nijmegen

Nieuws van Bouwmensen Nijmegen

Statushouders aan de slag in de bouw

De opleidingsbedrijven Bouwmensen, Inframensen, InstallatieWerk en SchilderˆsCOOL Nijmegen ondertekenden samen met WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en VluchtelingenWerk Oost Nederland vandaag, 18 september, een samenwerkingsovereenkomst in Nijmegen. Doel van deze samenwerking is om statushouders op te leiden en geschikt te maken voor de arbeidsmarkt. Deze personen hebben in eigen land al ervaring opgedaan als schilder of timmerman of in de elektro- en installatietechniek. Ze kunnen nu via een verkort traject worden begeleid naar werk in hun eigen vak.

Het bedrijfsleven, vertegenwoordigd door de opleidingsbedrijven, ziet deze groep als één van de manieren om het personeelstekort in de gebouwde omgeving branche aan te pakken. Statushouders die in aanmerking komen, krijgen een opleiding van ongeveer 10 weken met aansluitend een betaalde baan voor minimaal een half jaar.

WerkBedrijf en Vluchtelingenwerk zoeken de kandidaten. WerkBedrijf screent deze mensen en  Vluchtelingenwerk zorgt voor de maatschappelijke begeleiding.

De eerste groep van 10 statushouders is inmiddels geselecteerd en start binnenkort met dit traject.

Het convenant werd ondertekend in het pas gerenoveerde  gebouw van Tandheelkunde. Hieraan werkten verschillende statushouders mee als onder andere installateur en beveiliger.

Op de foto (vlnr): vlnr) Werner van der Linden,  manager Bedrijfsdienstverlening WerkBedrijf, Ron van Stralendorff, directeur InstallatieWerk, Christine Pans, regiomanager Vluchtelingen-Werk Oost Nederland, Bert Hooijsma, directeur Schilder^sCOOL en Geert Robben, financieel directeur Bouwmensen/ Inframensen Oss/Nijmegen

Nieuws
Statushouders aan de slag in de bouw
Statushouders aan de slag in de bouw De opleidingsbedrijven Bouwmensen, Inframensen,...
Open dag 16 februari 16:00 - 20:00 uur
Wil jij misschien wel timmerman worden? We informeren je graag over de opleiding en hoe...
Nieuwe leerlingen welkom!
carrièreplanners, doordenkers en knappe koppen kiezen voor een baan met toekomst!  ...
Opleidingsbedrijf bundelt krachten voor inzet vakmensen
Opleidingsbedrijf bundelt krachten voor inzet vakmensen Bouwmensen heeft de activiteiten...
Kom langs voor informatie over de bouwopleiding!
Wil jij misschien wel timmerman worden? We informeren je graag over de opleiding en hoe...
Deel deze pagina op:

Contact

Bezoekadres: Heyendaalseweg 98
6525 EE Nijmegen
Postadres: Gasstraat Oost 12
5349 AV Oss
E: info@bouwmensen-nijmegen.nl
T: 0412 641974

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS