Opleiding Timmerman

 • Niveau  2
 • Binnen- of buitenwerk 

Is de opleiding timmerman iets voor jou?

Timmer jij graag mee aan de fundering van een nieuw gebouw? En ga je graag boven op een dak aan het werk? Als timmerman ben je op de hele bouwplaats te vinden. Je maakt, repareert en monteert dingen van hout. Zoals het maken en plaatsen van kozijnen. En je timmert scheidingswanden en plafonds in elkaar. Je werkt binnen en buiten, en vooral veel samen met collega’s. Want het meeste timmerwerk kan je niet alleen. Klinkt dit goed? Dan is de opleiding timmerman echt iets voor jou.

Waarom een opleiding timmerman volgen?

Tijdens de timmermansopleiding leer je om samen met je collega’s én zelfstandig eenvoudig timmerwerk uit te voeren. Van de opleiding kun je het volgende verwachten:

 • De opleiding timmerman duurt maximaal 2 jaar: goed te overzien.
 • Tijdens de opleiding volg je een stage of werk je bij een bouwbedrijf. Je ontvangt dus een stagevergoeding met een BOL opleiding of salaris met een BBL opleiding.
 • De timmerwerkzaamheden zijn leuk en afwisselend. Zo kun je laten zien wat je tijdens je opleiding hebt geleerd.
 • Je werkt altijd volgens de laatste veiligheidsvoorschriften.
 • Op niveau 2 werk je onder begeleiding van een vakman.

Wat zijn toelatingseisen van de timmermansopleiding?

Wil je de opleiding timmerman volgen? Dan heb je 1 van de onderstaande diploma’s nodig:

 • een entreeopleiding;
 • een diploma vmbo Basisberoepsgerichte Leerweg;
 • een diploma Assistent Bouw en Infra;
 • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.

Doorleren na de opleiding timmerman

Met je diploma Timmerman (niveau 2) kun je doorstromen naar de opleiding Allround Timmerman (niveau 3). Heb je al je timmermansopleidingen gedaan? Dan kun je als zelfstandig timmerman aan de slag. Daarna kun je nog verder leren, om op kantoor of in de buitendienst aan de slag te gaan. Binnen de werkvoorbereiding of in de uitvoering bijvoorbeeld. Kortom: binnen de bouw kun je alle kanten op. Bijna elke dag is anders, het verdient fijn en je hebt voldoende kansen om door te groeien. Waar wacht je nog op?

Duur opleiding timmerman

Als je timmerman wilt worden, leiden wij je snel op tot een bekwame vakman. De BBL opleiding Timmerman duurt namelijk slechts 2 jaar! Na de opleiding kun je vaak direct aan de slag bij je stagebedrijf/werkgever óf kun je via ons kijken of je door wilt leren.

Doorleren

Na de MBO opleiding Timmerman op MBO niveau 2 kun je op verschillende manieren door. Zo kun je doorstromen naar één van onze MBO 3 opleidingen, bijvoorbeeld de MBO Opleiding Allround Timmerman.

Geen zin om te lezen? Lekker kijken!

Waar kun je deze opleiding volgen

Andere opleidingen die je misschien interessant vindt