twente

Nieuws van Bouwmensen Twente

Aantal nieuwe leerlingen Bouwmensen Twente in jaren niet zo groot

Jongeren kiezen weer voor de bouw

De vlag kan uit bij Bouwmensen Twente en het ROC van Twente. In jaren is het aantal aanmeldingen van nieuwe leerlingen voor de bouw niet zo groot geweest. Woensdagavond 17 april was het daarom weer ouderwets ‘full house’ in de grote praktijkhal aan de Veldkampsweg. Ruim honderd timmerlieden, metselaars en tegelzetters met hun ouders werden er verwelkomd en bondig geïnformeerd over wat ze mogen verwachten zodra ze met hun bouwopleiding gaan beginnen.

Bouwmensen Twente is het opleidingsbedrijf van zo’n zeventig bouwondernemingen uit Almelo, Twenterand, Tubbergen, Dinkelland en Tubbergen. Bouwmensen Twente neemt leerling bouwvakkers (timmerlieden, metselaars en tegelzetters) in dienst en detacheert hen bij aangesloten bouwondernemingen. Het ROC van Twente verzorgt 1 dag in de week de theorieopleiding van de leerling bouwvakkers, Bouwmensen Twente staat 4 dagen in de week garant voor hun praktijkopleiding op de bouw en in de eigen praktijkhal.

Vorig jaar signaleerde Bouwmensen Twente in Almelo voor het eerst een stijgend aantal aanmeldingen van jongeren dat bouwvakker wil worden, maar dit jaar overtreft de verwachtingen. Tot nog toe zijn er al veertig aanmeldingen, en het is nog maar april. Ervaring is dat tot aan de zomervakantie nieuwe leerlingen binnenstromen. Timmeren is veruit favoriet met bijna dertig leerlingen, onder wie voor het eerst niet één maar zelfs twee jonge vrouwen.

Lisa ………uit Geesteren, leerling van Het Noordik, gaat timmervrouw worden. Zoveel was woensdagavond al duidelijk. Waarom de bouw haar trekt, weet ze eigenlijk niet. Maar toen ze het thuis tegen haar ouders vertelde, probeerde haar vader het uit haar hoofd te praten. Hij werkt zelf in de bouw en dacht hoofdschuddend: ’Meisjes in de bouw…..’ Omdat Lisa persisteerde, gooide hij het over een andere boeg. Lisa moest maar aan den lijve ervaren hoe het werkt op de bouw, en hij regelde een vakantiebaantje op de bouwplaats. Lisa moest aan het werk, op de vingers gekeken door een echte leermeester. Wat schetst vaders verbazing: het beviel zowel Lisa als het aannemersbedrijf Dura Vermeer uitstekend.

De jongeren die zich al hebben aangemeld voor de opleiding bouw bij Bouwmensen Twente, moesten woensdagavond direct na de ontvangst al fonkelnieuwe veiligheidsschoenen passen. Die krijgen ze als ze na hun vmbo-eindexamen beginnen aan de oriëntatieweek in juni. In die week krijgen ze de verplichte opleiding veiligheid op de bouw, een medische keuring en doen zij de eerste bouwwerkzaamheden. Die oriëntatieweek krijgt een vervolg in de eerste week na de bouwvakvakantie, tot het moment dat de leerlingen aan de slag gaan op de bouw met een leermeester.

Zowel het ROC van Twente als Bouwmensen Twente zijn erg blij met de groeiende belangstelling voor het werken in de bouw. ‘De bouw is booming, en de mensen zijn heel hard nodig’, benadrukte directeur Robert Herman nog maar eens. Het feit dat ook vrouwen kiezen voor de opleiding timmeren, juicht hij alleen maar toe. ‘Dat is echt een heel goede zaak’.

Bij Bouwmensen Twente is de inschrijvingstermijn voor het nieuwe leerjaar 2019-2020 nog tot de bouwvakvakantie geopend. Ook neveninstromers kunnen zich melden.

Nieuws
Deelnemers de Harde Leerschool maken kennis met de bouw
In 8 weken tijd leren rugbyen en met jezelf aan de slag om weer te gaan werken. Dat staat...
Henk Goossen Ridder in de orde van Oranje Nassau
Vandaag is tijdens de "lintjesregen" onze vrijwilliger Henk Goossen onderscheiden in de...
Druk bezochtte Voorlichtingsavond
Aantal nieuwe leerlingen Bouwmensen Twente in jaren niet zo groot Jongeren kiezen weer...
Schrijf je in voor een opleiding en ontvang 50% korting op lesstof
Schrijf je nu in voor een BBL opleiding als timmerman, metselaar of tegelzetter en ontvang...
Skills Talents wedstrijden BWI en PIE bij Bouwmensen Twente
Spannende wedstrijd bij Bouwmensen Twente in Almelo Het spande erom. De deelnemers...
25 jarig dienstverband Jolanda van den Noort
Opnieuw een jubliaris bij ons opleidingsbedrijf., Jolanda van den Noort, adminstratief...
NIEUWE opleiding WANDENSTELLER
Schrijf je nu in voor onze nieuwe opleiding tot wandensteller. Een praktische opleiding...
Nieuw brochure "BOUWCLINICS"
Met enige trots presenteren we onze nieuwe brochure waarin de Bouwclinics gepresenteerd...
Technieklessen voor het basisonderwijs
Dit seizoen ontvnage we weer ca 900 gr 7 leerlingen uit het basisonderwijs voor een techniekles...
Open dag 2019
Voor een alle belangsetllenden organiseren we op 17 januari 2019 van 14.00 uur tot 20.00...
Diploma uitreiking 2017
Veel prominenten bij diplomafeest Er worden maar weinig opleidingen (wellicht zelfs niet...
Afscheid Herman Slot
Bouwmensen Twente Almelo heeft VTB voorzitter Herman Slot uitgezwaaid. Dat gebeurde vlak...
Deel deze pagina op:

Contact

Veldkampsweg 24
7605 AR Almelo
E: Almelo@bouwmensentwente.nl
T: 0546-828052

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

inschrijven Lees verder

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS