deventer raalte zutphen

Opleiding Tegelzetten

Tegelzetten

Duur van de opleiding: twee jaar

Je bent bezig met het plaatsen van tegels. Daarin is veel variatie, en ook de plaats waar je dat werk doet kan telkens anders zijn. Veel werk gebeurt in de nieuwbouw, maar er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in restauratie, waarvoor je oude technieken moet leren toepassen. Je gebruikt verschillende soorten tegels, lijmen en species. Je moet kunnen voegen, tegels snijden. Soms moet je ook metselen. Je werkt aan de hand van tekeningen. Je werk begint als de rest van de bouw al bijna klaar is. Je werkt veel alleen en je hebt meestal ook contact met de opdrachtgevers, zeker als het gaat om werk in een bestaand huis.

Het is in dit vak heel belangrijk dat je handig bent, een goed technisch inzicht hebt, vlug en toch netjes kunt werken. Je moet gevoel hebben voor materialen, kennis hebben van vormen en kleuren. Je weet welke producten je waar kunt toepassen. Je moet goed kunnen overleggen met opdrachtgevers en samenwerken met collega's in de bouw.

Opleiding

De basisopleiding bestaat uit een viertal onderdelen: Het zetten van wandtegels, het lijmen van wandtegels, het leggen van vloertegels en het lijmen van vloertegels

Beroeps praktijkvorming

De B.B.L (=beroeps-begeleidende- leerweg) bestaat uit een combinatie van leren en werken. Vier dagen per week werk je op de bouwplaats, een dag per week volg je de theorie op de Technicampus door Aventus, het regionaal-opleidings- centrum Je hebt een leer- en arbeidsovereenkomst met het opleidingsbedrijf.

De B.O.L. ( = beroeps –opleidende- leerweg ) bestaat uit een combinatie van leren en stage. Je volgt minimaal 13 uur per week theorie en loopt 13 uur stage bij het opleidingsbedrijf of op een bouwplaats.

Je hebt geen arbeidsovereenkomst maar een stage overeenkomst.

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een VMBO 2 diploma nodig om in te stromen in de BBL 2 of BOL 2 opleiding tegelzetter. Je volgt eerst een assessment ( dat is een testweek)  er wordt een intakegesprek gehouden waarin bepaald wordt of je toegelaten kunt worden. Omdat je bij deze opleiding moet werken, moet je tenminste 16 jaar zijn.

Diploma en het vervolg

Je kunt verder leren in een van de opleidingen op niveau 3: Allround tegelzetter.

Deel deze pagina op:

Contact

Schonenvaardersstraat 6
7418 CC Deventer
E: Info@bouwmensen-deventer.nl
T: 088-0351310

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS