on

Niveau 1

Assistent houtbranche

Toelatingsvoorwaarden

Geen. Graag in de bouwsector willen werken is voldoende.

Duur opleiding

Maximaal 1 jaar. Bij goede resultaten kan de entreeopleiding assistent houtbranche eerder afgerond worden.

Omschrijving opleiding

Als assistent houtbranche kun je aan de slag bij bedrijven binnen de hout-, timmer- en meubelindustrie. Je bent assistent machinaal houtbewerker of assistent bestekzoeker. De werkzaamheden voer je voornamelijk uit binnen de werkplaats, de montageafdeling of het magazijn.

Je assisteert de productiemedewerkers bij het maken bijvoorbeeld van tafels, kozijnen, kasten of zelfs schepen. Ook werk je soms zelfstandig aan opdrachten. Dit alles doe je in opdracht van je leidinggevende, waarbij je vooral uitvoerend aan het werk bent. Eigenlijk verschillen je werkzaamheden per bedrijf of per sector.

Je houdt je onder andere bezig met het verzamelen en controleren van gereedschappen en materialen. Je assisteert bij de productie en je helpt bij het opslaan, laden, lossen en vervoeren van materialen. Ook zorg je ervoor dat de houtproducten verzendklaar worden gemaakt en dat je de werkplaats en gereedschappen opruimt en schoonhoudt.

on

Doorleren

Met je diploma Assistent houtbranche (niveau 1) kun je doorstromen naar de opleidingen:

Locaties

Deze opleiding wordt op de volgende vestiging gegeven:
Bouwmensen Gelderland Oost
Bouwmensen Noord-Holland Noord
Bouwmensen Twente
Deel deze pagina op:
Jongeren
Zoek je leuk werk, met toekomst- mogelijkheden en een goed salaris? Ben jij graag buiten, werk jij graag met je handen en je hoofd? Dan is een opleiding bij Bouwmensen iets voor jou!
Nieuws
De werkgelegenheid in de bouw zal voor het eerst sinds 6 jaar weer toenemen! In 2017 zullen er 5.000 voltijd banen bijkomen in de bouw. De komende 6 jaar zullen hier nog eens 60.000 banen bijkomen. Volg dus nu een opleiding bij ons!

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS