Bouwmensen vestiging Amsterdam

Elke dag wordt er door vakmensen hard gewerkt om Nederland een stukje mooier te maken. Om dit te kunnen realiseren moeten bouwbedrijven beschikken over goed opgeleid en vakbekwaam personeel.

Bouwmensen Amsterdam is om die reden opgericht door de Amsterdamse bouwbedrijven. Wij leiden dagelijks jongeren op die hun steentje willen bijdragen. Voor hen ligt er een mooie toekomst klaar in de bouw. En met volop carrièremogelijkheden. Wil je meewerken om Amsterdam mooier te maken? Start dan een opleiding bij Bouwmensen Amsterdam.

Ondanks de coronacrisis en het stikstofprobleem wordt er volop gebouwd in Amsterdam en zijn wij nu op zoek naar enthousiaste jongeren. Dus ga niet werkloos langs de kant staan maar meld je aan.

Bouwmensen Amsterdam werkt samen met het ROC van Amsterdam en samen vormen zij de BouwAcademie Amsterdam. Op de locatie in Diemen worden allerlei bouw gerelateerde opleidingen aangeboden. Van niveau 1 t/m niveau 5, van assistent timmerman tot uitvoerder of zelfs aannemer.

 

Contactgegevens Bouwmensen Amsterdam

Opleidingen bij Bouwmensen Amsterdam

Nieuws

Evenementen

Bedrijfsinformatie

Samenwerken met Bouwmensen Amsterdam

Voorwaarden voor inleen van leerlingen

Een voorwaarde is dat bedrijven aangesloten zijn en afdragen aan APG en dat uw bedrijf door het SBB erkend is als leerbedrijf.

De erkenning als leerbedrijf houdt in dat uw bedrijf beschikt over een opgeleid leermeester en, in de normale werkzaamheden, voldoende opleidingsmogelijkheden heeft voor leerlingen. Deze erkenning wordt verleend door SBB. Bouwmensen kan ervoor zorgen dat u in contact komt met de SBB.

Facturering en tarieven
Bouwmensen Amsterdam brengt u alleen de gewerkte uren in rekening, waarbij natuurlijk geldt dat de leerlingen normaal 32 uur per week werken. Dit gebeurt aan de hand van de uren app welke de leerlingen in moeten vullen en die door u of een medewerker van uw bedrijf, voor akkoord dient te worden ondertekend.

De tarieven die Bouwmensen Amsterdam in rekening brengt moeten er voor zorgen dat de kosten gedekt worden. Deze tarieven zijn afhankelijk van leeftijd en ervaring, waarbij de leerlingen in staat geacht worden om de tarieven waard te zijn. De Subsidie Praktijkleren wordt door Bouwmensen aangevraagd en is in de tarieven verwerkt.

Automatische incasso
Bouwmensen Amsterdam biedt de inlenende bedrijven de mogelijkheid de facturen automatisch te laten incasseren. Dit gebeurt dan binnen twee weken nadat u de factuur ontvangen heeft, zodat u voldoende tijd heeft om deze te controleren en eventueel te reageren in het geval er wijzigingen zijn. Voordeel van automatische incasso is een korting op het uurtarief van € 0,45 per uur, dit kan oplopen tot een heel interessant bedrag op jaarbasis. Ongeveer 60% van de inlenende bouwbedrijven heeft Bouwmensen Amsterdam gemachtigd tot automatische incasso vanwege het gemak en de korting.

Indien u ook gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, kunt u dit doorgeven aan de administratie, zij zullen u dan de benodigde informatie en stukken toesturen.

Wet keten Aansprakelijkheid
In het verleden hebben de opleidingsbedrijven een vrijstelling gekregen voor het aanhouden van een G-rekening. Doordat Bouwmensen Amsterdam werkt met automatische incasso, kan niet gewerkt worden met een G-rekening, deze kan immers niet van andere G-rekeningen incasseren.
Om inlenende bouwbedrijven toch zekerheid te bieden, omtrent het afdragen van premies en belastingen, zorgt Bouwmensen Amsterdam dat er altijd een recente verklaring van de belastingdienst, inzake het betalingsgedrag, op onze website staat. U kunt deze hieronder downloaden.

Informatie middels downloads
Informatie over de inleen van leerlingen, tarieven, incasso, betalingsgedrag en de algemene voorwaarden kunt u middels de buttons hieronder downloaden.

Open dagen

Timmeren, metselen of tegelzetten iets voor jou? Kom kijken op onze open dag op maandag 28 januari van 10:00-14:00 uur! Vul onderstaand formulier in en we zien je graag de 28e.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leerlingen

Is de bouw echt iets voor jou en wil jij graag werken en leren? Dan zit je bij Bouwmensen Amsterdam helemaal goed! Op deze pagina kun je alle informatie vinden voor leerlingen in verschillende leeftijdscategorieën. Heb je naar aanleiding van deze informatie vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Ben jij tussen de 16 en 21 jaar oud? Lees dan verder over de aanmeldprocedure, stagevergoeding of salaris, schooldagen en nog veel meer!

Ben jij tussen de 16 en 21 jaar en is de bouw echt iets voor jou, dan zit je bij Bouwmensen Amsterdam helemaal goed!

Werken en leren in één, handjes uit de mouwen en centjes in de zakken.

Hoe ziet de aanmeld procedure eruit:

 1. Heb je onze opleidingen bekeken en ben je enthousiast, meldt je dan nu aan en solliciteer!
 2. Wij nemen binnen 7 dagen contact met jou op en nodigen je uit voor een Sollicitatiegesprek
 3. Als het sollicitatiegesprek goed is verlopen gaan we 2 oriëntatie- en selectiedagen inplannen Tijdens deze dagen beoordelen wij of jij inderdaad over gouden handjes beschikt en jij je enthousiasme voor een baan in de bouw op ons hebt weten over te brengen.
 4. Mag jij starten, dan begint jouw opleiding met een introductieperiode van 2-4 weken (afhankelijk van jouw ervaring) in de werkplaats van Bouwmensen Amsterdam. Hier leren wij jou de basisvaardigheden die je nodig hebt voor in de bouw. 

In hetzelfde gebouw zal je na 2 weken gaan starten met de theorie. De theorielessen worden gegeven door de docenten van het ROC van Amsterdam.

 1. Na jouw introductieperiode zal je geplaatst worden bij een erkend leerbedrijf. Bouwmensen verzorgd jouw leer- werkplek. Je hoeft hier dus niet zelf naar opzoek te gaan. Vanaf dat moment gaat ook jouw arbeidscontract in en zal je iedere vier weken loon ontvangen. 

De één blijft de hele opleiding bij dit bedrijf, de ander maakt gedurende de opleiding kennis met meerdere bedrijven.

Stagevergoeding €350,- ( In geval van een BBL1 opleiding / voorschakeltraject)

Salaris                                   € 608,00 – €1091,84  (bruto) per vier weken (afhankelijk van jouw leeftijd)

Uren                                     32 uur p.w.

Schooldagen                       1 dag p.w.

Schoolboeken De vak theorieboeken worden aankomend schooljaar nog vergoedt door  Bouwmensen. (Houdt nog wel rekening met het aanschaffen van eventuele andere schoolboeken als Nederlands/ burgerschap.)

Gereedschapskist: € 264.24  (incl. Btw) Deze kosten kunnen eventueel in 3 termijnen worden ingehouden van het loon

PBM’s De PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) ontvang je van ons. Denk hierbij aan een bril, gehoorkappen, bouwhelm, broek, jas en schoenen.

Ben je aangenomen bij Bouwmensen Amsterdam, dan mag je je gaan aanmelden bij het ROC van Amsterdam:

 • Ga naar www.rocva.nl
 • Klik op; aanmelden;
 • Klik op rode tabblad (bovenaan); sectoren;
 • Kies voor Bouw-, infra- en onderhoud;
 • Kies voor de opleiding van je keuze (timmeren BBL2, Service Medewerker Gebouwen BBL2, Allround Vakkracht Technisch Onderhoud BBL3 of Uitvoerder Bouw- en Infra BBL4).
 • Kies voor MBO College Noord;
 • Vul al je gegevens in.
 • Als werkgever kun je Bouwmensen Amsterdam invullen.

Schoolgeld   

Voor je 18e betaal je geen wettelijk verplicht cursusgeld. Wanneer je op 1 augustus van het schooljaar 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht cursusgeld te betalen. Voor een bbl-opleiding is voor cursusjaar 2021 – 2022 het cursusgeld:

 • Entree- en basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2) € 253,-
 • De vak-, middenkader- en specialistenopleiding (niveau 3 en 4) € 612,-

Het cursusgeld wordt door ROC van Amsterdam in rekening gebracht bij jou.

Houd daarnaast rekening met kosten voor leermiddelen en persoonlijke onderwijsbenodigdheden. 

*Extra informatie voor ouders* 

Ben jij ouder dan 21 jaar? Lees dan verder over de aanmeldprocedure, stagevergoeding of salaris, schooldagen en nog veel meer

Ben jij 21+, wil jij je omscholen en ben je geïnteresseerd in een baan in de bouw als timmerman, dan zit je bij Bouwmensen Amsterdam helemaal goed!

De aanloop kent vijf stappen, te weten:

 1. Aanmelden 
 2. Sollicitatiegesprek
 3. 2 oriëntatie- en selectiedagen (onbetaald)
 4. 2-4 weken introductieperiode (onbetaald)
 5. Plaatsing Bouwbedrijf/ ingang arbeidsovereenkomst

Als je je wilt aanmelden voor de opleiding schrijf je dan hier in.

Wij nemen dan z.s.m. contact met je op en zullen jou uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Als wij beide enthousiast zijn, dan nodigen wij jou uit voor 2 kennismakingsdagen, ook wel de oriëntatie- en selectiedagen genoemd. Wij gaan dan kijken of jij geschikt bent voor een baan in de bouw. 

Na afloop hoor jij van ons of je al dan niet mag starten.

Mag jij starten, dan begint jouw opleiding met een introductieperiode van 2-4 weken (afhankelijk van jouw ervaring) in de werkplaats van Bouwmensen Amsterdam. Hier leren wij jou de basisvaardigheden die je nodig hebt voor in de bouw. 

In hetzelfde gebouw zal je na 2 weken gaan starten met de theorie. De theorielessen worden gegeven door de docenten van het ROC van Amsterdam.

Na jouw introductieperiode zal je geplaatst worden bij een erkend leerbedrijf. Bouwmensen verzorgd jouw leer- werkplek. Je hoeft hier dus niet zelf naar opzoek te gaan. Vanaf dat moment gaat ook jouw arbeidscontract in en zal je iedere vier weken loon ontvangen. 

De één blijft de hele opleiding bij dit bedrijf, de ander maakt gedurende de opleiding kennis met meerdere bedrijven.

Salaris                                   : € 1980,80 (bruto) per vier weken

Uren                                     : 40 uur p.w.

Schooldagen                       : dinsdag- en donderdagavond

Bouwmensen Amsterdam

Verrijn Stuartweg 48

1112 AX Diemen

020 – 600 78 78

info@bouwmensen-amsterdam.nl

Maak kennis met Bouwmensen Amsterdam

Nieuws