zuid-holland zuid

Talent voor Techniek

Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn zullen ze bij Bouwend Nederland, de belangenvereniging voor de Bouw- en Infrasector, hebben gedacht. Daarom is Bouwend Nederland hoofdsponsor geworden van het lespakket Klokhuis Bouwt. Een aardig initiatief voor basisschoolleerlingen om kennis te maken met de bouw. En goed van Bouwend Nederland om de daad bij het woord te voegen.

Basisschoolproject in de polder
Bouwmensen heeft al geruime tijd projecten draaien waarbij basisscholen uit de regio op een actieve manier kennis maken met de bouw. Het begon met een project dat Mens & Wonen heet. In dat project werd eerste aantal bouwlessen gegeven, waarna de leerlingen aan de slag konden. Ze kregen de opdracht een plan te maken voor een optimale woon- en werkomgeving, inclusief maquette. Tenslotte werd het project afgesloten met een praktijkmiddag bij Bouwmensen, waar leerlingen van Groep 7 van de deelnemende scholen hun technische vaardigheden aan de praktijk konden toetsen.

Sinds een aantal jaar is dit project vervangen door Talent voor Techniek. Dit zijn bijeenkomsten van een dagdeel, georganiseerd voor basisschoolleerlingen uit de regio, waarin ze kennis maken met de bouwsector. Aansluitend zijn er workshops waarin ze kunnen testen hoe het met hun eigen technische vaardigheden is gesteld. In een periode van drie weken komen zo'n 700 basisschoolleerlingen bij Bouwmensen over de vloer.

Deel deze pagina op:

Contact

vestiging Hardinxveld-Giessendam
Houtschelf 10
3371 KB Hardinxveld-Giessendam
Postbus 506
3370 BA Hardinxveld-Giessendam
E: info@bouwmensen-zuidhollandzuid.nl
T: 0184-61 53 12
F: 0184-61 72 91
Vestiging Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
E: info@bouwmensen-zuidhollandzuid.nl
T: 0184-61 53 12

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS