leiden
on

Niveau 2

Metselaar

Toelatingsvoorwaarden

- een entreeopleiding
- een diploma vmbo Basisberoepsgerichte Leerweg
- een diploma Assistent Bouw en Infra
- een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk

Duur opleiding

Maximaal 2 jaar.

Omschrijving opleiding

Metselaar

Als veelzijdig metselaar kun je passen en meten als de beste. Je metselt alles binnen en buiten: van fundering tot daknok. Met bakstenen in verschillende metselverbanden. Daarnaast doe je lijm-, herstel- en betonwerk.

Als Metselaar maak je mooi en sterk metselwerk: schoonmetselwerk, vuilmetselwerk, voegwerk en stelwerk. Je verlijmt ook kalkzandsteenelementen. Meestal werk je samen met een collega, maar soms ook in een ploeg onder verantwoordelijkheid van een voorman.

Als metselaars ben je onmisbaar in de bouw. Tijdens je opleiding leer je hoe je bouwtekeningen leest, hoe je moet metselen, hoe je moet voegen, over verschillende steensoorten, lijmen en species. Met deze vakkennis leer je mooie rechte en gebogen muren maken met diverse metselverbanden. Ook leer je hoe je spouw- en enkelsteens muren bouwt en hoe je ruimte voor kozijnen uitspaart.

Je volgt een stage of werkt bij een bouwbedrijf en voor je werkzaamheden ontvang je een prima stage / CAO-vergoeding.

on

Doorleren

Met je diploma Metselaar (niveau 2) kun je doorstromen naar de opleidingen:

Indien de voortgezette opleiding niet haalbaar is, dan kun je meestal in dienst treden bij één van de aangesloten metsel- of aannemersbedrijven.


De opleiding heeft 2 uitstroommogelijkheden:

  1. Metselaar inclusief casco lijmwerk: Als Metselaar inclusief casco lijmwerk voer je standaard metselwerk uit. Je verlijmt ook kalkzandsteenelementen. Meestal werk je samen met een collega, maar soms ook in een ploeg onder verantwoordelijkheid van een voorman.
  2. Metselaar inclusief lichte scheidingswanden: Als Metselaar inclusief lichte scheidingswanden voer je standaard metselwerken uit. Je lijmt ook lichte scheidingswandelementen. Meestal werk je samen met een collega of in een ploeg onder verantwoordelijkheid van een voorman.

Voor meer specifieke informatie over de opleidingen op deze vestiging:

Metselaar niveau 2   BBL 2 jaar

 

Deel deze pagina op:

Contact

Gitstraat 2
2332 RB Leiden
Postbus 660
2300 AR Leiden
E: info@bouwmensen-leiden.nl
T: 071 - 5322003

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS