apeldoorn

Jongeren

Wil je een complete vakman in de bouw worden?
Dan zit je goed bij Bouwmensen Apeldoorn, hét opleidingsbedrijf van de regio Apeldoorn.

BEKIJK HIER DE OPLEIDINGEN!

Lijkt het je leuk om in de bouw te werken, om nieuwe bouwwerken te maken, of onderhoudswerk te doen aan oude gebouwen? Dan is een opleiding bij Bouwmensen KZW iets voor jou. Mensen die in de bouw werken zijn trots op de gebouwen waar zij aan hebben meegewerkt. Dat kan een woningen zijn, maar ook een gemeentehuis, een bedrijfspand of een renovatie van een oude buurt.

HÉT OPLEIDINGSBEDRIJF VOOR DE BOUW!

Bij Bouwmensen Apeldoorn gaan theorie en praktijk hand in hand. Je zit dus niet de hele week op school. Tijdens de opleiding staat de praktijk centraal. Een unieke combinatie, die jou optimaal klaarstoomt voor het échte werk.

Je volgt één of meerdere dagen onderwijs op de Bouwacademie bij ons op locatie. Indien je een BBL-opleiding volgt besteed je het grootste deel van je tijd als leerling bij een bouwbedrijf, hier leer je de fijne kneepjes van het vak. Daarnaast ontvang je via Bouwmensen Apeldoorn je praktijkscholing in een uitstekend ingerichte werkplaats en we helpen jou bij de praktijk- en beroepsopdrachten en je beroepspraktijkvorming bij een bedrijf bij jou in de buurt.

WAT LEER JE? 

Allereerst leer je de fijne kneepjes van het vak waar jij voor kiest, maar de moderne vakman is van meerdere markten thuis. We helpen je daarom ook aan technische vaardigheden net buiten je vakgebied. Zo kun je makkelijker samenwerken met je collega’s op de bouw. Je leert om te gaan met opdrachtgevers en we leren je werkplanning en werkvoorbereiding. Daarnaast zorgt Bouwmensen Apeldoorn voor een uitstekende begeleiding tijdens de opleiding. Het belangrijkste begeleidingsinstrument van Bouwmensen Apeldoorn heet Nano-begeleiding.

Als onderdeel van Nano begeleiding kun je het volgende doen:   

  • Weerbaarheidstraining
    In deze training tijdens de introductieperiode focus jij je op je sterke en zwakke punten, verwachtingen van het werk, collega’s en leermeesters en bedrijfsculturen.

  • Huiswerkbegeleiding
    De huiswerkbegeleiding bestaat uit het helder krijgen van eventuele leerproblemen en het leren plannen van de leeractiviteiten. Behalve dat het nuttig is voor je verdere opleiding, kan het ook veel onrust en stress wegnemen.

  • Veiligheid
    We willen graag dat je veilig bent en blijft. Daarom moet je als leerling verplicht veiligheidsmiddelen dragen. Deze krijg je gratis, aan het begin van de opleiding.

TOELATINGSEISEN en instroommomenten 

Het mooiste is als je een vmbo bouwtechniek diploma hebt behaald, maar ook met een ander diploma kun je aan de opleiding beginnen.
Als je geen diploma hebt van het VMBO of dit onderwijs gevolgd hebt met leerweg ondersteuning (LWO) is er de mogelijkheid om te starten met de opleiding Bouwplaatsassistent niveau 1.
Om te starten met de Basisberoepsopleiding is een volledig VMBO-diploma basisberoepsonderwijs vereist. Na de Basisberoepsopleiding ben je toelaatbaar voor de Vakopleiding op niveau 3.

Leerlingen kunnen in principe elk gewenst moment bij ons instromen.

Voor VMBO-ers is het echter wel van belang om de introductieperiode te volgen, waarin we de leerling-werknemers zoveel mogelijk helpen met een goede start, persoonlijke begeleiding opzetten, etc. Daarom is het voor hen goed om vier weken vóór de bouwvak in te stromen, of gelijk ná de bouwvak. 

Deel deze pagina op:

Contact

Sleutelbloemstraat 69b
7322 AJ Apeldoorn
Postbus 4112
7320 AC Apeldoorn
E: info@bouwmensen-apeldoorn.nl
T: 055-366 45 87
F: 055-360 12 58
 
Whatsapp 06-53979409

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

inschrijven Lees verder

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS