Opleiding Allround Timmerman

  • Niveau  3
  • Binnen- of buitenwerk 

Is de opleiding timmerman iets voor jou?

Heb jij de opleiding timmerman niveau 2 afgerond? En wil je graag nog verder leren? Dan is de opleiding timmerman op niveau 3 echt iets voor jou! Als allround timmerman ben je een echte vakman. Je bent inzetbaar op de hele bouwplaats en werkt aan verschillende klussen. Denk aan onderhoud of nieuwbouwwerkzaamheden aan vloeren, daken en kozijnen. Je werkt bij middelgrote of grote bouwbedrijven, meubelmakers of in de Nederlandse jachtbouw. Waar je precies gaat werken is afhankelijk van de discipline die je kiest. Voor alle disciplines geldt dat je veel in teamverband werkt. Samen draag je de verantwoordelijkheid om goed werk af te leveren. Heb je de opleiding afgerond? Dan ben je een echte vakman en verantwoordelijk voor je eigen werk!

Waarom een opleiding timmerman volgen?

Tijdens de timmermansopleiding niveau 3 kies je uit 3 verschillende disciplines: bouw- en werkplaats, nieuwbouw, en restauratie. Je concentreert je op een bepaald vakgebied en wordt daarin een echte specialist. Van de opleiding kun je het volgende verwachten:

  • De opleiding timmerman duurt maximaal 2 jaar: goed te overzien.
  • Tijdens de opleiding werk je bij een bouwbedrijf. Je ontvangt dus een salaris met een BBL opleiding.
  • Je leert alles over de laatste veiligheidsvoorschriften en hoe je verantwoordelijk moet omgaan met procedures en instructies.
  • Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar de opleiding Kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra op niveau 4.

Doorleren na de opleiding timmerman

Met je diploma Timmerman (niveau 3) kun je doorstromen naar de opleiding Kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra. (niveau 4). Dan wordt je opgeleid om in de rol van uitvoerder aan de slag te gaan. In 1,5 tot 2 jaar haal je een erkend mbo-diploma op niveau 4. Een praktijkgerichte en korte opleiding waarbij je veel nieuwe kennis opdoet. En een goede manier om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Binnen de bouw staan ze te springen om mensen met deze diploma’s. Zet jij vandaag de eerste stap?

Toelatingsvoorwaarden opleiding Allround Timmerman

  • diploma Timmerman (mbo, niveau 2)

Duur opleiding Allround Timmerman niveau 3

Maximaal 2 jaar.

Doorleren

Met je diploma Allround Timmerman (niveau 3) kun je doorstromen naar de opleidingen:

  • Kaderfunctionaris Bouw en Infra niveau 4

Geen zin om te lezen? Lekker kijken!

Waar kun je deze opleiding volgen

Andere opleidingen die je misschien interessant vindt