Opleiding Allround Metselaar 3 jarige opleiding

  • Niveau  3
  • Binnen- of buitenwerk 

Is de opleiding metselaar iets voor jou?

Wil jij de opleiding metselaar in drie jaar afronden? op zak?  Dan is de driejarige opleiding Allround metselaar op niveau 3 echt iets voor jou! Je weet alles van de praktijk van het werk en metselt binnen en buiten: met bakstenen in verschillende metselverbanden. Daarnaast doe je lijm-, herstel- en betonwerk. Je weet alles over verschillende steensoorten, lijmen en specie. En je houdt je ook bezig met de planning. Heb je meer ervaring? Dan kun je een metselploeg gaan leiden en het werk organiseren. Heb je de opleiding afgerond? Dan heb je brede vakkennis en kun je als zelfstandig metselaar in de bouw aan de slag.

Waarom de opleiding metselaar volgen?

Tijdens de opleiding metselaar niveau 3 kies je uit 3 verschillende richtingen: nieuwe metseltechnieken, herstel en restauratie, en aan- en verbouw. Je focust je op een bepaald vakgebied en wordt zo een echte specialist. Van de opleiding kun je het volgende verwachten:

  • De opleiding duurt maximaal 3 jaar. Dat is goed te overzien.
  • Tijdens de opleiding werk je bij een bouwbedrijf. Je ontvangt dus een salaris met een BBL opleiding.
  • Je doet veel vakkennis op. Zo leer je hoe je met diverse metselverbanden en vlechtingen mooie rechte en gebogen muren metselt.
  • Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar de opleiding Kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra op niveau 4.

Doorleren na de opleiding metselaar

Met je diploma Metselaar (niveau 3) kun je doorstromen naar de opleiding Kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra. (niveau 4). Dit is de ideale vervolgopleiding als je door wilt groeien naar de rol van uitvoerder. In 1,5 tot 2 jaar kun je een erkend mbo-diploma op niveau 4 halen. Een korte en praktijkgerichte opleiding waarbij je veel nieuwe kennis opdoet. En een uitstekende manier om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Binnen de bouw zijn ze altijd op zoek naar enthousiaste vakmensen. Dus waar wacht je nog op?

Toelatingsvoorwaarden opleiding Allround Metselaar

  • VMBO diploma Techniek (kader)
  • VMBO diploma TL (met wiskunde)

Duur opleiding Allround Metselaar

3 jaar.

Doorleren

Na je opleiding Allround Metselaar niveau 3 meer ambities om verder te leren? Volg dan een mbo 4 opleiding bij Bouwmensen!

Geen zin om te lezen? Lekker kijken!

Waar kun je deze opleiding volgen

Andere opleidingen die je misschien interessant vindt