on

Niveau 2

Montagemedewerker timmerindustrie 

Toelatingsvoorwaarden

- een entreeopleiding
- een diploma vmbo Basisberoepsgerichte Leerweg
- een diploma Assistent Bouw en Infra
- een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk

Duur opleiding

Maximaal 2 jaar.

Omschrijving opleiding

In dit beroep ben je werkzaam bij middelgrote bedrijven die gericht zijn op het vervaardigen van gevelelementen (kozijnen, ramen, deuren), gevelvullende elementen en/of houtskeletbouwelementen (wand-, vloer- en dakelementen). Je werkzaamheden verricht je voornamelijk in een productieruimte van het bedrijf waar je werkt.

Als Montagemedewerker timmerindustrie voer je eenvoudige houtbewerkingen uit aan te monteren onderdelen. Het gaat hierbij voornamelijk om het afkorten van hout, het op maat maken van plaatmateriaal, het boren van gaten en het frezen van inkrozingen.

Je maakt daarvoor gebruik van verspanende elektrische/pneumatische handgereedschappen en een beperkt aantal eenvoudige (CNC [1] gestuurde) houtbewerkingsmachines.

Je verzamelt als Montagemedewerker timmerindustrie eerst de materialen die je nodigt hebt. Hierna ga je aan de slag met het samenstellen van door de machinale afdeling bewerkte onderdelen voor kozijnen, ramen, deuren of houtskeletbouwelementen.

Na het samenstellen breng je vakvullingen aan in kozijnen en bekleed je elementen met diverse materialen. Vervolgens breng je draaiende delen aan zoals ramen en deuren. Als alle elementen afgemonteerd zijn, kan je het product verzendklaar maken.

Je hebt in deze functie een uitvoerende rol. Je krijgt de opdracht op papier, of mondeling van jouw leidinggevende. Als je de opdracht hebt gekregen, dan moet je wel zelfstandig kunnen werken volgens voorschriften en procedures.

on

Doorleren

Met je diploma Montagemedewerker timmerindustrie (niveau 2) kun je doorstromen naar de opleidingen:

 

Locaties

Deze opleiding wordt op de volgende vestiging gegeven:
Bouwmensen Gelderland Oost
Bouwmensen Noord-Holland Noord
Bouwmensen Twente Almelo
Deel deze pagina op:
Jongeren
Zoek je leuk werk, met toekomst- mogelijkheden en een goed salaris? Ben jij graag buiten, werk jij graag met je handen en je hoofd? Dan is een opleiding bij Bouwmensen iets voor jou!
Nieuws
De werkgelegenheid in de bouw zal voor het eerst sinds 6 jaar weer toenemen! In 2017 zullen er 5.000 voltijd banen bijkomen in de bouw. De komende 6 jaar zullen hier nog eens 60.000 banen bijkomen. Volg dus nu een opleiding bij ons!

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS