige gevallen werkt Bouwmensen met andere organisaties. Het gaat dan om de volgende twee organisaties:

  • De KOB (Kader Opleidingen Bouwbedrijf). Van oudsher een opleidingsinstituut voor de bouw. Met een cursusaanbod gericht op doorgroei naar uitvoerder, calculator, werkvoorbereider en aannemer.ย  Meer informatie.
  • De BOB biedt al heel lang opleidingen voor de bouw. Allemaal gericht op uitvoering, projectleiding, veiligheid en nog veel meer. Meer informatie.