limburg

BLOG

Leren en werken in de bouw; iets voor jou?
Leren klinkt als schoolbank, boek, docent voor de klas en luisteren. Maar leren is veel meer dan dat. En veelzijdiger. Je leert echt niet alleen op school. Ook in de praktijk leer je. En niet zo’n beetje ook. Sommigen zitten liever een aantal jaar naar school en gaan daarna werken. Jij ziet dat ‘naar school’ gedeelte niet helemaal zitten. Zeg maar gerust: helemaal niet. Tenminste niet 5 dagen per week. Dat zou voor jou echt een straf zijn. Er is een oplossing. Kies voor de combi leren en werken bij Bouwmensen Limburg. Het diploma dat je behaalt, is exact hetzelfde. Mooi, toch?


Je kon het al lezen, het is een combinatie van leren én werken. Dus je komt er niet onderuit om toch af en toe naar school te gaan voor de theorielessen. De theorie heb je ook nodig om goed je vak uit te kunnen oefenen. Meestal zit je 1 dag per week in de schoolbanken. Dat is wel te doen, toch? De andere 4 dagen werk en leer je fijn in de praktijk. Aan de troffel, de kwast, de zaag of in een meer leidinggevende functie.

De meeste werkgevers zijn maar wat blij met jongens en meiden die al veel geproefd hebben van de praktijk. Je hebt echt een voorsprong op leerlingen die alles vanuit boeken leren met af en toe een stage. En doe je echt goed je best? Dan ben je bij Bouwmensen Limburg ook nog eens verzekerd van een baan.

O ja, nog een belangrijk iets. Een baan in de bouw verdient goed. Bovendien, als je een opleiding volgt bij Bouwmensen Limburg ga je vanaf dag 1 geld verdienen.

Een waarschuwing geven we je wel: werken in de bouw is niet voor watjes. Je moet echt een doorzetter zijn en niet bang zijn voor wat regen en kou. Je werkt veel in de buitenlucht en dat gaat in principe het hele jaar door. Ja, ook in de winter. Maar sta jij je mannetje of vrouwtje wel en je wilt graag veel en hard werken? En lijkt het je te gek om mooie dingen te bouwen? Meld je dan aan bij Bouwmensen Limburg. Wij zorgen er samen met jou voor dat je een echte vakman of vakvrouw wordt in de bouw.

Lijkt dit je iets? Wil je meer weten? Meteen aanmelden?
Kijk dan eens op de website van Bouwmensen Limburg of neem contact op. https://www.bouwmensen.nl/vestigingen/limburg/contact

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

BLOG 1

Werken in de bouw is een aanrader
Waarom? Nou, heb je even? Je bouwt iets moois. Je verdient lekker. Een vaste baan lonkt. Je hebt best veel vrijheid. Dat zijn wel de 4 belangrijkste argumenten om te kiezen voor een baan in de bouw. Maar dat zijn me dan ook argumenten met een hoofdletter A. Wie wil dit nu niet? Als iemand geen zin heeft om buiten te werken misschien en een persoon met smetvrees. De bouw is inderdaad niet voor watjes. We zoomen verder in op de voordelen én op Bouwmensen Limburg, de opleider van veel vakmensen. Lees je mee?

Samen iets gaafs bouwen

Je maakt iets. Met je handen. Alleen of samen met anderen. Het kan een huis zijn, een boot. Misschien leg je zelfs wel een weg aan. Hoe gaaf! De mensen voor wie je bouwt, gaan er jarenlang plezier van hebben. Dat alleen al geeft een trots gevoel.

Meteen geld verdienen
Als één ding zeker aanspreekt, is het wel euro’s, toch? Een baan in de bouw verdient goed. Bovendien, als je een opleiding volgt bij Bouwmensen Limburg ga je vanaf dag 1 geld verdienen, omdat je meteen gaat werken (bbl-opleiding: 4 dagen werken + 1 dag naar school) of stage gaat lopen als je een bol-opleiding volgt. En studieschuld? Never heard of. Die heb je dus niet. Lekker. Wat ga je dus doen met die euro’s? Sparen én uitgeven maar.

Goede kans op een baan
Echte vakmensen kun je met een vergrootglas zoeken. Heb jij het in je vingers en doe je je stinkende best, ben je verzekerd van leuk uitdagend en mooi werk, maar ook van een baan. Een vast inkomen. Hoe fijn. Ga je via Bouwmensen Limburg aan de slag? Dan garanderen we je zelfs een baan. Nog mooier!

Veel vrijheid
Helemaal vrij als een vogel ben je natuurlijk niet. Er zijn nu eenmaal regels waar je je aan moet houden. Ook in de bouw. Maar je hebt best wat vrijheid. En je bent (mede)verantwoordelijk voor je eigen project. Daarnaast werk je meestal heerlijk buiten. Wind in je haren en de zon op je gezicht. Dat is vrij zijn!

Interesse? Meer weten?
Kijk dan eens op de website van Bouwmensen Limburg of neem meteen contact op. https://www.bouwmensen.nl/vestigingen/limburg/contact

 

 

 

 

Deel deze pagina op:

Contact

Vestiging Beek
Stationsstraat 100
6191 BG Beek
E: info@bouwmensen-limburg.nl;
T: 045 – 524 50 60
F: 045-5243981
 
Whatsapp 0651383614 (vestiging Beek) 0635111041(vestiging Horst)
Vestiging Horst
Gebroeders van Doornelaan 63
5961 BB Horst
T: 077 - 398 62 59

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS