bouw infra mensen mierlo

Informatie voor leerbedrijven

Informatie voor (toekomstig) leerbedrijven

De combinatie van werken en leren spreekt jongeren aan. Zij zijn verzekerd van betaald werk en tegelijkertijd hard aan het werk aan hun toekomst. Onze leerlingen worden zorgvuldig ondergebracht bij één van de ruim honderd aangesloten lidbedrijven. Indien u nog geen lidbedrijf bent, kunt u dit worden en zo meewerken aan de opleiding van de leerlingen. Hierdoor kunt u als bedrijf zelf ook bouwen aan uw eigen toekomst door het opleiden van uw mogelijk eigen toekomstige werknemers. Veel bedrijven beschouwen de opleidingstijd dan ook tevens als een soort kennismakingsperiode. De leerling op zijn beurt, leert het bedrijf, de mensen en de bedrijfscultuur kennen. Uiteraard verzorgen wij de werving en begeleiding van de leerlingen.

Erkend leerbedrijf
Wij gaan zorgvuldig met onze leerlingen om. Zij worden voor de praktijk dan ook ondergebracht bij erkende leerbedrijven. Door te werken met erkende leerbedrijven zijn wij verzekerd van goed opgeleide leermeesters die de leerlingen begeleiden. Fundeon beoordeelt aan de hand van de erkenningsregeling of bedrijven erkend leerbedrijf kunnen worden en blijven. Fundeon is het kenniscentrum voor het opleiden en ontwikkelen van personeel in de bouw en infra. Zij vormt de schakel tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Bent u nog geen erkend leerbedrijf en zou u hiervoor in aanmerking willen komen, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u doorverwijzen naar de betreffende adviseur van Fundeon. 

Samenwerking
De leerling krijgt na een proefperiode en gedegen introductieperiode een overeenkomst voor de duur van de opleiding. Tijdens de proefperiode en introductieperiode wordt er getraind op basisvaardigheden en volgen de leerlingen een cursus Basisveiligheid VCA inclusief examen. Vervolgens streven wij ernaar om leerlingen gedurende de gehele opleiding bij één leerbedrijf uit te plaatsen. De leerling volgt 1 dag per week de theorie in Mierlo, deze wordt verzorgd door het ROC Ter Aa. Vervolgens werkt hij 4 dagen bij een erkend leerbedrijf, waar hij de praktijk leert. Wij, als werkgever, dragen het risico van onder andere ziekte en vorst. U betaalt dus alleen voor de gewerkte uren van de leerling. Indien u onvoldoende werk heeft voor de leerling hanteren wij een opzegtermijn van 7 dagen. Tijdens vorst kunnen leerlingen praktijkoefeningen uitvoeren bij ons in de werkplaats. Wilt u meer informatie over een samenwerking, neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek vertellen wij u graag meer.

Deel deze pagina op:

Contact

Bouw Infra mensen Mierlo
Goorsedijk 6
5731PC Mierlo
Postbus 115
5730AC Mierlo
E: info@bouwinframensen-mierlo.nl
T: 0492-665505
F: 0492-665602

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS