on

Niveau 3

Schilder

Toelatingsvoorwaarden

- kaderberoepsgerichte leerweg: je hebt een diploma voor lbo, vbo of vmbo

- theoretische leerweg: je hebt een diploma voor mavo of vmbo

gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of vmbo

je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo met goed gevolg hebt doorlopen

je bent in het bezit van een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling

Duur opleiding

Maximaal 3 jaar.

Omschrijving opleiding

Als medewerker schilder kun je aan de slag bij bedrijven in de schilders- en onderhoudssector. Je voert werkzaamheden uit voor verschillende opdrachtgevers uit onder meer de woningbouw, renovatie, verbouw en het vastgoedonderhoud.

De kerntaken binnen dit beroep zijn:

  • uitvoeren van nieuwbouwschilderwerk
  • uitvoeren van onderhoudsschilderwerk binnen en buiten
  • plaatsen van glas
  • aanbrengen van wandbekleding
  • conserveren van metaal
  • begeleiden van nieuwe medewerkers/leerlingen


Medewerker schilder op niveau 3 heeft meer verantwoordelijkheden en kan complexere technieken en/of ondergronden uitvoeren dan een schilder op niveau 2. Soms kun je zelfstandig aan het werk, maar je verricht ook werkzaamheden in teamverband.

Je werkt zowel binnen als buiten. Naast het uitvoeren van nieuwbouw- en onderhoudsschilderwerk kun je glas plaatsen, wandbewerking aanbrengen en metaalconserveren. Daarnaast kun je leerlingen en nieuwe medewerkers begeleiden.

Als medewerker schilder op niveau 3 ben je in staat om verschillende veftechnieken aan te brengen op verschillende ondergronden. Je bent stressbestendig en beschikt over een groot verantwoordelijkheidsbesef.

Aangezien je ook buiten werkzaam kunt zijn, moet je je goed kunnen aanpassen aan weersomstandigheden. Soms werk je op hoogte, natuurlijk is het dan belangrijk dat je geen hoogtevrees hebt. Je kunt snel aan je werkomgeving wennen. Je hebt gevoel voor kleuren. Je moet zorgvuldig kunnen werken. Verder ben je in staat om milieubewust en veilig te werken.

Je volgt een stage of werkt bij een bouwbedrijf en voor je werkzaamheden ontvang je een prima stage of CAO-vergoeding.

on

Doorleren

Met je diploma Schilder (niveau 2) kun je doorstromen naar de opleidingen:

on


Locaties

Deze opleiding wordt op de volgende vestiging gegeven:
Bouw Infra mensen Mierlo
Bouwmensen KZW
Bouwmensen Limburg
Bouwmensen Midden-Holland
Deel deze pagina op:
Jongeren
Zoek je leuk werk, met toekomst- mogelijkheden en een goed salaris? Ben jij graag buiten, werk jij graag met je handen en je hoofd? Dan is een opleiding bij Bouwmensen iets voor jou!
Nieuws
De werkgelegenheid in de bouw zal voor het eerst sinds 6 jaar weer toenemen! In 2017 zullen er 5.000 voltijd banen bijkomen in de bouw. De komende 6 jaar zullen hier nog eens 60.000 banen bijkomen. Volg dus nu een opleiding bij ons!

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS