Allround Timmerman Restauratie

Oude, mooie gebouwen gooi je niet weg natuurlijk. Die moet je bewaren voor de toekomst. Daarom worden ze gerestaureerd.

Als restauratie-timmerkracht maak of herstel je aan de hand van tekeningen verschillende onderdelen van oude gebouwen. Per restauratieproject ga je terug in de tijd. Je kijkt hoe het gebouw in de oorspronkelijke staat was en werkt met materialen en constructies van vroeger (en nu). Vervolgens restaureer je net zolang totdat het bouwwerk weer (zo goed mogelijk) lijkt op de oorspronkelijke versie. Dat moet goed en precies gebeuren. Daarom ken je alle bouwstijlen en bouwmethoden uit de oude tijd, maar ook 'jonge' monumenten en moderne materialen.

Nauwkeurig werken is heel belangrijk.Wie veel ervaring heeft en doorleert, kan uitvoerder, werkvoorbereider, restauratiemedewerker of aannemer worden.

Wat houdt deze baan in?

Als Allround timmerman restauratie ben je een soort architect die alle onderdelen van gebouwen - binnen en buiten - in de oude staat terugbrengt. Je doet herstelwerkzaamheden aan de hand van (oude) tekeningen en probeert alle onderdelen van oude en historische gebouwen en monumenten na te maken, zoals trappen, wanden en daken. Ook doe je aanpassingen zonder tekening, dan werk je in de stijl van de bestaande onderdelen.
De kunst is om alles zo te restaureren dat je het verschil tussen nieuw en oud (bijna) niet ziet. Behalve restaureren ben je daarom een kei in uitzetten, stellen, stut- en stempelwerk. Het is een veelzijdig vak, met altijd nauwkeurig werk.
Denk bij het restaureren overigens niet allen aan gotische kathedralen en oude paleizen. Ook ramen, deuren en vloeren van 19e eeuwse gebouwen, boerderijen en woningen moeten worden gerestaureerd.

Wat leer je?

Je leert alles over bouwstijlen en bouwmethoden van vroeger. Verder leer je over constructies, materialen en gereedschappen.

Deel deze pagina op:
Jongeren
Zoek je leuk werk, met toekomst- mogelijkheden en een goed salaris? Ben jij graag buiten, werk jij graag met je handen en je hoofd? Dan is een opleiding bij Bouwmensen iets voor jou!
Nieuws
De werkgelegenheid in de bouw zal voor het eerst sinds 6 jaar weer toenemen! In 2017 zullen er 5.000 voltijd banen bijkomen in de bouw. De komende 6 jaar zullen hier nog eens 60.000 banen bijkomen. Volg dus nu een opleiding bij ons!

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS