kzw

Informatie voor ouders

Kiest uw zoon of dochter voor het opleidingstraject van werken en leren, dan ligt er een mooie toekomst met uitstekende carrièremogelijkheden in de bouw in het verschiet.

Opleidingsbedrijf Bouwmensen is een landelijke organisatie met meer dan 30 vestigingen in Nederland. In samenwerking met het ROC en erkende leerbedrijven bieden wij BOL (beroepsopleidende leerweg) en/of BBL-opleidingen (beroepsbegeleidende leerweg) aan bouw talent. Afhankelijk van BOL of BBL route gaat uw zoon of dochter één of meerdere dagen per week naar school. Een belangrijk deel van de week is hij/zij aan het werk als leerling timmerman, metselaar of tegelzetter bij een bouwbedrijf, of volgt hij/zij praktijklessen bij Bouwmensen KZW.

Waarom is een opleiding bij Bouwmensen KZW goed voor mijn zoon of dochter? 

Er zijn meerdere redenen waarom leerlingen met plezier hun opleiding bij Bouwmensen KZW volgen. Voor velen is dat het salaris dat zij bij een BBL-opleiding ontvangen, maar wat minstens zo belangrijk is: ze worden vooral beoordeeld op hun bouw talent. Wij leren hen dat technische vaardigheden goud waard zijn in het bedrijfsleven. Dat is een enorme stimulans om de opleiding af te maken.

De pluspunten voor leerlingen op een rij:

  • Leren in de praktijk, bij een bouwbedrijf dat bij de leerling past;

  • Persoonlijke begeleiding tijdens de opleiding. We bespreken regelmatig met de leerling hoe de studie verloopt;

  • Nationaal erkend diploma;

  • Vooruitzicht op een goede toekomst;

  • Bij de BBL-opleiding een salaris;

Zit er voldoende toekomst in de bouw

Natuurlijk wilt u het beste voor uw zoon of dochter. Niet alleen voor nu, maar vooral ook voor de toekomst. We kunnen u gerust stellen: met een bouwdiploma op zak gaan er vele deuren open voor uw kind. Zo voorspelde het EIB dat vanaf 2015 de bouw zich herstelt en dat de werkgelegenheid weer aantrekt. Vanwege de vergrijzing en de lage instroom zal in de bouw na de crisis snel veel vraag ontstaan naar geschoold personeel. Die vraag naar personeel zal worden versterkt door een aantrekkende economie. UWV verwacht dat het aantal vacatures dat ontstaat in de bouw stijgt van circa 18.000 dit jaar naar gemiddeld 28.500 in de periode 2015-2019. Al die arbeidsplekken zullen opgevuld moeten worden. Maar ook als uw zoon of dochter wil doorleren, of later een eigen bedrijf wil, is een bol of bbl-opleiding bij Bouwmensen KZW een ideaal startpunt.

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Of heeft u bijvoorbeeld vragen met betrekking tot de kansen voor uw zoon of dochter in techniek? Wij maken graag tijd vrij voor een gesprek. Neem gerust contact op met Bouwmensen KZW via het contactformulier of telefonisch voor Kennemerland via 0251 – 23 38 91 of voor Zaanstreek Waterland via 075 – 617 68 77 

Deel deze pagina op:

Contact

Zaandam
Jufferstraat 3
1508 GE Zaandam
E: info@bouwmensen-kzw.nl
T: 075 - 617 68 77
Beverwijk
Laurens Baecklaan 25
1942 LN Beverwijk
E: info@bouwmensen-kzw.nl
T: 0251 - 23 38 91
Edam
Nijverheidsstraat 2
1135 GE Edam
E: info@bouwmensen-kzw.nl
T: 075-6176877

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS