Bouwmensen Midden-Holland

Bouwmensen Midden-Holland is het opleidingsbedrijf van en voor bouwbedrijven van Santpoort tot Noordwijk en landinwaarts tot Oudekerk aan de Amstel tot Kockengen, vandaar de naam Midden-Holland.

Samen met de bouwbedrijven verzorgen wij het praktijkgedeelte van de BBL en BOL opleidingen, waarbij het theoriegedeelte door het Nova College (bij ons op locatie) wordt verzorgd.

Als je tussen de 16 en 30 jaar bent en middels de combinatie van leren en werken wil uitgroeien tot vakkracht in een bouwberoep, dan ben je welkom. De komende tientallen jaren moeten er niet alleen veel nieuwe woningen bijgebouwd worden, vrijwel alle bestaande huizen moeten geïsoleerd worden en van zonnepanel en warmtepompen worden voorzien. Naast heel veel werk voor vakkrachten, biedt dit ook doorgroei mogelijkheden tot werkvoorbereider, uitvoerder of aannemer.

Bel of mail ons, dan kun je een keer komen kijken en kunnen wij je vertellen wat wij voor jou kunnen betekenen. Als je een keer een dag mee wil werken in de werkplaatsen, om te kijken of dit wat voor je is, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij willen je helpen om te groeien in het vak om jou aan het werk helpen in de bouw. Wat je nodig hebt, is een beetje handigheid, verstand, inzicht en je moet kunnen werken met mensen in een team. Maar vooral moet je bouwen leuk vinden.

Hieronder staat informatie over de opleidingen en tevens kun je hier jezelf aanmelden voor een opleiding.

Contactgegevens Bouwmensen Midden-Holland

Opleidingen bij Bouwmensen Midden-Holland

Evenementen

Nieuws

Bekijk onze vestiging

Opleiding

De belangrijkste opleidingen zijn timmeren (80%) en metselen (20%) op niveau 2 en 3. Om te mogen starten met een niveau 2 opleiding, heb je minimaal een VMBO diploma, of een BOL 1 diploma nodig.

Iedereen start met een kennismakingsweek, waarin een aantal praktijk opdrachten gemaakt worden en een AMN test afgenomen wordt. Deze test zegt iets over capaciteiten en persoonlijkheid en is vooral bedoelt om docenten en instructeurs te laten weten op welke wijze zij de betreffende persoon moeten begeleiden voor het beste resultaat.

Na de kennismakingsweek volgt 4 tot 8 weken basispraktijkscholing, dit om op het niveau te komen dat je echt mee kunt werken op een bouwplaats. Zonder deze basis is er een kans dat je teveel instructies en begeleiding nodig hebt en dan mag opruimen en slopen omdat dat zonder begeleiding kan. Dat is niet leuk en je leert weinig, meedoen met bouwen is hetgeen je wilt.

Direct na deze praktijkbasisopleiding kom je in loondienst voor de BBL opleiding en wordt je geplaatst bij een bouwbedrijf. Onder begeleiding van een vakkracht of leermeester krijg je instructies en doe je ervaring op waardoor je groeit in kennis en vaardigheden. Als jij het wilt, of als het nodig is, dan kun je wisselen van bedrijf, maar als zowel jij als het bedrijf tevreden zijn, dan blijf je daar je hele opleiding werken en kun je daar na het behalen van het diploma ook in loondienst treden.

Veel oud leerlingen werken nog bij het bedrijf waar zij hun opleiding gedaan hebben en naast veel goede vakkrachten zijn er ook dit weer overbrengen doordat zij leermeester zijn en veel oud leerlingen zijn doorgegroeid tot uitvoerder, werkvoorbereider of aannemer.

Bedrijven

Inlenen leerlingen

Wij verzorgen voorlichting op scholen en beroepskeuzemarkten, bieden gastlessen aan, meeloopdagen voor VMBO leerlingen en keuzedelen voor VMBO leerlingen die een vervolgopleiding in de bouw willen gaan doen. Dit om zoveel mogelijk jongeren te werven voor de BBL opleidingen in de bouw.

Zodra jongeren starten met een BBL opleiding timmeren of metselen, worden zij geplaatst bij een bouwbedrijf in de regio. De keuze voor een bedrijf kan worden gemaakt door de jongeren, wij kijken of het erkende leerbedrijven zijn, of zij geschikt werk hebben en of het wat afstand betreft bereikbaar is voor de jongeren. We proberen zo goed mogelijk alle bouwbedrijven aan een leerling te helpen, maar er is een tekort aan nieuwe leerlingen en te vaak kunnen we niet voldoen aan de vraag.

Veel bouwbedrijven krijgen ook jongeren als sollicitant en wij hopen dat u hen naar ons wil verwijzen voor een BBL opleiding. Na een basispraktijkopleiding kunnen deze jongeren met een BBL opleiding starten en wij zullen deze dan bij uw bedrijf plaatsen. Mocht u hier geen ruimte voor hebben, dan kunnen we een ander bedrijf blij maken met een leerling. We hopen dat u ons wilt helpen bij het werven van voldoende jongeren.

Cursussen en trainingen voor medewerkers

Bouwmensen Midden-Holland biedt een groot aantal cursussen en trainingen aan voor medewerkers van bouwbedrijven, dit voor zowel cao als uta medewerkers. Een aantal van deze trainingen verzorgen we zelf, maar we werken vooral samen met opleidingsinstituten om dit te verzorgen. Onze adviseur scholing, Jannes de Boer, kan u hier veel over vertellen (06-  28 47 97 43) en op www.bouwcursussen.nl kunt u ons aanbod aan cursussen vinden.

PAGO DIA

Samen met Arbodienst Richting en testinstituut Triple Dynamixs regelen wij de uitvoering van het preventiepakket bouw, waarvan de PAGO (Periodieke Arbeids Gezondheidkundig Onderzoek) het bekendste is. Dit is vaak gekoppeld aan een DIA gesprek (Duurzame Inzetbaarheids Analyse) waarbij de medewerker bewust wordt gemaakt van de eigen invloed op de gezondheid en de ontwikkelingsmogelijkheden.

Volandis is de organisatie die de uitvoering van de PAGO / DIA regelt voor de bouw en slechts een beperkt aantal Arbodiensten mag het preventiepakket uitvoeren. De reden dat een groot aantal Bouwmensen vestigingen dit nu samen met Arbodienst Richting en Triple Dynamixs aanbied, is dat de kwaliteit van uitvoering en de uitvoeringslocaties van de andere Arbodiensten, niet altijd als goed werden ervaren door de bouwbedrijven. Ons streven is om dit beter te doen op bekende locaties.

Het is mogelijk om voor de wettelijke taken (verzuimbegeleiding etc.) bij uw huidige Arbodienst te blijven, terwijl u de uitvoering van het preventiepakket bouw door Arbodienst Richting laat verzorgen. Als u hier meer over wilt weten dan kunt u contact met ons opnemen.

Contact

Formulier kennismaking Bouwmensen Midden-Holland

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Hoofdweg 868

  • 023 - 563 83 00

  • mail@bouwmensen-mh.nl

Wil jij werken en leren in de bouw? Bij Bouwmensen Midden-Holland is dit mogelijk!

Ben je benieuwd en wil je meer informatie, kom dan naar de open dag op 21 november. Onze deuren staan open van 17:00-21:00 uur. Wanneer je op 21 november niet in de gelegenheid bent om onze open dag te bezoeken, kun je natuurlijk altijd een afspraak maken. Neem dan contact met ons op!

Maak kennis met Bouwmensen Midden-Holland