gelderland oost
on

Niveau 3

Allround Timmerkracht 3-jarige opleiding

Toelatingsvoorwaarden

- VMBO diploma Techniek (kader)
- VMBO diploma TL (met wiskunde)

Maar er is meer mogelijk. Ook bijvoorbeeld met een HAVO diploma. Informeer voor meer informatie bij een vestiging bij jou in de buurt.

Duur opleiding

3 jaar

Omschrijving opleiding

Normaal gesproken doorloop je de opleiding Allround Timmerkracht niveau 2 en niveau 3 in 2 X 2 jaar, in vier jaar dus. Speciaal voor gemotiveerde leerlingen gaan wij deze opleiding Allround Timmerkracht aanbieden in slechts drie jaar. Zo maar een jaar winst.

Tijdens deze opleiding kan je keuzevakken kiezen, waardoor je wordt opgeleid tot een timmerkracht met een bredere technische basis. Deze opleiding is vooral geschikt voor leerlingen met een VMBO diploma Techniek (kader) of het VMBO diploma TL (met wiskunde).

Je krijgt een leer/stageovereenkomst in het 1ste jaar voor 38 uur per week en je ontvangt een stagevergoeding: Afhankelijk van de behaalde resultaten in de praktijk en theorie krijg je een arbeidsovereenkomst, ga je nog maar één dag per week naar school en ga je een goed loon verdienen;

De opleiding is praktijk gericht wat betekent dat je veel ervaring gaat opdoen bij een van de aangesloten bouwbedrijven; Tijdens de stage wordt je begeleid door een goed opgeleide en erkende leermeester die jou de kneepjes van het vak gaat bijbrengen;


Naast de timmeropleiding krijg je ook de mogelijkheid om je vakmanschap te verbreden door in de praktijk en theorie keuzemodules te volgen. Denk hierbij aan stukadoren, tegelzetten, installatietechniek, elektrotechniek of schilderen. Ook kun je je als Allround Timmerman gaan specialiseren in de richtingen Restauratie, Onderhoud & Renovatie of Nieuwbouw;

Je krijgt een landelijk erkend MBO diploma op niveau 3 en als je wilt kun je doorstromen naar de opleiding Bouwkunde op niveau 4.

Kortom een unieke opleiding maar natuurlijk is niet iedereen hiervoor geschikt. Een VMBO of HAVO diploma alléén is dan ook geen garantie voor toelating. Denk je dat je het aankunt? Meld je dan aan.

on
Deel deze pagina op:

Contact

vestiging doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
E: info@bouwmensen-gelderlandoost.nl
T: 0314 345155
F: 0314-36 12 57
Nevenvestiging Borculo
Bosberg 21
7271 LE Borculo
E: info@bouwmensen-gelderlandoost.nl
T: 0314 345155
Events
08
feb
Open Huis 14.00 - 18.00 uurMeer info
09
feb
Open Huis 14.00 - 18.00 uurMeer info
21
feb
Doetinchem on StageMeer info
17
mrt
Techniekdag WinterswijkMeer info
20
mrt
Doetinchem on Stage DoedagMeer info
14
mei
Ledenvergadering Bouwmensen Gelderland OostMeer info
02
jun
Dag van de BouwMeer info
26
nov
Ledenvergadering Bouwmensen Gelderland OostMeer info

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

inschrijven Lees verder

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

 

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS