Vind een vestiging bij jou in de buurtAlle vestigingenMeer info
Nieuws
De werkgelegenheid in de bouw zal voor het eerst sinds 6 jaar weer toenemen! In 2017 zullen er 5.000 voltijd banen bijkomen in de bouw. De komende 6 jaar zullen hier nog eens 60.000 banen bijkomen. Volg dus nu een opleiding bij ons!

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw

Zonder bouw geen vooruitgang. We wonen beter, werken mooier en reizen sneller dankzij de inzet van goede bouwmensen. Zij leveren topprestaties vanaf de tekentafel tot op de werkplek. Bouwbedrijven floreren alleen met gemotiveerde en complete vakmensen. Bouwmensen zorgt daarvoor met moderne en goede opleidingen die naadloos aansluiten op de praktijk.

Bouwmensen is een coöperatieve vereniging van bouw- en infra-opleidings­bedrijven. Er zijn bijna 30 Bouwmensen-vestigingen in Nederland. Bouwmensen is ontstaan uit een initiatief van de vakgroep Opleidings­bedrijven Bouwend Nederland. Samen zorgen we voor vakbekwaam personeel voor de toekomst. Dat doen we via regionale opleidingen. We werken zowel landelijk als regionaal samen met ervaren en betrokken partners. 

Bouwmensen ondersteunt bouwbedrijven ook bij het opzetten van goed personeelsbeleid. Zo blijven bouwmensen verzekerd van een baan en ontwikkelingsmogelijkheden en halen bouwbedrijven het maximale uit hun personeel.

Bouwmensen is het juiste adres voor:

  • Bouwopleidingen voor jongeren
  • Uitzendkrachten
  • Scholingsplan, Cursussen en trainingen voor vaklieden, loopbaanontwikkeling
  • Ontwikkelingen personeelsbeleid en Advies op maat

 

Brancheontwikkeling

De bouwsector telt zo'n 140.000 bedrijven. Het aantal werknemers dat jaarlijks uitstroomt, is groter dan het aantal mensen dat de branche komt versterken. Dus heeft de bouwsector behoefte aan jonge vakkrachten. Bovendien trekt de werkgelegenheid in de toekomst weer aan; de komende 6 jaar zijn er 60.000 nieuwe arbeidsplaatsen in de bouwsector die ingevuld moeten worden.

Het aantal bouwleerlingen op het VMBO is de afgelopen jaren behoorlijk gedaald. De groep jongeren (16-jarigen) echter groeit de komende jaren. De bouwsector verliest dus marktaandeel. Bouwmensen stelt zich ten doel de instroom van werknemers te verhogen door de groep jongeren te enthousiasmeren voor het werken in de bouw.

De vraag naar hoger opgeleid personeel groeit door de technologische ontwikkelingen en integratie van verschillende technische disciplines. Ook reeds aanwezige werknemers moeten een hoger denk- en werkniveau bereiken. Bovendien worden sociale, commerciële en managementvaardigheden steeds belangrijker. Bouwmensen springt hierop in met om- en bijscholingsprogramma's.

 

Geschiedenis

Bouwmensen is in augustus 2012 van start gegaan. De coöperatieve vereniging is ontstaan door het samengaan van meerdere regionale opleidingsbedrijven in de bouw. Ze ontstond uit een initiatief van de vakgroep Opleidings­bedrijven Bouwend Nederland.

Deze opleidingsorganisaties voor de bouw hebben gekozen voor de samenvoeging om de instroom van voldoende en vakbekwaam personeel in de bouw nog beter te borgen. De wervings- en opleidingskracht is fors toegenomen. De belangen kunnen nog beter behartigd worden.

 

Jongeren
Zoek je leuk werk, met toekomst- mogelijkheden en een goed salaris? Ben jij graag buiten, werk jij graag met je handen en je hoofd? Dan is een opleiding bij Bouwmensen iets voor jou!
Bedrijven
Bouwmensen is uw partner in het vinden, binden en opleiden van bouwtalent. Bouwmensen ondersteunt u ook bij het opzetten van goed scholingsplan en personeelsbeleid. Bij Bouwmensen kunt u ook terecht voor cursussen en trainingen, uitzendkrachten en advies op maat.

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS