Kickstart Timmeren, Metselen, Tegelzetten of een combinatie van deze disciplines

  • Binnen- of buitenwerk 

Soms is het fijn om te kunnen testen of een beroep/opleiding wat voor je is voordat je de keuze maakt. Bij Bouwmensen Apeldoorn kun je twee dagen tot twee weken lang oriënteren op timmeren, metselen en/of tegelzetten. De duur is afhankelijk van jouw oriëntatievraag. Wil je alleen kijken of metselen iets voor jou is of denk je dat een bouwopleiding iets voor jou is maar weet je niet wat je leuker zal vinden, timmeren of metselen. Of wil je alle drie de disciplines proberen. Deze oriëntatie heet een kickstart.

De kickstart is geschikt voor:

  • VMBO leerlingen die twijfelen over hun beroepskeuze of zich willen oriënteren op de bouwsector;
  • Zij-instromers (van alle leeftijden) die zich willen oriënteren op de bouwsector

Vakonderdelen Kickstart

  • Timmeren, metselen en/of tegelzetten
  • Sfeer proeven van de opleiding
  • ‘Collega’ leerlingen aan het werk zien
  • Rondleiding bij een bouwbedrijf

Kickstart bij Bouwmensen Apeldoorn

De kickstart wordt aangepast aan jouw niveau. Je begint met een basisopdracht. Aan hand van de vaardigheden die je eventueel al bezit, krijg je een vervolgopdracht. Natuurlijk is deze oriëntatie juist ook heel geschikt als je totaal geen bouwervaring hebt en wilt ondervinden of een bouwopleiding iets voor jou is!

Een kickstart van vijf dagen kan bestaan uit twee dagen timmeren, twee dagen metselen en één dag een bouwbedrijf/bouwplaats bezoeken. Zo maak je kennis met de verschillende facetten in de bouw en zie je hoe het op een bouwplaats gaat. Zijn deze vijf dagen nog niet voldoende geweest om een keuze te kunnen maken of twijfel je nog ergens over dan kan de Kickstart verlengd worden.

Als afsluiting van de kickstart krijg je een evaluatiegesprek. Hierin komen jouw en onze bevindingen aan bod en kunnen we bespreken welke trajecten en/of opleidingen zijn er mogelijk zijn. Ook kan het zijn dat je erachter komt dat een bouwberoep anders is dan je had voorgesteld en dat je besluit niet aan een bouwopleiding te beginnen. Ook in dat geval is deelname aan de Kickstart nuttig geweest.

Theorie en praktijk.
De Kickstart is voornamelijk een praktische oriëntatie. Je ondervindt in onze opleidingswerkplaats hoe het is om een bouwopleiding te volgen. Daarbij is het ook mogelijk om eens te zien hoe de theoriemodules eruitzien en met leerlingen die al in opleiding zijn te spreken over hoe zij de opleiding ervaren.

Toelatingsvoorwaarden Kickstart

Dit oriëntatietraject staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in een bouwopleiding. Naar aanleiding van een intakegesprek waarin jouw oriëntatievraag besproken wordt bepaald Bouwmensen of een Kickstart voor jou nuttig is.

Duur Kickstart

2-10 dagen, afhankelijk van oriëntatievraag

Startdatum

Flexibele instroom

Geen zin om te lezen? Lekker kijken!

Kosten Kickstart

  • Wanneer Bouwmensen jou een Kickstart heeft aangeboden zijn er voor jou geen kosten aan verbonden.
  • Wanneer je doorverwezen wordt door de gemeente of UWV kan het mogelijk zijn deze oriëntatie met behoud van uitkering te volgen. Informeer bij jouw casemanager!

Meer informatie nodig?

Wil je meer informatie over deze module, neem dan gerust contact met ons op of vul het contactformulier in.

Of

Download de brochure of meld je aan voor een kennismakingsgesprek!

Mogelijk gemaakt door