Over Bouwmensen

Bouwmensen? Dat zijn toch die vakkundige en slimme types die overal een oplossing voor hebben? Jongens en meiden die weten hoe je gereedschap gebruikt? Bij ons werken stoere jongens en meiden die elke dag keihard aan het werk zijn om, door weer en wind, Nederland een stukje mooier te maken.

In de bouw werk je elke dag naar iets toe. Als je aan een klus begint staat er vaak nog weinig. Maar dan, als het project klaar is? Dan heb je iets gebouwd waar je trots op mag zijn. Zoiets moois neerzetten voor anderen vereist lef en vooral ook een flinke dosis vakkennis.

Degelijke bouwopleidingen

Bouwen is een vak dat het allerbeste in mensen naar boven haalt. Je bedenkt steeds opnieuw de beste oplossingen. Je past tot in de kleinste details al je kunde toe. En je leest heel precies technische gegevens uit. Daarvoor heb je vakkennis nodig en moet je klantgericht denken. Bouwen is een serieus vak waarvoor je een goede mbo-opleiding nodig hebt.

Regionale mbo-opleidingen

Bouwmensen is een coöperatieve vereniging van bouw- en infraopleidingsbedrijven. De vereniging verzorgt en toetst de praktijkopleiding van mbo student-werknemers. Dit doen we op meer dan 30 locaties door heel Nederland. Wij werken nauw samen met regionale opleidingscentra (ROC’s) door het hele land.

Hierdoor bieden wij alle kennis en kunde om succesvol een bouwopleiding af te kunnen ronden. Daarna is de stap naar werk klein dankzij het uitgebreide netwerk van Bouwmensen. Wij brengen bouwbedrijven en vakmensen met elkaar in contact.

Kies je voor Bouwmensen, dan kies je voor kwaliteit en zekerheid.

Bouwmensen is het beste adres voor:

  • Bouwopleidingen voor jongeren
  • Bemiddeling voor goed geschoolde uitzendkrachten
  • Bijscholing van vaklieden
  • Hulp bij ontwikkeling van goed personeelsbeleid

Bouwen aan de toekomst

De bouw is booming. De komende jaren zijn er minimaal 60.000 bouwmensen nodig. Want, wie bouwen anders al die nieuwe huizen? Huizen voor mensen die er zelf geen opleiding voor hebben? Wie dragen er anders zorg voor het duurzaam maken van Nederland? Wie voeren dan die mooie bouwprojecten uit? En wie zorgen er dan voor dat er straks in elk huis The Internet of Things geplaatst wordt? Juist! Dat doen bouwvakkers! Zonder bouwers geen bouw en zonder bouw geen vooruitgang.

Voor student, vakman en bedrijven

Bouwmensen biedt praktische vakkennis aan studenten. Dat geldt voor de mbo’ers die onze opleidingen volgen. Maar zeker ook voor de vakmensen die al in de praktijk werken. Via Bouwmensen kunnen ook zij hun kennis op elk gebied steeds weer bijspijkeren.

Bouwmensen is er voor het versterken van de hele sector. Van leerling tot leermeester. Van theorie tot in de praktijk.