amersfoort

Leerkwadraat

LEERKWADRAAT

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Europees Sociaal Fonds. 

Onlangs heeft Bouwmensen Amersfoort het project Leerkwadraat afgerond. Het project is uitgevoerd door Gerrit de Heer, adviseur bij SBRCurnet.

Het project had ten doel om de leerbaarheid en duurzame inzetbaarheid van de vaste medewerkers van Bouwmensen Amersfoort en de BBL leerlingen die bij Bouwmensen Amersfoort in dienst zijn te vergroten.

De voornaamste doelstelling van dit project zijn:

  • Creëren van bewustzijn ten aanzien van de eigen Duurzame Inzetbaarheid van de vaste medewerkers (staf) zodat zij ook zelf verantwoordelijkheid nemen om aan hun gezondheid, werkmotivatie, kennis, werk-privébalans en zelfleiderschap te werken om op korte en lange termijn met plezier en passie goed te presteren.
  • Het creëren van bewustzijn bij de vaste medewerkers ten aanzien van de rol die zij spelen in de ontwikkeling hiervan bij de BBL leerlingen die bij Bouwmensen Amersfoort in dienst zijn. 
  • Daarnaast het onderzoeken hoe de klanten van Bouwmensen Amersfoort (de bouwbedrijven waar de leerlingen worden ingezet) getriggerd kunnen worden om ook duurzame inzetbaarheid op de agenda te zetten voor hun eigen werknemers én de BBL-leerlingen die bij hen zijn uitgeplaatst.

Tijdens het project is gebruik gemaakt van de DISC-analyse van Q4Profiles en DIX-analyse (van het Nederlands Platform Duurzame Inzetbaarheid) om  het eigen inzicht in dit thema te vergroten.

Naar aanleiding van dit project heeft SBRCurnet (hyperlink) een advies uitgebracht. Hieronder worden een aantal onderwerpen uitgelicht:

  • Inbedden Duurzame inzetbaarheid in de dagelijkse praktijk bij Bouwmensen Amersfoort door dit thema te integreren in de HR gesprekscyclus, daarnaast worden de eigen medewerkers uitgedaagd om 1x per kwartaal tijdens het reguliere werkoverleg een eigen bijdrage te leveren ten aanzien van dit onderwerp.
  • Het verbeteren van de kantooromgeving (klimaat, werkhoogte bureaus, visueel maken van prioriteiten etc.)
  • Iedere medewerker ontvangt een persoonlijk inlogcode voor de DIX (digitale omgeving waarin de eigen duurzame inzetbaarheid gemeten wordt met persoonlijke tips en ontwikkelpunten).
  • Duurzame inzetbaarheid en leerbaarheid als vast agendapunt van de voortgangsgesprekken die met de BBL leerlingen en leermeesters worden gehouden.
  • Het implementeren van een vitaliteitsbeleid, waarbij bewegen en een gezonde levensstijl centraal staan.

Door dit project zijn we bij Bouwmensen Amersfoort samen de uitdaging aangegaan om onze eigen duurzame inzetbaarheid te vergroten. Door dit project is het een tastbaar en praktisch onderdeel van de agenda van Bouwmensen Amersfoort geworden.

Uiteraard gaan we graag ook met onze (regionale) bouwbedrijven in gesprek om Duurzame Inzetbaarheid tot een praktisch toepasbaar HR instrument te maken. Indien u interesse heeft in dit onderwerp neem dan contact op met Bouwmensen Amersfoort: 033-455 73 35. 

Deel deze pagina op:

Contact

Hardwareweg 15
3821 BL Amersfoort
Postbus 2639
3800 GD Amersfoort
E: info@bouwmensen-amersfoort.nl
T: 033-4557335
Events
06
feb
OPEN DAG AMERSFOORT 13:00 TOT 21:00Meer info

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

inschrijven Lees verder

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS