deventer raalte zutphen

Opleiding metselen

Basis metselen

Duur van de opleiding: twee jaar

Vakkundige metselaars zijn onmisbaar in de bouw. Tijdens de opleiding metselaar leer je alles over de verschillende steensoorten, lijmen en species. Ook leer je de diverse metselverbanden en de vaardigheid om mooie rechte en vlakke muren te metselen. De opleiding duurt minimaal twee jaar, wil je een echte allround vakman worden kun je na de basis opleiding metselen verder met een allround opleiding. Dan leer je o.a bogen metselen, tegelwerk maken en stukadoren. Je werkt 4 dagen per week op de bouwplaats en gaat een dag per week naar school.

Het is in dit vak belangrijk dat je handig bent, een goed inzicht hebt en dat je goed met andere mensen kunt samenwerken.

Beroeps praktijkvorming

De BBL( Beroeps-Begeleidende-Leerweg) bestaat uit een combinatie van leren en werken. Vier dagen per week werk je in de praktijk op de bouwplaats, een dag per week volg je  theorielessen van Aventus op de Technicampus. Je hebt een leer- en arbeidsovereenkomst met het opleidingsbedrijf.

De B.O.L. ( = beroeps –opleidende- leerweg ) bestaat uit een combinatie van leren en stage. Je volgt minimaal 13 uur per week theorie en loopt 13 uur stage bij het opleidingsbedrijf of op een bouwplaats.

Je hebt geen arbeidsovereenkomst maar een stage overeenkomst.

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een VMBO 2 diploma nodig om in te stromen in de BBL 2 of BOL 2 opleiding metselen. Je volgt eerst een assessment ( dat is een testweek)  er wordt een intakegesprek gehouden waarin bepaald wordt of je toegelaten kunt worden. Omdat je bij deze opleiding moet werken, moet je tenminste 16 jaar zijn.

Diploma en het vervolg naar Allround metselen.

Duur van de opleiding: Twee jaar

Je kunt na diplomering verder leren in een van de opleidingen op niveau 3: Allround  metselen. Je kunt dan kiezen voor allround metselaar- onderhoud en restauratie  of nieuwbouw. In deze opleiding werk je toe naar zelfstandigheid. Je kunt deze opleiding volgen in de BBL 3 of BOL 3.

Zoeken op

Deel deze pagina op:

Contact

Schonenvaardersstraat 6
7418 CC Deventer
E: Info@bouwmensen-deventer.nl
T: 088-0351310

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS