Fastswitch BIM-modelleur

 • Binnen- of buitenwerk 

Wil jij aan de slag in een ander vakgebied, maar heb jij te weinig kennis en praktijkervaring om direct aan de slag te kunnen? Dan is FastSwitch echt iets voor jou! De diverse omscholingstrajecten bieden naast een goede theoretische basis tegelijkertijd de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in een nieuw werkveld. Zo wordt jouw carrièreswitch op korte termijn gerealiseerd!

In samenwerking met Bouwend Nederland, WijTechniek en Saxion Hogescholen hebben wij een kort opleidingstraject ontwikkeld voor mensen die snel omgeschoold of bijgeschoold willen worden; FastSwitch.

Studiebelasting

 • Per week zijn er 3 contact/lesuren. Hiernaast vergt deze opleiding 5 tot 10 uur zelfstudie per week.

Fastswitch BIM-modelleur bij Bouwmensen Apeldoorn

BIM staat voor ‘Building Information Modelling’. Het wordt ingezet bij de uitwerking van projecten waarin digitale informatie wordt aangegeven in 3-dimensionele objecten. Wanneer je het hebt over een proces waarbij BIM wordt toegepast, gaat het om samenwerken in (bouw)projecten met behulp van deze digitale informatiemodellen. Een BIM-model vormt daarmee het resultaat van een methodiek of proces.

Het BIM-proces van de eigen organisatie wordt kritisch onder de loep genomen. Dit doen we in 10 weken, bedoeld om verdiepende kennis te verwerven. De deelnemer voert een grondige analyse uit op basis van de huidige situatie en stelt de gewenste situatie op. Vervolgens formuleert de deelnemer een aantal onderbouwde verbetervoorstellen. We gaan met REVIT aan de slag en maken het model dat we onderzoeken ILS-‘proof’. We werken individueel en in groepen aan de opdracht. De lessen worden zo veel mogelijk interactief ingericht. Het eindresultaat wordt ingeleverd ter beoordeling.

Toelatingsvoorwaarden leerwerksetting

FastSwitch selecteert carrièreswitchers via een unieke selectieprocedure. Deze bestaat per traject uit verschillende activiteiten waaronder een matching tussen werkgever en de carrièreswitcher. Bij een match start de werkgever met individuele sollicitatiegesprekken. Bij wederzijdse interesse, biedt de werkgever de carrièreswitcher een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van het omscholingstraject en tekenen beiden een intentieverklaring voor een dienstverband na afronding van de omscholing. Vervolgens start de nieuwe medewerker met het traject van studeren én werken bij de organisatie.

Ook is het mogelijk om via het Uitzendbureau van Bouwmensen Apeldoorn en Deventer, Vakmasters Salland Stedendriehoek geplaatst te worden bij een werkgever.)

Voor de start van een FastSwitch tot BIM-modelleur is basiskennis van Revit (bouwwerkinformatiemodelProgramma) vereist.

Duur Fastswitch

10 weken

Startdatum

In november 2021 starten wij met de eerste Fast-Switch opleiding
tot BIM-modelleur en begin 2022 zullen ook de opleidingen tot calculator en werkvoorbereider starten

Op dit hbo certificaat van 5EC (studiepunten) zijn de algemene voorwaarden van Saxion Hogescholen van toepassing.

Geen zin om te lezen? Lekker kijken!

Kosten van de opleiding

 • Lesgeld

  € 825,-  per module

 • Verblijfskosten

  € 100,- voor 10 weken

 • Laptop

  Een laptop die aan de volgende eisen voldoet: Revit 2019 en Windows 10, 64 bits Professional of Enterprise.

Meer informatie nodig?

Wil je meer informatie over deze module, neem dan gerust contact met ons op of vul het contactformulier in.

Of

Download de brochure of meld je aan voor een kennismakingsgesprek!

Mogelijk gemaakt door