amersfoort

Erasmus+

Bouwmensen Amersfoort is projectleider van het internationale project Educate2Innovate. Dit project wordt gefinancierd met steun van de Europese Commissie. In dit project worden tien online modules ontwikkeld op het gebied van duurzaam bouwen. Deze modules worden in een internationaal partnerverband gezamenlijk ontwikkeld met onze partners BFW Bau Sachsen e.V., Malmö Högskola, Technische Universität Dresden en Bouwmensen Limburg.

Educate2Innovate heeft als doel om het gat te dichten tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen volgen elkaar in een razend tempo op terwijl er in het reguliere aanbod van onderwijs nauwelijks aandacht aan wordt besteed. Dat terwijl de huidige leerlingen degene zijn die de 2020 doelstellingen die door Europa gesteld zijn, zullen moeten realiseren. Dit project draagt bij aan een betere en snellere integratie van deze ontwikkelingen binnen het onderwijsaanbod. Educate2Innovate ontwikkelt een framework waarin een Massive Open Online Course wordt aangeboden. In deze zogenaamde MOOC worden 10 modules op het gebied van duurzaam bouwen ontwikkeld. Deze modules worden volgens de ECVET richtlijnen ontwikkeld en stimuleert op die manier internationale uitwisseling. Deze modules worden in het Nederlands, Engels, Duits en Zweeds aangeboden en zijn laagdrempelig, interactief en toegankelijk voor alle VET (MBO) leerlingen binnen Europa én zijn tevens toegankelijk voor de vakvolwassen vakkrachten.

Binnen het framework kunnen gemakkelijk nieuwe modules ontwikkeld (die voldoen aan de ECVET richtlijnen) en toegevoegd worden, uiteindelijk is het de bedoeling dat deze MOOC ook door andere partijen gevuld kan worden. Na afronding van dit project wordt de MOOC niet alleen beschikbaar voor alle VET leerlingen in Europa maar ook voor onderwijsinstellingen, bouwbedrijven en toeleveranciers uit de sector. Bouwbedrijven kunnen hun kennis en ervaring delen en toeleveranciers kunnen nieuwe technologieën delen in dit framework. Op deze manier kunnen nieuwe inzichten op zowel technologisch, bouwkundig en didactisch gebied gemakkelijk worden opgenomen in nieuwe lesmodules. Zodoende kan het onderwijs beter aansluiten op de wensen en eisen die het beroepsveld en de overheid stellen ten aanzien van duurzaam bouwen. Kortom een interactieve en evoluerende MOOC die zich met de tijd verder vult en ontwikkelt.                             

Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze publicatie (mededeling) ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

                                           

                                                                link naar website                                                                            

 

 

Deel deze pagina op:

Contact

Hardwareweg 15
3821 BL Amersfoort
Postbus 2639
3800 GD Amersfoort
E: info@bouwmensen-amersfoort.nl
T: 033-4557335
Events
06
feb
OPEN DAG AMERSFOORT 13:00 TOT 21:00Meer info

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief

inschrijven Lees verder

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS