limburg

Info voor de ouders

DE ONTWIKKELING VAN UW KIND STAAT VOOROP ! 

Door middel van persoonlijke loopbaanbegeleiding worden leerlingen vanaf het eerste moment begeleid in het kiezen van de juiste richting en daarmee uiteindelijk in het vinden van een passende baan. “Een vakman die weet waar zijn krachten liggen, zal bewuster voor een bepaalde richting in de bouw kiezen en daardoor later in het werkveld ook beter presteren. Deze werkwijze heeft ervoor gezorgd dat vrijwel al onze leerlingen na het behalen van hun diploma een passende baan vinden. Een groot voordeel voor onze leerlingen, maar natuurlijk ook voor bouwbedrijven die hiermee straks verzekerd zijn van vakkundige bouwprofessionals met hart voor hun werk.”

Kiest uw zoon of dochter voor het opleidingstraject van werken en leren, dan ligt er een mooie toekomst met uitstekende carrièremogelijkheden in de bouw in het verschiet.

Opleidingsbedrijf Bouwmensen is een landelijke organisatie met meer dan 30 vestigingen in Nederland. In samenwerking met het ROC en erkende leerbedrijven bieden wij bbl-opleidingen (beroepsbegeleidende leerweg) aan bouwtalent. Afhankelijk van BOL of BBL of gecombineerde route gaat uw zoon of dochter één of meerdere dagen per week naar school. Een belangrijk deel van de week is hij/zij aan het werk als leerling uitvoerder, werkvoorbereider, bouwkundig tekenaar, timmerman, metselaar of tegelzetter bij een bouwbedrijf, of volgt hij/zij praktijklessen bij Bouwmensen.

 

Waarom is een veelzijdige beroepsopleiding bij Bouwmensen Limburg goed voor mijn zoon of dochter?

Er zijn meerdere redenen waarom leerlingen met plezier hun opleiding bij Bouwmensen Limburg volgen. Voor velen is dat het salaris dat zij bij een BBL-opleiding ontvangen. Maar wat minstens zo belangrijk is: ze worden vooral beoordeeld op hun bouwtalent. Wij leren hen dat technische vaardigheden goud waard zijn in het bedrijfsleven. Dat is een enorme stimulans om de opleiding af te maken.

De pluspunten voor leerlingen op een rij:

  • Leren in de praktijk, bij een bouwbedrijf dat bij de leerling past
  • Persoonlijke begeleiding tijdens de opleiding. We bespreken regelmatig met de leerling hoe de studie verloopt.
  • Nationaal erkend diploma via het ROC
  • Vooruitzicht op een goede toekomst
  • Bij de BBL een gegarandeerd salaris
  • Bij de BOL een gegarandeerde stagevergoeding

 

Zit er voldoende toekomst in de bouw?

Natuurlijk wilt u het beste voor uw zoon of dochter. Niet alleen voor nu, maar vooral ook voor de toekomst. We kunnen u gerust stellen: met een bouwdiploma op zak gaan er vele deuren open voor uw kind.

Zo voorspeld het EIB dat vanaf 2015 de bouw zich hersteld en dat de werkgelegenheid weer aantrekt. Vanwege de vergrijzing en de lage instroom zal in de bouw na de crisis snel veel vraag ontstaan naar geschoold personeel. Die vraag naar personeel zal worden versterkt door een aantrekkende economie. UWV verwacht dat het aantal vacatures dat ontstaat in de bouw stijgt van circa 18.000 dit jaar naar gemiddeld 28.500 in de periode 2015-2017. Al die arbeidsplekken zullen opgevuld moeten worden. Maar ook als uw zoon of dochter wil doorleren, of later een eigen bedrijf wil, is een bol of bbl-opleiding bij Bouwmensen een ideaal startpunt.

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Of heeft u bijvoorbeeld vragen met betrekking tot de kansen voor uw zoon of dochter in techniek? Wij maken graag tijd vrij voor een gesprek.

Deel deze pagina op:

Contact

Vestiging Beek
Stationsstraat 100
6191 BG Beek
E: info@bouwmensen-limburg.nl;
T: 045 – 524 50 60
F: 045-5243981
 
Whatsapp 0651383614 (vestiging Beek) 0635111041(vestiging Horst)
Vestiging Horst
Gebroeders van Doornelaan 63
5961 BB Horst
T: 077 - 398 62 59

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS