deventer raalte zutphen

Opleiding Timmeren

Basis timmeren

Duur van de opleiding: twee jaar

Als timmerman kun je in de bouw op vele gebieden werkzaam zijn. In de nieuwbouw, onderhoud of renovatie. Ook zijn in deze regio veel aannemers actief in de agrarische sector met de bouw van stallen en schuren. In een timmeropleiding zitten verschillende vakonderdelen. Betonwerk, Uitzetten en stellen, Dakwerk, Gevelbekleding maar ook bv machinale houtbewerking. Er wordt steeds meer “prefab”gebouwd, dat wil zeggen: Heel veel onderdelen van een bouwwerk komen kant en klaar uit de fabriek en moeten op de bouwplaat gemonteerd worden. Je gebruikt machines en handgereedschappen. Je doet veel werk dat een voorbereiding is voor het werk van bijvoorbeeld metselaar en schilder. Daar werk je ook veel mee samen. Je kunt werk vinden bij aannemers- en timmerbedrijven. Je werkt op locatie en dat betekent dat je moet reizen naar bouwprojecten.

Als je handig bent, graag aan het eind van de dag ziet wat je gedaan hebt en met anderen kunt samenwerken is dit misschien iets voor jou. Daarnaast eist dit beroep technisch en ruimtelijk inzicht en aandacht voor de veiligheid van jou en de anderen. Je kunt bij particulieren in huis werken of in bedrijven en het is ook daarom belangrijk dat je zorgvuldig omgaat met materialen en gereedschap. Opruimen na het werk en zorgen voor je gereedschap is ook een van je taken.

Beroeps praktijkvorming

De B.B.L (=beroeps-begeleidende- leerweg) bestaat uit een combinatie van leren en werken. Vier dagen per week werk je op de bouwplaats, een dag per week volg je de theorie op de Technicampus door Aventus, het regionaal-opleidings- centrum Je hebt een leer- en arbeidsovereenkomst met het opleuidingsbedrijf.

De B.O.L. ( = beroeps –opleidende- leerweg ) bestaat uit een combinatie van leren en stage. Je volgt minimaal 13 uur per week theorie en loopt 13 uur stage bij het opleidingsbedrijf of op een bouwplaats.

Je hebt geen arbeidsovereenkomst maar een stage overeenkomst.

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een VMBO 2 diploma nodig om in te stromen in de BBL 2 of BOL 2 opleiding timmeren. Je volgt eerst een assessment ( dat is een testweek)  er wordt een intakegesprek gehouden waarin bepaald wordt of je toegelaten kunt worden. Omdat je bij deze opleiding moet werken, moet je tenminste 16 jaar zijn.

Diploma en het vervolg

allround timmeren

Duur van de opleiding: Twee jaar

Je kunt verder leren in een van de opleidingen op niveau 3: Allround  Timmerman, Je kunt dan kiezen voor allround timmerman- restauratie, -Bouw en werkplaats of nieuwbouw. In deze opleiding werk je toe naar zelfstandigheid. Je kunt deze opleiding volgen in de BBL 3 of BOL 3.

Deel deze pagina op:

Contact

Schonenvaardersstraat 6
7418 CC Deventer
E: Info@bouwmensen-deventer.nl
T: 088-0351310

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS