on

Niveau 2

Meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer

Toelatingsvoorwaarden

- een entreeopleiding
- een diploma vmbo Basisberoepsgerichte Leerweg
- een diploma Assistent houtbranche
- een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk

Duur opleiding

Maximaal 2 jaar. Bij goede resultaten kan de entreeopleiding assistent houtbranche eerder afgerond worden.

Omschrijving opleiding

Als meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer werk je over het algemeen in een productieruimte. Je maakt onderdelen die nodig zijn voor het maken van meubels en (scheeps)interieurs. Je stelt deze onderdelen samen en monteert ze af tot een eindproduct. In de (scheeps)interieurbouw plaats je de producten ook op locatie. Je werkt met machines en handgereedschappen bij het maken van de meubels of (scheeps)interieurs.

In een meubelmakerij worden kasten, stoelen, tafels, bedden, bureaus en nog veel meer gemaakt voor particulieren en bedrijven. Soms gaat het om maatwerk, een uniek product bestaande uit diverse materialen, een andere keer om meubels in series. Interieurbouwbedrijven zorgen voor de complete inrichting en het meubilair voor bijvoorbeeld restaurants, winkels of kantoorpanden. Er wordt voornamelijk met plaatmateriaal gewerkt, soms ook met kunststoffen, metaal of glas. Scheepsinterieurbouwbedrijven maken betimmeringen en meubels voor stuurhutten, kombuizen en kajuiten. Specialistisch werk.

on

Doorleren?

Met je diploma Meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer kun je doorstromen naar de opleidingen:

Locaties

Deze opleiding wordt op de volgende vestiging gegeven:
Bouwmensen Gelderland Oost
Bouwmensen Limburg
Bouwmensen Zuid-West
on

 

Deel deze pagina op:
Jongeren
Zoek je leuk werk, met toekomst- mogelijkheden en een goed salaris? Ben jij graag buiten, werk jij graag met je handen en je hoofd? Dan is een opleiding bij Bouwmensen iets voor jou!
Nieuws
De werkgelegenheid in de bouw zal voor het eerst sinds 6 jaar weer toenemen! In 2017 zullen er 5.000 voltijd banen bijkomen in de bouw. De komende 6 jaar zullen hier nog eens 60.000 banen bijkomen. Volg dus nu een opleiding bij ons!

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS