midden-holland

Bedrijven

Bouwmensen Midden-Holland werft jongeren en leidt deze op tot timmerman of metselaar. Voor zij geplaatst worden bij een inlenend bouwbedrijf, volgen zij de basis praktijkscholing in de werkplaatsen om het juiste niveau te bereiken. Zodra de jongeren dit niveau bereikt hebben, kunnen zij voor de Beroep Praktijk Vorming geplaatst worden bij een inlenend bedrijf. Voor BOL leerlingen is dit op stage basis, voor BBL leerlingen met een arbeidsovereenkomst. Omdat de BOL leerlingen lang in de werkplaatsen hebben verbleven en op hetzelfde niveau moeten presteren als de BBL leerlingen, zijn de tarieven bij aanvang vrijwel gelijk. Voor de BOL opleiding wordt dus eigenlijk een bijdrage aan de bouwbedrijven gevraagd voor de kosten van praktijkscholing van de leerlingen.


Voordelen voor bouwbedrijven bij het inlenen van leerlingen zijn:

  • Geen kosten van werving of basisopleiding;
  • Als de leerling niet functioneert, of er onvoldoende werk is kan deze terug gestuurd worden;
  • Begeleiding vanuit Bouwmensen Midden-Holland van leerling en leermeester op de bouwplaats;
  • Praktijktentamens die niet op de bouwplaats afgerond kunnen worden, kunnen in de werkplaats van Bouwmensen Midden-Holland afgerond worden;
  • Als de leerling zijn diploma behaalt en overgaat in loondienst bij het bouwbedrijf, heeft deze er al lang gewerkt en weet het bedrijf waar het aan toe is.
Deel deze pagina op:

Contact

Hoofdweg 868
2132 MC Hoofddorp
E: mail@bouwmensen-mh.nl
T: 023-5638300

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

inschrijven Lees verder

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS