apeldoorn

Info voor ouders

De ontwikkeling van uw kind staat voorop ! 

Door middel van persoonlijke loopbaanbegeleiding, ook wel Nano-begeleiding, worden leerlingen vanaf het eerste moment begeleid in het kiezen van de juiste richting en daarmee uiteindelijk in het vinden van een passende baan. “Een vakman die weet waar zijn krachten liggen, zal bewuster voor een bepaalde richting in de bouw kiezen en daardoor later in het werkveld ook beter presteren. Deze werkwijze heeft ervoor gezorgd dat vrijwel al onze leerlingen na het behalen van hun diploma een passende baan vinden. Een groot voordeel voor onze leerlingen, maar natuurlijk ook voor bouwbedrijven die hiermee straks verzekerd zijn van vakkundige bouwprofessionals met hart voor hun werk.”

WAAROM IS EEN OPLEIDING BIJ BOUWMENSEN Apeldoorn GOED VOOR MIJN ZOON OF DOCHTER? 

Er zijn meerdere redenen waarom leerlingen met plezier hun opleiding bij Bouwmensen Apeldoorn volgen. Voor velen is dat het salaris dat zij bij een BBL-opleiding ontvangen, maar wat minstens zo belangrijk is: ze worden vooral beoordeeld op hun bouw talent. Wij leren hen dat technische vaardigheden goud waard zijn in het bedrijfsleven. Dat is een enorme stimulans om de opleiding af te maken.

De pluspunten voor leerlingen op een rij:

  • Leren in de praktijk, bij een bouwbedrijf dat bij de leerling past;
  • Persoonlijke begeleiding tijdens de opleiding. We bespreken regelmatig met de leerling hoe de studie verloopt;
  • Nationaal erkend diploma;
  • Vooruitzicht op een goede toekomst;
  • Bij de BBL-opleiding een salaris;

 

Loopbaanbegeleiding

Bij Bouwmensen Apeldoorn leert uw zoon of dochter werken met hoofd, handen en hart. Er wordt niet alleen aan vakmanschap gewerkt , maar ook aan een goede beroepshouding. De opleiding begint met een gedegen introductieperiode in de opleidingswerkplaats en daarna wordt uw zoon of dochter nog altijd begeleid door onze leerlingcoördinator.  Hierbij houdt Bouwmensen rekening met de wensen en persoonlijkheid van de leerling. De leerling staat altijd centraal.

 

Het belangrijkste begeleidingsinstrument van Bouwmensen Apeldoorn heet Nano-begeleiding

Als onderdeel van Nano begeleiding kun je het volgende doen: 

                                     

Weerbaarheidstraining

Als nieuwe stagiair of leerlingwerknemer wil uw zoon of dochter graag goed voorbereid aan zijn of haar nieuwe loopbaan beginnen. Daarom starten we met een gedegen introductieperiode in de opleidingswerkplaats. Daarin is er veel aandacht voor voorbereiding op het ‘echte werk’ in de bouw. Onderdeel daarvan is de weerbaarheidstraining. Daarbij wordt er gefocust op de sterke en zwakke punten van uw zoon of dochter, verwachtingen van het werk, collega’s en leermeesters en bedrijfsculturen.

“Een vakman die weet waar zijn krachten liggen, zal bewuster voor een bepaalde richting in de bouw kiezen en daardoor later in het werkveld ook beter presteren. Deze werkwijze heeft ervoor gezorgd dat vrijwel al onze leerlingen na het behalen van hun diploma een passende baan vinden. Een groot voordeel voor onze leerlingen, maar natuurlijk ook voor bouwbedrijven die hiermee straks verzekerd zijn van vakkundige bouwprofessionals met hart voor hun werk.”

Huiswerkbegeleiding

De opleiding vergt veel zelfstandigheid bij het plannen en uitvoeren van leeractiviteiten. Soms kun je daarbij wel wat hulp gebruiken. Via Bouwmensen Apeldoorn kan uw zoon of dochter gratis gebruik maken van huiswerkbegeleiding. De huiswerkbegeleiding bestaat uit het helder krijgen van eventuele leerproblemen en het leren plannen van de leeractiviteiten. Behalve dat het nuttig is voor je verdere opleiding, kan het ook veel onrust en stress wegnemen.

 

Erkende Leerbedrijven

Bouwmensen Apeldoorn regelt voor elke leerling een passende stage bij een van ons erkende inlenende bouwbedrijven. Dit hoeft uw zoon of dochter dus niet zelf te regelen. 

Onderstaand ziet u een lijst met erkende Inlenende bouwbedrijven van Bouwmensen Apeldoorn. 

Deze bedrijven zijn erkend door Fundeon, het kenniscentrum voor de bouw en daar kun je geplaatst worden voor het praktijkdeel van de opleiding.


 

 

Deel deze pagina op:

Contact

Sleutelbloemstraat 69b
7322 AJ Apeldoorn
Postbus 4112
7320 AC Apeldoorn
E: info@bouwmensen-apeldoorn.nl
T: 055-366 45 87
F: 055-360 12 58
 
Whatsapp 06-53979409
Events
26
jan
Open dag Aventus en Bouwmensen ApeldoornMeer info
19
feb
Tree House Challenge 2019 (Opendag Bouwmensen Apeldoorn)Meer info
13
mrt
Informatieavond MBOMeer info
26
jun
Informatieavond MBOMeer info

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

inschrijven Lees verder

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS