limburg
on

Niveau 3

NIV3 Allround meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer

Toelatingsvoorwaarden

- diploma verwante basisberoepsopleiding (mbo, niveau 2)
- diploma vmbo, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg
- ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk

Duur opleiding

Maximaal 2 jaar.

Omschrijving opleiding

Als allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer maak je vaak unieke meubels en interieurs voor winkels, restaurants, kantoren of specifiek voor schepen. De vormgeving en het materiaal zijn belangrijk. Je werkt veel met machines en handgereedschappen voor het maken van de onderdelen in de werkplaats. Op locatie worden de interieurs geplaatst. Als allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer heb je verstand van verschillende houtsoorten, maar ook van verschillende plaatmaterialen en andere materialen zoals kunststof, glas en metaal, die in interieurs verwerkt worden. Naast de uitvoering van het vak, bewaak je als allround vakman de voortgang en kwaliteit van het werk en begeleidt minder ervaren collega's.

In een meubelmakerij worden kasten, stoelen, tafels, bedden, bureaus en nog veel meer gemaakt voor particulieren en bedrijven. Soms gaat het om maatwerk, een uniek product, een andere keer om meubels in series. Interieurbouwbedrijven zorgen voor de complete inrichting en het meubilair voor bijvoorbeeld restaurants, winkels of kantoorpanden. Er wordt voornamelijk met plaatmateriaal gewerkt, soms ook met kunststoffen, metaal of glas. De onderdelen van een interieur worden in de werkplaats gemaakt en op locatie geplaatst. Scheepsinterieurbouwbedrijven maken betimmeringen en meubels voor stuurhutten, kombuizen en kajuiten. Specialistisch werk.

Wat wordt er van je verwacht?

Je kunt op een goede manier met de klant communiceren. Je vindt het een uitdaging om de werkzaamheden van andere medewerkers te begeleiden. Je leert graag verschillende materialen kennen en ermee werken en werkt graag met je handen en wilt iets moois afleveren.

Je hebt inzicht en creativiteit en als er iets tijdens het werk gebeurt waardoor je niet verder kan, zoek je (in overleg) zelf naar oplossingen. Je werkt nauwkeurig, zorgvuldig en volgens (veiligheids)voorschriften en procedures. Je bent fysiek in goede conditie en kunt goed samenwerken met anderen. Je kunt onder tijdsdruk werken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

 

on
Deel deze pagina op:

Contact

Vestiging Beek
Stationstraat 100
6191 BG Beek
E: info@bouwmensen-limburg.nl;
T: 045 – 524 50 60
F: 045-5243981
 
Whatsapp 0651383614 (vestiging Beek) 0635111041(vestiging Horst)
Vestiging Horst
Gebroeders van Doornelaan 63
5961 BB Horst
T: 077 - 398 62 59
Events
17
jan
Open Avond Bouwmensen Limburg, vestiging Beek én HorstMeer info
03
feb
Open dag 'Bouwmensen Verbindt!' in Beek en HorstMeer info
14
feb
Open Avond Bouwmensen Limburg / Gilde Opleidingen, vestiging Horst en RoermondMeer info
20
mrt
LAATSTE Open Avond Bouwmensen Limburg, vestiging Beek en HorstMeer info

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

inschrijven Lees verder

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS