limburg

Nieuws van Bouwmensen Limburg

Bouwmensen Limburg heeft haar nieuwe opleidingscentrum voor Zuid Limburg in Beek geopend!

Bouwmensen Limburg heeft na 25 mooie jaren op de locatie in Nuth een nieuwe locatie gevonden in Beek. Hier worden jaarlijks circa 75 mensen opgeleid voor de bouwberoepen in samenwerking met het Techniek College (Arcus/Leeuwenborgh).

Na een aantal moeilijke jaren in de bouw groeit de vraag naar technisch personeel elke dag en overstijgt deze momenteel zelfs het aanbod. Bouwmensen werkt dan ook hard aan het verhogen van de instroom in de bouwopleidingen. Zowel door in te zetten op de reguliere instroom van jongeren vanuit het voortgezet onderwijs als door middel van het interesseren van zij-instromers of statushouders voor een beroep in de bouw en infra. Op de nieuwe locatie wordt de basis gelegd voor al deze vormen van vakmanschap voor de sector.

Naast het openen van de opleidingslocatie staat wellicht nog een belangrijker punt op de agenda: de formele aftrap van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Gebouwde Omgeving (CIV GO). Het CIV is een project mogelijk gemaakt door het ministerie van onderwijs en is uniek voor Limburg, maar ook op landelijke schaal uitzonderlijk.

Het betreft een unieke PPS constructie (publiek private samenwerking) van het gehele bouwonderwijs (VO, MBO en HBO), ondernemers verenigd in Bouwend Nederland, Bouwmensen en de Provincie Limburg. Het totale budget voor het CIV is 4,4 miljoen euro voor in totaal 8 jaar.

Doelstelling is het vernieuwen van het onderwijs op (met name) mbo en hbo, om aan de veranderende vraag van de markt te kunnen blijven voldoen. Er zijn product- en procesinnovaties in de sector, deze ontwikkelingen stellen hogere en nieuwe eisen aan (toekomstige) medewerkers, ondernemers én aan het onderwijs in de bouwsector. De vier belangrijkste thema’s die hierbij ter hand worden genomen zijn Asbest; Beheer en Onderhoud; Conceptuele nieuwbouw en Restauratie.

CIV GO is een unieke samenwerking van onderwijs en bedrijven op Limburgse schaal, die de bouw en infra blijvend zal gaan veranderen. De heer M. van de Laar, directeur techniek van Gilde opleidingen zal als penvoerder een en ander nader toelichten en ook gedeputeerde de heer H. Teunissen zal in zijn betoog de impact van deze samenwerking uitleggen aan het publiek en de importantie ervan vanuit het oogpunt van de Provincie Limburg duiden.

De twee betrokken wethouders van de gemeente Beek, de heren Wachelder en Van Es hebben de formele openingshandeling verricht.

Nieuws
Leerwerelden Bouwmensen
LEERWERELDEN BOUWMENSEN PROMO- Filmpje https://youtu.be/py9qcQUIV1E
Realisatie Amfitheater Horst 800 op L1
<iframe width="768" height="432" style="width:768px; height:432px;"onload="this.src...
Te huur: Kantoorruimte locatie Horst
Kantoorruimte te huur bij Bouwmensen Limburg in Horst Ben je starter, ZZP’er, MKB’er...
Bouwmensen Horst, goed bereikbaar
Wij gaan vanaf aankomend schooljaar 19/20, vervoer organiseren vanuit Regio Weert, Leudal...
Bouwmensen in Nummer 1
Afgelopen kerstvakantie stond er een prachtig artikel over Bouwmensen in de nummer 1,...
Bouwmensen Verbindt!!
Op zondag 3 februari 2019 organiseert Bouwmensen Limburg voor de eerste keer Bouwmensen...
Officieel geopend in Beek
Bouwmensen Limburg heeft haar nieuwe opleidingscentrum voor Zuid Limburg in Beek geopend!...
Samenwerking Het Hellend Dak en Bouwmensen Limburg
Afgelopen vrijdag hebben René Mobers van Bouwmensen Limburg en Piet Jacobs van Het...
Asbestcentrum Limburg officieel geopend
Het eerste Asbestcentrum Limburg, hét opleidingscentrum in Limburg voor deskundig asbest...
Deel deze pagina op:

Contact

Vestiging Beek
Stationsstraat 100
6191 BG Beek
E: info@bouwmensen-limburg.nl;
T: 045 – 524 50 60
F: 045-5243981
 
Whatsapp 0651383614 (vestiging Beek) 0635111041(vestiging Horst)
Vestiging Horst
Gebroeders van Doornelaan 63
5961 BB Horst
T: 077 - 398 62 59

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS