rivierengebied

Welkom bij Bouwmensen Rivierengebied

Daan wint GOUD op EK in Boedapest

Daan Weijgertze uit Hagenstein heeft tijdens EuroSkills 2018 een gouden medaille in de wacht gesleept. Tijdens het evenement dat van 26 t/m 28 september plaatsvond in Boedapest, Hongarije werd hij uitgeroepen tot de beste bouwtimmerman van Europa. Hij was al nationaal kampioen door het winnen van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes in maart van dit jaar. Hij is werkzaam bij BOUWMENSEN RIVIERENGEBIED en studeert bij Hoornbeeck College. Stibo v.o.f. is het leerwerkbedrijf van Daan.

Willem Beverloo, begeleidend expert van gouden medaillewinnaar Daan Weijgertze: “Daan heeft boven verwachting gepresteerd. Niet alleen ik was zeer onder de indruk, maar ook mijn mede-experts.” Ook Daan reageerde enthousiast: “Dit geeft me een wow-gevoel, ben enorm trots op mezelf!”

Grootste beroepenevenement van Europa

Tien jaar na de eerste editie van EuroSkills in Rotterdam streden in Boedapest meer dan 500 deelnemers uit 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 37 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen (beroepen), waaronder  stukadoor, bloembinder, meubelmaker, lasser, CAD-tekenaar en verpleegkunde. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers de afgelopen maanden. In Hungexpo in Boedapest werden ruim 70.000 internationale bezoekers ontvangen, waaronder internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ook Nederland was vertegenwoordigd met een delegatie. Naast het aanmoedigen van Team NL wisselen zij de laatste kennis uit op het gebied van beroepsonderwijs en vakmanschap.

Skills Heroes
De deelnemers aan EuroSkills hebben zich onder meer gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. In het schooljaar 2018/2019 doen vrijwel alle mbo-scholen mee aan de nieuwe editie vakwedstrijden. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 857 opleidingen in 60 wedstrijdrichtingen. Zij maken kans om zich te kwalificeren voor de volgende lichting van Team NL, de selectie die zal deelnemen aan WorldSkills, het WK voor beroepen dat in augustus 2019 plaatsvindt in Kazan, Rusland.

WorldSkills Netherlands
Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

 

Daan Weijgertze naar de Euroskills in Budapest

https://www.ad.nl/utrecht/deze-drie-toppers-uit-regio-utrecht-vertegenwoordigen-nederland-op-het-beroepen-ek~a074d5da/

Nieuwe leerlingen

27 augustus zijn een kleine 40 enthousiaste leerlingen gestart met hun opleiding.
Wij wensen de dame en heren heel veel succes en wensen ze een leerzame tijd toe!!

Geslaagden 2018


De namen van alle geslaagden vindt u bij "Geslaagden 2018"


Spreekbeurt over Bouwmensen

Hoe leuk is dat, je spreekbeurt doen over Bouwmensen?! De 12 jarige Nick Knuiman heeft zijn klas alles
verteld over Bouwmensen en de bouw, waarin zijn vader ook werkzaam is.
Een "ruime voldoende" kreeg Nick. Super goed gedaan!! Hopelijk heb jij je klasgenoten
zo enthousiast gemaakt dat we jullie een keer mogen verwelkomen bij ons op de werkplaats.
Wellicht een nieuwe generatie bouwvakkers.


15, 16 en 17 maart Skills the Finals

Na 3 dagen hard werken heeft een vakkundige jury alle opdrachten beoordeeld. Op zaterdagavond 17 maart heeft de zenuwslopende prijsuitreiking plaatsgevonden. Jothan van Eck is helaas net buiten de prijzen gevallen. Hij is geëindigd op een mooie 4e plaats. Net als Jothan deed ook Jordy van Utrecht mee aan de vakrichting metselen, hij ging er met een bronzen medaille vandoor. Daan Weijgertze deed mee aan de vakrichting timmeren en wist hier een 1e plaats mee te behalen. Wat een vakwerk hebben deze jongens laten zien. Gefeliciteerd!!!!


Start techniekwedstrijd
https://detielenaar.nl/nieuws/2018/03/verticaal-transport-is-thema-techniekwedstrijd-2018


Donatieboxen voor ROPARUN team Hope4Life

Binnenkort gaan er op verschillende plaatsen donatie boxen geplaatst worden. Deze boxen zijn gemaakt door leerlingen en medewerkers van Bouwmensen Rivierengebied. Deze mooie donatieboxen werden overhandigd aan Ronald Middelkoop, een loper van het ROPARUN team, door directeur Koos Karsijns van Bouwmensen Rivierengebied te Geldermalsen.
We wensen team Hope4Life heel veel succes en hopen dat de boxen goed gevuld gaan worden! Wil je doneren op naam van Ronald Middelkoop...
Klik dan op onderstaande link!


http://donaties.roparun.nl/doneren?team=659


Skills finale 

15, 16 en 17 maart gaan onder leiding van Frank Stuip de volgende finalisten hun "skills" laten zien:
Timmeren:   Daan Weijgertze, Hoornbeeck college
Metselen:    Jothan van Eck, ROC Rivor
                   Jordy van Utrecht, ROC Rivor

       
 


Leidinggeven op basis van Vakmanschap

Een MBO4 diploma op basis van je vakmanschap? Je bent een vakman en ambieert een leidinggevende positie? Vergroot je kansen. Dat kan nu met de opleiding Leidinggeven op basis van Vakmanschap. De huidige ontwikkelingen in de markt leiden tot een groeiende vraag naar leidinggevenden op de werkvloer. Jezelf ontwikkelen wordt ook gezien de stijgende pensioenleeftijd in de maatschappij steeds belangrijker. Maak jij straks het verschil?

Bedrijven die gericht investeren in talentontwikkeling presteren beter. Medewerkers maken het verschil. De huidige ontwikkelingen in de markt leiden tot een groeiende vraag naar leidinggevenden op de werkvloer. In de bedrijfstak wordt duurzame inzetbaarheid zeker in het kader van de leeftijdsopbouw een steeds belangrijker aandachtsgebied. Mensen kansen bieden, is mensen boeien en binden. Goed opgeleid kaderpersoneel is een fundament voor uw bedrijf. Om deze reden hebben BOB Bouwmensen en Da Vinci college de MBO4 opleiding Leidinggeven op basis van Vakmanschap ontwikkeld.

Klik op https://www.bob.nl/opleidingen/bouw/uitvoering/leiddinggeven-op-basis-van-vakmanschap/ voor meer informatieLeidinggeven op basis van Vakmanschap
Voor bedrijven, scholieren en ZZP-ers


Je bent een vakman en ambieert een leidinggevende positie.  Of je runt een bedrijf en wilt investeren in goed kaderpersoneel. Vergroot je kansen met een MBO4 specialistendiploma Leidinggeven op basis van Vakmanschap. Waarom deze opleiding? Vaak schiet men tekort op de zogenaamde softskills, zoals communicatie, planning, berekeningen, uitvoering et cetera. Middels deze opleiding worden de skills geleerd om alles naadloos aan elkaar de lussen, zodat het project van A tot Z perfect kan verlopen. Immers faalkosten zijn snel gemaakt en ontstaan vaak en onnodig door het ontbreken van goede communicatie en de benodigde softskills. Het aan elkaar koppelen van alle vaardigheden en het juist in weten te zetten zijn van groot belang voor het doen slagen van een project.  Om deze reden hebben wij de BBL4 specialisten opleiding Leidinggeven op basis van Vakmanschap ontwikkeld. Het is een brede niveau 4 opleiding, welke vanuit je eigen vakgebied wordt ingezet. Bouwmensen Rivierengebied werkt daarbij nauw samen met Bouwmensen Apeldoorn en Da Vinci College. Na het behalen van het diploma is doorstroming naar een HBO vervolg opleiding mogelijk. Tijdens deze studie die 60 lesdagen duurt, bouwt men bovendien een eigen portfolio op. Een opleidingsprogramma met toekomst dus!

Klik hier voor brochure 1:
BBL4 specialisten opleiding, Leidinggeven op basis van Vakmanschap
Klik hier voor brochure 2:
MBO4 specialistendiploma, Leidinggeven op basis van Vakmanschap


Voor bedrijven
Goed opgeleid kaderpersoneel is een fundament voor uw bedrijf. Bedrijven die gericht investeren in talentontwikkeling presteren beter. Medewerkers maken het verschil. De huidige ontwikkelingen in de markt leiden tot een groeiende vraag naar leidinggevenden op de werkvloer. In de bedrijfstak is duurzame inzetbaarheid zeker in het kader van de leeftijdsopbouw een steeds belangrijker aandachtsgebied. Mensen kansen bieden, is mensen boeien en binden. Om deze reden hebben wij de BBL4 specialisten opleiding Leidinggeven op basis van Vakmanschap ontwikkeld.

Aanmelding
U meldt uw medewerker aan via www.bob.nl/opleidingen/functiegericht/leidinggeven- op-basis-van-vakmanschap of klik op de brochures en meld u aan middels het aanmeldformulier.

Bouwmensen Rivierengebied

 

Al ons nieuws
Deel deze pagina op:

Contact

Poppenbouwing 3
4191 NZ Geldermalsen
E: info@bouwmensen-rivierengebied.nl
T: 0345-575924

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

inschrijven Lees verder

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS