limburg

Algemene informatie

Hét opleidingsbedrijf voor de bouw!

Wil jij een mooi vak leren met toekomstmogelijkheden? Kies dan voor de praktijkopleidingen van Bouwmensen Limburg!

Lijkt het je leuk om in de bouw te werken, om nieuwe bouwwerken te maken, of onderhoudswerk te doen aan oude gebouwen of gebouwen te tekenen. Dan is een opleiding bij Bouwmensen Limburg misschien iets voor jou. Veel mensen die in de bouw werken zijn trots op de gebouwen waar zij aan hebben meegewerkt. Dat kan een aantal woningen zijn, maar ook een gemeentehuis, een bedrijfspand of een renovatie van een oude buurt.

Bij Bouwmensen Limburg gaat theorie en praktijk hand in hand. Je zit dus niet de hele week op school. Tijdens de vakopleiding staat de praktijk centraal. Een unieke combinatie, die jou optimaal klaarstoomt voor het échte werk.
Afhankelijk van bol of bbl route of bol/bbl variant volg je één of meerdere dagen onderwijs op het ROC. Indien je een bbl-opleiding volgt besteed je het grootste deel van je tijd als leerling bij een bouwbedrijf, hier leer je de fijne kneepjes van het vak. Daarnaast ontvang je via Bouwmensen je praktijkscholing op een uitstekend ingerichte werkplaats en Bouwmensen helpt jou bij de praktijk- en je beroepsopdrachten en je beroepspraktijkvorming bij een bedrijf bij jou in de buurt.
 

Wat leer je?

Natuurlijk leer je allereerst de fijne kneepjes van het vak waar jij voor kiest. Maar de moderne vakman is van meerdere markten thuis. We helpen je daarom ook aan technische vaardigheden net buiten je vakgebied. Zo kun je makkelijker samenwerken met je collega’s op de bouw. Je leert om te gaan met opdrachtgevers en we leren je werkplanning en werkvoorbereiding. Daarnaast zorgt Bouwmensen Limburg voor een uitstekende begeleiding tijdens de opleiding. We bespreken regelmatig hoe je studie verloopt zodat jij weet dat je op koers blijft. In de bouw kun je op talloze manieren doorgroeien. Kijk welke opleiding jou het best bevalt.
 

Toelatingseisen

Het zou mooi zijn als je een vmbo bouwtechniek diploma hebt behaald, maar ook met een ander diploma kun je aan de opleiding beginnen. Wel wordt iedereen die met een opleiding wil beginnen eerst getoetst. Zo krijgen wij een beeld van wat je kunt en krijg jij een beeld van wat de opleiding en het werk inhoudt. De meeste jongeren zullen na de toetsweken eerst nog een basisopleiding volgen om op het vereiste niveau te komen voor zij aan het werk kunnen bij een inlenend bouwbedrijf
 

Jouw toekomst in de bouw begint hier

Maak werk van jouw bouw talent. Kies voor de ideale combinatie tussen leren en werken: meld je aan bij Bouwmensen Limburg en word een echte vakman of -vrouw.

Deel deze pagina op:

Contact

Vestiging Beek
Stationsstraat 100
6191 BG Beek
E: info@bouwmensen-limburg.nl;
T: 045 – 524 50 60
F: 045-5243981
 
Whatsapp 0651383614 (vestiging Beek) 0635111041(vestiging Horst)
Vestiging Horst
Gebroeders van Doornelaan 63
5961 BB Horst
T: 077 - 398 62 59

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS