amsterdam

Nieuws van Bouwmensen Amsterdam

De bouwwereld heeft dringende behoefte aan nieuwe instroom van personeel. Bouwbedrijven, gemeente en opleidingen willen daarom in de regio Amsterdam honderd nieuwe banen creëren. Dat was op 28 oktober een van de uitkomsten van een bijzondere bijeenkomst georganiseerd bij de Vakschool Bouw & Onderhoud in Diemen.

“We hebben een gezamenlijk urgent onderwerp”, stelde Janneke Tjebbes beleidsadviseur Arbeidsmarkt van de gemeente Amsterdam. Terwijl de groei van de bouwsector sterk aantrekt, blijft de instroom van nieuwe leerlingen bij de bouwopleidingen achter. Die instroom  wordt op dit moment vooral opgevangen door zzp’ers. “Dit is echter, samen met de oudere werkloze die geschikt is voor de bouwsector, een vergrijzende groep. En ondanks de innovaties in het productieproces in de bouwsector weten we nu en in de toekomst dat er meer mensen nodig. Hoe en waar vinden we voldoende nieuw, gemotiveerd en gekwalificeerd personeel?”

Daarover wisselden zo’n twintig vertegenwoordigers van bouwbedrijven, gemeente en opleidingen op 28 oktober uitgebreid met elkaar van gedachten. Er werden meteen al veel concrete ideeën geopperd in een verschillende brainstormgroepen

De belangrijkste afspraak die werd gemaakt aan het eind van de bijeenkomst is het maken van een plan om in 2017 in de regio Amsterdam honderd nieuwe banen in de bouw te creëren. Bij dit regionale plan worden alle relevante partijen betrokken. René Cossé (directeur BMA en projectleider Vakschool voor Bouw & Onderhoud) heeft het op zich genomen om dit plan te coördineren. Het plan richt zich vooral op kansrijke groepen, zoals 21-plussers, die binnen zes maanden via een opleiding aan het werk kunnen in een beroepsbegeleidende leerweg.

De aanwezigen maakten daarnaast nog drie afspraken. Michael Rijneker (Mouton Bouw) gaat zich inzetten om vloggers te werven als ambassadeurs voor de bouwsector. Jan Benjamens (gemeente Amsterdam) zorgt voor een betere toegankelijkheid van stageplekken door deze op een interactieve stagemarkt te plaatsen. En iedereen gaat nadenken over de mogelijkheid om de gestegen populariteit van zelfbouwkavels te gebruiken voor het interessanter maken van bouwopleidingen.  René Cossé was tevreden: “Ik heb echt nieuwe dingen gehoord, een waardevolle bijeenkomst. Ik ben heel enthousiast om hiermee verder te gaan.”

Begin 2017 wordt een vervolgbijeenkomst gehouden om de plannen verder uit te werken zodat er snel daarna verschillende acties uitgevoerd kunnen worden.

Meer weten?
Neem dan contact op met René Cossé (E: rcosse@bouwmensen-amsterdam.nl T: 06-53557367) of Janneke Tjebbes (E: janneke.tjebbes@amsterdam.nl T: 06-19662301)

Nieuws
Open dag Bouwmensen Amsterdam zeer geslaagd
Op 26 januari jl. was er bij Bouwmensen Amsterdam open dag. Een zeer geslaagde dag, met...
Namens Bouwmensen Amsterdam...
En een gezond en gelukkig 2019 toegewenst!
100ste leerling in dienst bij Bouwmensen Amsterdam
Het is feest bij Bouwmensen Amsterdam, afgelopen week verwelkomden zij namelijk de 100ste...
Bliksemstage SG Reigersbos
Leuke bliksemstage gehad van JINC met de leerlingen van SG Reigersbos! Bedankt voor...
De cursuswebsite voor de bouw!
Bouwmensen leidt niet alleen jongeren op, maar wij bieden ook cursussen en trainingen...
Bouwbedrijven willen in regio Amsterdam honderd nieuwe banen creëren!
De bouwwereld heeft dringende behoefte aan nieuwe instroom van personeel. Bouwbedrijven,...
PERSBERICHT: WEBSITE BOUWOPLEIDERS ACTIEF
Afgelopen maart is de samenwerking van een aantal van de brancheopleiders in de bouw en...
Nominatie meest succesvolle onderneming van het jaar
Nominatie meest succesvolle onderneming van het jaar HOERA! Naast dat Bouwmensen Amsterdam...
De Succes Award 2014
De Succes Award 2014 Het jaar 2014 was een goed jaar voor Bouwmensen Amsterdam. In dit...
Social Return
Social Return Amsterdamse bouwondernemers: "Alle vertrouwen in de goede toekomst met...
Deel deze pagina op:

Contact

Verrijn Stuartweg 48
1112 AX Diemen
E: info@bouwmensen-amsterdam.nl
T: 020 – 600 78 78
Events
06
jun
Open dag!Meer info

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

inschrijven Lees verder

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS