bouw infra mensen mierlo

Informatie voor decanen en docenten van het VMBO

Informatie voor decanen en docenten van het VMBO


Als ondersteuning in uw voorlichting met betrekking tot studie- en beroepskeuze bieden wij de mogelijkheid om leerlingen individueel of in groepjes een aantal dagen in de praktijk mee te laten doen. Zo kunnen ze kennis maken met de beroepen en mogelijkheden in de bouwsector. Deze mogelijkheid bieden wij uitsluitend aan op verzoek van en in overleg met u als decaan. We bieden dit aan voor VMBO leerlingen van alle leerwegen.

Daarnaast organiseren wij tal van activiteiten en vindt u ons op diverse beroepenmarkten. Door deze activiteiten en beroepenmarkten hieronder weer te geven, kunt u gericht jongeren naar ons doorverwijzen. Heeft u aan de hand van deze informatie vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Activiteiten

Doe week Basisscholen
Jaarlijks worden groep 7 leerlingen van de basisscholen uit de regio uitgenodigd om kennis te maken met de bouw en de infra. Het vervoer van al deze leerlingen wordt door ons geregeld. De laatste keer hadden we een recordaantal van 1550 leerlingen.

Doe week VMBO
Jaarlijks worden leerlingen van VMBO scholen uit de regio uitgenodigd om kennis te komen maken met de mogelijkheden binnen Bouw Infra mensen Mierlo. 2e Jaars leerlingen van alle leerwegen van het VMBO zijn welkom om een indruk te krijgen. 3e en 4e jaars bouw-leerlingen van het VMBO krijgen een gericht praktijkprogramma aangeboden.

Timmer- en Metselwedstrijden
Een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor 4e jaars leerlingen van het VMBO. Deze wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de Bouwmensen Eindhoven en betreft de regio Zuid en Oost Brabant. 4e Jaars VMBO talenten strijden hier 3 dagen lang om de Zilveren Hamer en Zilveren Troffel. 

Open dag Bouw Infra mensen Mierlo
Tijdens onze open dag kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in onze werkplaatsen waar leerlingen praktisch bezig zijn aan een opdracht. Onze instructeurs kunnen vragen beantwoorden. Tevens zijn de docenten van het ROC Ter Aa aanwezig om extra informatie te verstrekken. Er kan direct een aanmeldingsformulier ingevuld worden. 

Beroepenmarkten VMBO’s
Wij zijn aanwezig tijdens de beroepenmarkten bij de volgende VMBO scholen: Vakcollege te Helmond, Varendonck College te Someren, Hub van Doornecollege te Deurne en Commanderij College te Gemert. Tijdens deze beroepenmarkten zijn er leerlingen van ons aanwezig die praktisch bezig zijn.

Beroepenmarkt ROC
Wij zijn aanwezig tijdens de beroepenmarkt op het ROC Ter Aa te Helmond met een stand en instructeurs die vragen kunnen beantwoorden.

Meeloopdagen
U kunt altijd leerlingen aanmelden die graag een goed beeld willen krijgen van de mogelijkheden in de bouw. Zij kunnen een indruk krijgen van één of meerdere vakopleidingen door bij ons in de werkplaats 'mee' te lopen. Lees meer over onze Meeloopdagen 

Deel deze pagina op:

Contact

Bouw Infra mensen Mierlo
Goorsedijk 6
5731PC Mierlo
Postbus 115
5730AC Mierlo
E: info@bouwinframensen-mierlo.nl
T: 0492-665505
F: 0492-665602

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS