twente
on

Niveau 1

Assistent houtbranche

Toelatingsvoorwaarden

Geen. Graag in de bouwsector willen werken is voldoende.

Duur opleiding

Maximaal 1 jaar. Bij goede resultaten kan de entreeopleiding assistent houtbranche eerder afgerond worden.

Omschrijving opleiding

Als assistent houtbranche kun je aan de slag bij bedrijven binnen de hout-, timmer- en meubelindustrie. Je bent assistent machinaal houtbewerker of assistent bestekzoeker. De werkzaamheden voer je voornamelijk uit binnen de werkplaats, de montageafdeling of het magazijn.

Je assisteert de productiemedewerkers bij het maken bijvoorbeeld van tafels, kozijnen, kasten of zelfs schepen. Ook werk je soms zelfstandig aan opdrachten. Dit alles doe je in opdracht van je leidinggevende, waarbij je vooral uitvoerend aan het werk bent. Eigenlijk verschillen je werkzaamheden per bedrijf of per sector.

Je houdt je onder andere bezig met het verzamelen en controleren van gereedschappen en materialen. Je assisteert bij de productie en je helpt bij het opslaan, laden, lossen en vervoeren van materialen. Ook zorg je ervoor dat de houtproducten verzendklaar worden gemaakt en dat je de werkplaats en gereedschappen opruimt en schoonhoudt.

on

Doorleren

Met je diploma Assistent houtbranche (niveau 1) kun je doorstromen naar de opleidingen:

Deel deze pagina op:

Contact

Veldkampsweg 24
7605 AR Almelo
E: Almelo@bouwmensentwente.nl
T: 0546-828052

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

inschrijven Lees verder

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS