utrecht

Bouw VMBO

Kies je voor de bouw-vmbo dan ga je vanaf het derde leerjaar voor het vaktechnisch onderwijs naar het opleidingscentrum van Bouwmensen en Dé Schildersvakschool aan de Utrechthaven 13 te Nieuwegein.

De AVO-vakken volg je op het Cals-college. Dus voor de vakken Nederlands, wiskunde, Engels etc. zit je op school, Hoge dijk 1 te IJsselstein. Voor de vaktechnische vakken zit je in Nieuwegein.

In Nieuwegein heeft de bouw-vmbo de beschikking over een prachtige praktijkruimte waar alle onderdelen van de bouw beoefend kunnen worden. Daarnaast is er een theorielokaal voorzien van alle technische snufjes en ingericht om ook veel met de computer te kunnen werken. In een geheel eigen omgeving krijg je les in vaktheorie, tekenen of praktijk. Je bent ongeveer tweeënhalve dag per week in Nieuwegein voor de vakopleiding.

In de derde klas volg je de algemene bouwopleiding. In de vierde klas kies je voor een uitstroomprofiel. In overleg met de docent van het Cals-College bestaat de mogelijkheid om te kiezen uit drie profielen, te weten. Timmeren, metselen of schilderen. Wanneer je KBL doet en je wilt naar de mbo-bol 4 moet je kiezen voor de richting timmeren.

Gedurende het derde en vierde leerjaar organiseren we een aantal excursies en gastlessen. Je gaat in beide jaren ook een aantal weken stage lopen. Hiervoor zoeken we naar een plekje binnen één van de erkende leerbedrijven in de regio.

Wanneer je aan het einde van het vierde leerjaar jouw bouwdiploma behaalt, kun je doorstromen naar één van de opleidingen die  Bouwmensen of Dé Schildersvakschool aanbieden te Nieuwegein. Met het bouwdiploma stroom je door naar een BBL-opleiding niveau-2, werken en leren. Alle andere vmbo-diploma’s geven toegang tot de BOL-opleidingen niveau-2, school en stage

Vmbo-leerlingen die na de onderbouw  besluiten om voor het uitstroomprofiel in de bovenbouw voor  BWI ( bouwen Wonen en Interieur) te kiezen, kunnen terecht op onze bouw-vmbo. De Bouw-vmbo is een samenwerking tussen het Cals college IJsselstein,  Bouwmensen-Utrecht en de Schildersvakschool. 

Vmbo-leerlingen die kiezen  voor het uitstroomprofiel BWI zijn van harte welkom. In het derde en vierde leerjaar zit je ca. drieënhalve dag per week op de locatie van Bouwmensen Utrecht te Nieuwegein. Je krijgt 15 lesuren per week vaktechnisch onderwijs en ook vakken als wiskunde, Nederlands etc. volg je daar. Je werkt in kleine groepen waardoor er veel aandacht is een duidelijke structuur en je bent bijna de hele week al in de omgeving waar je na het vmbo kunt doorstromen in de diverse mbo-vakopleidingen..

In het derde leerjaar volg je de vier kerndelen van de opleiding BWI, te weten bouw-timmeren, fijn-timmeren, schilderen en metselen. Aan het einde van het derde leerjaar kun je de keuzerichting kiezen voor het vierde leerjaar. Je kunt dan kiezen uit een timmerprofiel, profiel voor de “ natte bouw met metselen, tegelzetten en stukadoren of je kiest het profiel schilderen en onderhoud met daarin schilderen, glas-zetten en behangen. Aan het einde van het vierde leerjaar doe je examen in alle vakken. Behaal je het diploma kun je doorstromen naar de BBL-vakopleidingen niveau-2 bij Bouwmensen Utrecht of de Schildersvakschool.

Bekijk het filmpje. Hier zie je leerlingen aan het werk op school en wat zij willen bereiken met deze opleiding: 

https://www.vmbo-bwi.nl/docenten/lob-loopbaanfilmpjes/

 

 

 • Informatie
  Wanneer je op het VMBO zit en bent geïnteresseerd kun je nadere informatie vragen bij de SPBU of bij het Cals college te IJsselstein.
  Cals college
  Hoge Dijk 1
  3401 RD IJsselstein
  tel. 030-6868040

 • www.cals.nl/ijsselstein

 

Deel deze pagina op:

Contact

Utrechthaven 13
3433 PN Nieuwegein
E: info@bouwmensen-utrecht.nl
T: 030 – 6081533

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS