deventer raalte zutphen

Welkom bij Bouwmensen Deventer

 

Aanmelden voor een bouwopleiding? Het kan nog steeds. Schrijf je in via deze site ( inschrijven in het linkerblok op de homepage) en we nemen direct contact met je op. Je moet wel een VMBO diploma behaald hebben  of  HAVO 3e jaar hebben afgesloten met voldoende resultaat. Maak een afspraak op 06-14998003 of kom tijdens kantooruren langs. 

Adres:
Technicampus 

Schonenvaardersstraat 6 
Deventer 
............................

Sven Horenberg, de winnaar van de Apple Watch.

Sven Horenberg die aan de Technicampus de opleiding Bouw volgt, is met een smoes naar het kantoor van de directeur Technicampus gelokt, waar een bijzondere verassing op hem wachtte. Sven heeft tijdens de open dag op 27 januari 2018 een aanmeldformulier ingevuld, de Facebookpagina geliket van de Technicampus en is dit schooljaar gestart op de Technicampus. Hierdoor voldeed hij aan alle gestelde eisen van deze winactie. Dit maakt Sven de grote winnaar. De heer Jan Jansen, directeur Technicampus overhandigde de gewonnenprijs aan Sven.

Sven, namens Bouwmensen gefeliciteerd!


 


 

Open dag Technicampus zaterdag 26-01-2019:

Aankomende zaterdag 26 januari organiseert de Technicampus een open dag. Alle opleidingsbedrijven openen die dag hun deuren voor nieuwsgierigen en andere belangstellenden. In de werkplaats van Bouwmensen is er zaterdag van alles te zien. Er wordt o.a. gemetseld, leerlingen zijn aan het uitzetten met een total station en veel meer. Ook kunt u informatie inwinnen bij de mensen van Bouwmensen en de  docenten van Aventus. De open dag start om 10:00 uur en is om 15:00 uur afgelopen.
...............................................................
Bouwmensen Deventer wenst een ieder een gezond en succesvol 2019 toe!.................................................

Scapetown nu ook op Facebook. Volg jij ons al?De grootste escaperoom van de wereld, gebouwd door leerlingen van Bouwmensen met ontwerpopdrachten van Ontdekfabriek voor het Voorgezet Onderwijs is nu ook te vinden op Facebook. Like onze Facebookpagina http://www.facebook.com/Scapetown en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit fantastische project.
................................................ 

Algemene Ledenvergadering Bouwmensen Deventer-Raalte-Zutphen
Op woensdag 21 november 2018 is de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden in de werkplaats van Bouwmensen Deventer. De bijeenkomst van informatief en constructief.


........................................................

Diploma-uitreiking:
Op maandagmiddag 19 november kregen een viertal leerlingen hun diploma uitgereikt door Henk Spikker docent van Aventus. 


...............................................

Total Station:
Bouwmensen Deventer heeft in samenwerking met Aventus een total station aangeschaft. De docenten en instructeurs hebben een ééndaagse scholingsdag gehad omtrent het gebruik hiervan. 


............................................................................


Een nieuwe start een nieuw schooljaar:
Eind augustus was het zover. De eerste jaar leerlingen van Bouwmensen Deventer kwamen de werkplaats binnen voor de "Opstart Weken".  De werkplaats vol met nieuwe timmerlieden, metselaars en tegelzetters. Na een aantal weken vertrokken een de eerste BBL leerlingen richting de aannemers.


.....................................................................

We zijn er weer klaar voor:
Aankomende maandag 27 augustus 2018 gaat Bouwmensen Deventer weer beginnen. Om 7:30 uur gaan een groot aantal van onze 1e jaar leerlingen in onze werkplaats van start. Welkom heten, uitleg van de regels en afspraken in de werkplaats, je eigen gereedschap controleren en je nieuwe Bouwmensen kleding aantrekken is een greep van wat er zoal op de eerste dag aan de orde komt. Vanaf dinsdag 28 augustus beginnen ook weer de theorielessen bij Aventus op de Technicampus in Deventer. 


..................................................................

Stef Flierman wint de Paalman prijs 2018:
Stef Flierman heeft de Paalman prijs 2018 gewonnen. Hieronder worden de bloemen en de cadeaubon door Stef in ontvangst genomen. Stef van harte!.....................................................................

Bram Boekholtz Cum laude z'n diploma gehaald:
Bram Boekholtz heeft op maandag 2 juli zijn diploma in ontvangst kunnen nemen. Extra bijzonder is het feit dat Bram Cum laude zijn diploma heeft behaald. In het bijzijn van z'n familie, vrienden en (ex) collega's van bouwbedrijven kreeg Bram zijn diploma uitgereikt door Annick Olthof-Kicken manager Bouw van Aventus en docent Bouw Henk Spikker. 

...............................
Kindcentrum Rivierenwijk Deventer:

Leerlingen van het Kindcentrum Rivierenwijk Deventer zijn op woensdag 25 april in het kader van project techniek op de Technicampus geweest. In totaal waren 46 leerlingen uit de groepen 7 die ochtend van 9:15-11:15 uur druk in de weer bij de verschillende opleidingsbedrijven op de Technicampus. Bij de afdeling Bouw werden de vogelhuisjes in elkaar getimmerd. Bij de afdeling Installatietechniek & Electro werden deze voorzien van een mooi zinken dakje met koperen schoorsteen. Ook mochten de leerlingen "virtueel lassen" bij de Metaal afdeling. Al met al een leerzame en leuke dag voor de kinderen en leerkrachten van deze basisschool.

Vogelhuisje in elkaar timmeren bij de Bouw afdeling

Solderen en zetten bij Installatietechniek


Virtueel lassen bij de Metaal afdeling
......................................................................................

Opening week van de Techniek in Lebuïnuskerk Deventer:

Op dinsdag 10 april werd de Week van de Techniek geopend in de Lebuïnuskerk in Deventer. De groepen 7 van verschillende basisschiolen in Deventer en omgeving komen in deze week in aanraking met techniek. Een windmolen op zonne-energie maken en het aanschouwen van verschillende natuurkundige proefjes stonden op het programma. Leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum locatie De Marke Zuid hielpen de groep 7 leerluingen met het in elkaar zetten van solar windmolen. Studenten van de universitiet Twente toonden aan aantal natuurkundige proefjes aan de leergierige en nieuwsgierige basisschoolleerlingen. Al met al een geslaagde week met als doel de jongeren bekend te maken met de techniek.

....................................................................................

Nieuwe poort voor speeltuinvereniging "De Hoven."

Leerlingen van Bouwmensen Deventer zijn druk in de weer met het maken van een nieuwe poort voor de wijk- en speeltuinvereniging "De Hoven" in Deventer. De oude poort was aan vervanging toe. Binnen afzienbare tijd zal de poort klaar zijn en geplaatst worden. Gekozen is voor Douglashout vanwege de duurzaamheid.Mitch Boon 1e jaar Allround metselaar neemt deel aan Skills wedstrijden:

Op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 maart nam Mitch deel aan de Skills wedstrijden in het Overijsselse Hengelo. In de oude gieterij van Stork, nu onderdeel van het ROC van Twente nam Mitch het op tegen nog zes andere metselaars. Het waren drie intensieve dagen en ik heb er veel van geleerd, vertelde Mitch. Op Zaterdagavond werden de prijzen uitgedeeld in de IJsselhallen in Zwolle. In Zwolle was hij één van de ruim 600 finalisten uit de meer dan 60 verschillende vakwedstrijdrichtingen. Mitch werd uiteindelijk 6e en viel dus buiten de prijzen.
...............................................

Excursie St. Jan in Zutphen:

Op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 15 maart hebben leerlingen van Bouwmensen Deventer een bezoek gebracht aan de St. Jan in Zutphen. De restauratie van de kerk is in volle gang. Onderleiding van een aantal vrijwilligers van Platform Techniek Zutphen werden onze jongens rondgeleid over het restauratieproject. Binnen in de kerk waren o.a. de dakconstructies, de klokken te bewonderen. Via een trappen/ladderstelsel kwamen we uit aan de buitenkant van de toren. De bijna 78m hoge toren staat vrijwel geheel in de steigers en is deels toegankelijk voor het publiek. Vanaf de hoogste steiger hadden de jongens een fantastisch uitzicht over Zutphen. Zelfs delen van Deventer waren op afstand te bewonderen. Al met al een geslaagd uitje.
.............................................................

Stichting Gered Gereedschap Voorst:

Bouwmensen Deventer maakt in de werkplaats gereedschapskisten voor Stichting Gered Gereedschap Voorst. Deze stichting zamelt oud, gebruikt en afgekeurd gereedschap in en knapt deze op. Zij werken mee aan ruim 80 projecten o.a. in Zambia en Kenia. Het oude gereedschap kan in die landen weer goed gebruikt worden.

De kisten staan klaar om opgehaald te worden.
.............................................................

Leerlingen uit het 2e en 4e jaar terug in de werkplaats voor de praktijktoetsen

De 2e en 4e jaars leerlingen worden naar de werkplaats van Bouwmensen teruggehaald voor een aantal praktjktoetsen.
De eerste dagen hebben ze om te oefenen, waarna over wordt gegaan naar het echte praktijkexamen. Hoe lang ze binnen zijn hangt van het praktijkexamen af.Thijs is bezig met praktijkexamen "Dakwerk." 


Bram is bezig met een precies werkje. Het tekenen van een uitslag.


Allround metselaar Martijn van Langen

.............................................

Dialoogsessie Bouwend Nederland & Politiek Stedendriehoek/Salland bij Bouwmensen Deventer

Op donderdag 15 februari organiseerde Bouwende Nederland een bijzondere gespreksbijeenkomst in de werkplaats van Bouwmensen Deventer op de Technicampus. Aanwezig waren leden van Bouwend Nederland, raadsleden, wethouders en fractievoorzitters van politieke partijen. Op de avond waren diverse gastsprekers uitgenodigd om een aantal thema's rondom de bouw en infra aan te snijden, te bediscusiëren en te bespreken. Al met al was het een geslaagde avond.


 

Rond 17:15 uur druppelen de eerste genodigden binnen in de werkplaats van Bouwmensen Deventer.

..................................................

Skillswedstrijden:

Mitch Boon 1e jaar Allround metselaar vertegenwoordigd dit jaar Bouwmensen Deventer bij de komende Skillswedstrijden. 
Metselinstructeur Anton Sibelt leert hem in de werkplaats de kleine kneepjes van het vak bij om goed voorbereid te zijn op de wedstrijden in maart.Mitch druk in de weer met het tekenen van een uitslag


................................

Energiehuisje voor Montessorischool "De Ontdekking" in aanbouw.

Onze leerlingen zijn de afgelopen weken druk in de weer geweest om voor basisschool "De Ontdekking" op de Vijfhoek in Deventer een tuinhuisje te maken. Dit huisje werd in de werkplaats van Bouwmensen Deventer opgebouwd en demontabel gemaakt. In week 6 zijn een aantal van onze leerlingen samen met onze instructeur Johan Journée het huisje wezen plaats. Al met al een mooi en geslaagd project. Montessorischool "De Ontdekking" veel plezier met het gebruiken van jullie "energiehuisje."...........................................................................

Scapetown:

"Een stad gebouwd als een doolhof. Alleen te bereiken met geheime codes. Maar...de bouwmensen van Scapetown dagen je uit om één van hen te worden: ontwerp je eigen Scapehouse en deel je ontwerp met de oprichters van Scapetwo. Want alleen de beste bouwers krijgen toegang tot de stad!

Met deze introductie worden leerlingen van 2e jaar VMBO van het Carmel College Raalte, Het Stedelijk Zutphen en Etty Hillesum locatie "Het Stormink" uit Deventer uitgedaagd om aan dit project mee te doen.
Hieronder een impressie van het project.
Emiel & Bram zijn bezig met de voorbereiden van het maken van een "Tiny Scapehouse."De foto's al ondersteuning voor het bouwen van een "Tiny Scapehouse."
 
...............................................................................

Terug in de werkplaats van Bouwmensen Deventer voor keuzedelen:

2e jaar niveau leerlingen worden voor keuzedelen teruggehaald naar werkplaats van Bouwmensen Deventer.
Op de foto zie je leerling timmeren die "schoonmetselwerk" hebben gekozen als keuzedeel. In een week tijd krijgen zij de basis van het metselen onder de knie. 


Specie maken is ook een deel van het leren metselen!
...............................................................
VWO leerlingen Jorik Bloemenkamp en Esper Heidsma van het Etty Hillesum Lyceum locatie "Het Vlier" zijn in de werkplaats van Bouwmensen Deventer bezig met het maken van hun Airhockeytafel. Dit is een project in opdracht van het Etty Hillesum. Op donderdag 15 maart zullen zij 's avonds een presentatie geven aan een select gezelschap over hun project. Succes mannen!!!
............................................

Op vrijdag 3 november jl. nam Anton Sibelt afscheid als leerlingcoördinator van Bouwmensen Deventer-Raalte-Zutphen. Na 18 jaar gaat Anton met vroegpensioen. Tijdens de druk bezochte receptie konden diverse mensen een praatje maken met Anton en diens opvolger. Al met al was het een geslaagde middag! 

 

 

............................................

 

 

 

Gerben Beusekamp is vanaf 2 oktober 2017 de nieuwe opleidingscoördinator. Hij is de opvolger van Anton Sibelt die gebruik heeft gemaakt van de vroeg pensioenregeling. 

......................................................................

Introductieweken van start.

Afgelopen week maakten de nieuwe leerlingen kennis met de binnenstad van Deventer,  voor velen nog onbekend terrein. Voor het prachtige karakterestieke Waaggebouw maakte  stadsfotograaf Rob van der Laan dit mooie plaatje! 

 

 

 

......

Bouwmensen Deventer maakt deel uit van de Technicampus aan de Schonenvaardersstraat in Deventer. In 2013 opende het techniekcentrum haar deuren voor opleidingen in metaal, elektro, installatie en bouw. Sinds september 2016 is daar de opleiding procestechniek aan toegevoegd. Jan van Duuren is belast met de dagelijkse leiding als Manager financiën en beheer, Gerben Beusekamp is o.a. leerlingcoördinator, Eric van Ommen en Johan Journée zijn de instructeurs in de werkplaats.

Samen met Bouwmensen Apeldoorn is in 2015 Vakmasters Salland Stedendriehoek opgericht. 

 

http://www.vacaturebouw.nl

 

 

 

Al ons nieuws
Deel deze pagina op:

Contact

Schonenvaardersstraat 6
7418 CC Deventer
E: Info@bouwmensen-deventer.nl
T: 088-2836901

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS