leiden
on

Niveau 3

Allround Metselaar

Toelatingsvoorwaarden

- diploma verwante basisberoepsopleiding (mbo, niveau 2)
- diploma vmbo, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg
- ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk

Duur opleiding

Maximaal 2 jaar.

Omschrijving opleiding

Als veelzijdig metselaar kun je passen en meten als de beste. Je metselt alles binnen en buiten: van fundering tot daknok. Met bakstenen in verschillende metselverbanden. Daarnaast doe je lijm-, herstel- en betonwerk. Heb je meer ervaring, dan kun je een metselploeg gaan leiden en het werk organiseren.

Als metselaar niveau 3 weet je alles van de praktijk van het metselen. Over verschillende steensoorten, lijmen en species. En hoe je mooie rechte en gebogen muren maakt met diverse metselverbanden en vlechtingen. Dit is ook afhankelijk van de uitstroomrichting die je kiest: Nieuwe Metseltechnieken, Herstel en Restauratie en
Aan- en verbouw.

Daarnaast weet je ook iets van planning en van de taken van de verschillende vakmensen die bij de bouw betrokken zijn. De opleiding Metselaar niveau 3 is onmisbaar als je een hogere functie in de bouw wilt gaan uitoefenen. Ben je klaar met je opleiding, dan heb je een brede kennis van vakonderdelen en kun je helemaal zelfstandig aan de slag als metselaar in de bouw.

Je volgt een stage of werkt bij een bouwbedrijf en voor je werkzaamheden ontvang je een prima stage / CAO-vergoeding.

Doorleren

Met je diploma Allround metselaar (niveau 3) kun je doorstromen naar de opleidingen:

on

De opleiding heeft 3 uitstroommogelijkheden:

  1. Nieuwe Metseltechnieken
  2. Aan- en Verbouw: Als Allround metselaar aan- en verbouw houd je je naast metselwerk ook bezig met betonwerk. Je maakt gebruik van verschillende technieken. Ook organiseer je het dagelijkse werk van de ploeg waarin je werkt.
  3. Herstel en Restauratie: Als Allround metselaar herstel en restauratie voer je complex metselwerk uit. Je kunt metselwerk ook repareren en herstellen. Je maakt daarbij gebruik van verschillende technieken. Ook organiseer je het dagelijkse werk van de ploeg waarin je werkt.

Doorleren:
Met je diploma Allround Timmerman kun je doorstromen naar de opleiding:
Middenkaderfunctionaris bouw
 

Voor meer specifieke informatie over de opleidingen op deze vestiging:

Allround Metselaar niveau 3   BBL 3 jaar

 

Deel deze pagina op:

Contact

Gitstraat 2
2332 RB Leiden
Postbus 660
2300 AR Leiden
E: info@bouwmensen-leiden.nl
T: 071 - 5322003

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

 

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS