apeldoorn

Over ons

Bouwmensen is een opleidingsbedrijf voor de bouw in Apeldoorn. Bouwmensen Apeldoorn verzorgt in samenwerking met Aventus en Fundeon onderwijs en stages in de vakrichtingen timmeren, metselen, tegelzetten, voegen en machinale houtbewerking. Leerlingen van VMBO theoretische leerweg en Havo 3, 4 of 5 kunnen in vijf jaar tijd drie erkende diploma's halen: basisberoepsopleiding timmeren, de vakopleiding timmeren en het diploma voor uitvoerder bouw.  Daarnaast kunnen bouwprofessionals zogenaamde 61-a cursussen volgen voor na- en bijscholing.


Vakmanschap
Vergroten van het vakmanschap is het doel. Bouwmensen Apeldoorn wil leerling-werknemers opleiden tot competente, initiatiefrijke, lerende en verantwoordelijke werknemers. De werkgever en de opleider kijken samen naar de ontwikkeling van de student/leerlingwerknemer en bieden waar nodig steun. Denk hierbij aan maatwerktrajecten, nanobegeleiding en

huiswerkbegeleiding. Door de persoonlijke begeleiding en aandacht wordt de student gestimuleerd 

zich te ontwikkelen tot de complete vakman.

Werkgebied
In Nederland zijn er 56 opleidingsbedrijven (samenwerkingsverbanden) voor de bouw. Ieder opleidingsbedrijf bestrijkt een bepaalde regio. De gemeenten Apeldoorn, Epe, Voorst en Brummen vallen onder de regio van Bouwmensen Apeldoorn. Iedereen die in deze regio woont en aan de toelatingseisen voldoet kan via Bouwmensen Apeldoorn een opleiding volgen.
 

Geschiedenis
In oktober 1983 is de 'fundering' gelegd voor het huidige bedrijf Bouwmensen Apeldoorn door Bouwradius (het overkoepelend orgaan voor de bouwnijverheid) en de werkgeversorganisatie Bouwend Nederland.

Tot oktober 2004 heette Bouwmensen Apeldoorn nog Vereniging Samenwerkingsverband Praktijkopleiding  Bouw (VSPB), regio Apeldoorn. Daarna is het Bouwstarters geworden de naam geeft precies de doelgroep aan; jonge mensen die willen starten in de bouw. Eind 2014 is BouwStarters veranderd in Bouwmensen Apeldoorn. De VSPB begon met het onderwijs in een werkplaats aan de Zutphensestraat in Apeldoorn. Een groter pand was noodzakelijk: dat werd de Sleutelbloemstraat 69b in Apeldoorn. In 2010 vierde BouwStarters de komst van de 1500ste leerling-werknemer. 

Deel deze pagina op:

Contact

Sleutelbloemstraat 69b
7322 AJ Apeldoorn
Postbus 4112
7320 AC Apeldoorn
E: info@bouwmensen-apeldoorn.nl
T: 055-366 45 87
F: 055-360 12 58
 
Whatsapp 06-53979409

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

inschrijven Lees verder

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS