NIV1 Assistent houtbrance

Als assistent houtbranche kun je aan de slag bij, vaak grotere, bedrijven binnen de hout-, timmer- en meubelindustrie. Je bent assistent machinaal houtbewerker of assistent bestekzoeker. De werkzaamheden voer je voornamelijk uit binnen de werkplaats, de montageafdeling of het magazijn.

Lees verderLees verder

NIV1 assistent bouw en infra

Als Assistent bouw en infra assisteer je de vakman bij het werken aan bijvoorbeeld gebouwen, wegen en bruggen. Je bewerkt materialen en je bouwt constructies. Als assistent kun je goed samenwerken, aanwijzingen opvolgen en let je op de veiligheid en het milieu. Bij merendeel van onze vestigingen is deze opleiding vervangen door een entreeopleiding.

Lees verderLees verder

NIV2 Timmerman

Als Timmerman stel je profielen, kozijnen en eenvoudige bekistingen. Je timmert ruimtes af en je maakt dakwerk, scheidingswanden en plafonds. Ook monteer je deuren en ramen en hang je deze af. Daarnaast voer je herstelwerkzaamheden en eenvoudige machinale bewerkingen uit. De opleiding duurt maximaal twee jaar maar kan eerder worden afgerond. Je volgt een stage bij één of meerdere bouwbedrijven. En voor je werkzaamheden ontvang je een prima stage/CAO vergoeding.

Lees verderLees verder

NIV2 Metselaar

Mooi materiaal die bakstenen, maar je moet er wel wat mee doen... metselen! Als veelzijdig metselaar kun je passen en meten als de beste. Je metselt alles binnen en buiten: van fundering tot daknok. Met bakstenen in verschillende metselverbanden. Daarnaast doe je lijm-, herstel- en betonwerk. Behoorlijk veelzijdig dus! Als Metselaar maak je mooi en sterk metselwerk: schoonmetselwerk, vuilmetselwerk, voegwerk en stelwerk. Je verlijmt ook kalkzandsteenelementen. Meestal werk je samen met een collega, maar soms ook in een ploeg onder verantwoordelijkheid van een voorman.

Lees verderLees verder

NIV2 tegelzetter

Een beetje passen of meten moet je wel, maar als de getegelde vloer klaar is, heb je wel écht iets moois gemaakt. Als tegelzetter werk je vooral in de nieuwbouw en renovatie van huizen, kantoren en bedrijven. Op die saaie (betonnen) vloeren en wanden breng je keramische tegels aan en verwerk je tegels van natuursteen en glas. In dit beroep werk je meestal binnen, maar soms ook buiten. Het is handig als je sterk bent, want je moet vaak bukken knielen en tillen. Wie doorleert kan uitvoerder, werkvoorbereider of bedrijfsleider worden.

Lees verderLees verder

NIV2 Voeger

Als voeger bestaan je werkzaamheden bij nieuwbouw uit het aanbrengen van voegwerk. Bij renovatie verwijder je eerst de oude voegen. Vaak wordt tegelijkertijd de gevel gereinigd. Vervolgens breng je nieuwe voegen aan en eventueel een beschermende laag, bijvoorbeeld een waterafstotende laag. Bij alles wat je doet zorg je voor een veilige werksituatie en ga je op een verantwoorde wijze om met het milieu. Jouw werkzaamheden als Voeger/Gevelbehandelaar blijven altijd zichtbaar.

Lees verderLees verder

NIV2 Stukadoor

Als stukadoor verricht je werkzaamheden in de afbouw. Dat betekent dat jouw werk altijd wordt gezien door de gebruikers van panden. Jij bepaalt dus mede hoe een pand wordt beleefd.

Lees verderLees verder

NIV2 Schilder

Als medewerker schilder kun je aan de slag bij bedrijven in de schilders- en onderhoudssector. Je voert werkzaamheden uit voor verschillende opdrachtgevers uit onder meer de woningbouw, renovatie, verbouw en het vastgoedonderhoud.

Lees verderLees verder

NIV2 Service Medewerker Gebouwen

Als servicemedewerker gebouwen ben je een creatieve alleskunner met twee rechterhanden. Je bent een allround klusser die in een handomdraai de irritaties van anderen wegwerkt: je vervangt een kapot deurslot, verhelpt een lekkende kraan, hangt een kapstok op, zet een trapleuning vast en je voorkomt een overstromende dakgoot of sluit en stopcontact aan en vervangt een schakelaar. Je doet kleine noodreparaties binnen en buiten een gebouw, maar je grijpt direct de telefoon wanneer je problemen tegenkomt waarvoor je een collega nodig hebt. Je denkt in oplossingen en je weet vlekkeloos de weg naar specialisten te vinden.

Lees verderLees verder

NIV2 Montagemedewerker timmerindustrie

In dit beroep ben je werkzaam bij middelgrote bedrijven die gericht zijn op het vervaardigen van gevelelementen (kozijnen, ramen, deuren), gevelvullende elementen en/of houtskeletbouwelementen (wand-, vloer- en dakelementen). Je werkzaamheden verricht je voornamelijk in een productieruimte van het bedrijf waar je werkt.

Lees verderLees verder

NIV2 machinaal houtbewerker

Als Machinaal houtbewerker verzamel je de instrumenten en het hout of plaatmateriaal. Je let daarbij scherp op de kwaliteit en alle overige kenmerken. Je stelt de houtbewerkingsmachine in en bewerkt het hout of plaatmateriaal volgens de wensen van de klant. Ook zorg je voor klein onderhoud aan de machines en voor een opgeruimde werkplek.

Lees verderLees verder

NIV2 Meubelmaker (scheeps) interieurbouwer

Als meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer werk je over het algemeen in een productieruimte. Je maakt onderdelen die nodig zijn voor het maken van meubels en (scheeps)interieurs. Je stelt deze onderdelen samen en monteert ze af tot een eindproduct. In de (scheeps)interieurbouw plaats je de producten ook op locatie. Je werkt met machines en handgereedschappen bij het maken van de meubels of (scheeps)interieurs.

Lees verderLees verder

NIV3 Allround timmerman

Als allround timmerman ben je een vakman die aan houtbewerking doet. Je kunt ingezet worden voor verschillende klussen, in de sector burger- en utiliteitsbouw. Vaak werk je in kleine ploegen en ben je verantwoordelijk voor je eigen werk. Als timmerman kun je zowel bij kleine, als bij middelgrote of grote bouwbedrijven terecht. In de bouw verricht een timmerman onderhoud of nieuwbouwwerkzaamheden aan onder meer houten vloeren, dakconstructies en kozijnen. Een timmerman kan ook werkzaam zijn in de meubelmakerij. Dikwijls worden hier maatproducten gemaakt. Vroeger werkten veel timmerlieden aan schepen. Ze bouwden de schepen van hout en tijdens de reis van het schip ging de scheepstimmerman mee om eventuele schade te verhelpen. Nog steeds zijn er vaklieden die het ambacht van timmerman uitvoeren in de Nederlandse jachtbouw. Als timmerman is het uiterst belangrijk om oog te hebben voor veiligheid, en zul je verantwoordelijk moeten kunnen omgaan met procedures en instructies. Je zult veel in teamverband moeten werken en als team verantwoordelijkheid dragen.

Lees verderLees verder

NIV3 Allround Timmerkracht 3-jarige opleiding

Deze opleiding is vooral geschikt voor leerlingen met een VMBO diploma Techniek (kader) of het VMBO diploma TL (met wiskunde).

Lees verderLees verder

NIV3 Allround Metselaar

Als metselaar niveau 3 weet je alles van de praktijk van het metselen. Over verschillende steensoorten, lijmen en species. En hoe je mooie rechte en gebogen muren maakt met diverse metselverbanden en vlechtingen. Dit is ook afhankelijk van de uitstroomrichting die je kiest: Nieuwe Metseltechnieken, Herstel en Restauratie en Aan- en verbouw. Daarnaast weet je ook iets van planning en van de taken van de verschillende vakmensen die bij de bouw betrokken zijn. De opleiding Metselaar niveau 3 is onmisbaar als je een hogere functie in de bouw wilt gaan uitoefenen. Ben je klaar met je opleiding, dan heb je een brede kennis van vakonderdelen en kun je helemaal zelfstandig aan de slag als metselaar in de bouw.

Lees verderLees verder

NIV3 Allround Machinaal houtbewerker

Als Allround machinaal houtbewerker stel je de productiegegevens samen en voer je zelfstandig complexe werkzaamheden uit. Je bewaakt de voortgang en de kwaliteit van het bewerkingsproces en houdt de kosten laag door de houtbewerkingsmachines slim en efficiënt te gebruiken. Verder begeleid je andere Machinaal houtbewerkers bij hun werkzaamheden.

Lees verderLees verder

NIV3 Allround montagemedewerker gevelelementen

Als montagemedewerker gevelelementen werk je bij een bedrijf dat houtskeletbouwelementen of gevelelementen maakt. Bij gevelelementen moet je denken aan ramen, deuren en kozijnen. Kijk maar eens naar het raam of deur van de kamer of ruimte waarin je bent. Heb je er wel eens over nagedacht welke bewerkingen er allemaal nodig zijn geweest voordat dat raam of deur klaar was?

Lees verderLees verder

NIV3 Allround Houtskeletbouwer

Als Allround houtskeletbouwer werk je bij een bedrijf dat gevelelementen of houtskeletbouwelementen maakt. Houtskeletbouwelementen zijn in de fabriek samengestelde wanden, vloeren en daken voor bijvoorbeeld houtskeletbouwwoningen.

Lees verderLees verder

NIV 3 Allround meubelmaker (scheeps) interieurbouwer

Als allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer maak je vaak unieke meubels en interieurs voor winkels, restaurants, kantoren of specifiek voor schepen. De vormgeving en het materiaal zijn belangrijk. Je werkt veel met machines en handgereedschappen voor het maken van de onderdelen in de werkplaats. Op locatie worden de interieurs geplaatst. Als allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer heb je verstand van verschillende houtsoorten, maar ook van verschillende plaatmaterialen en andere materialen zoals kunststof, glas en metaal, die in interieurs verwerkt worden. Naast de uitvoering van het vak, bewaak je als allround vakman de voortgang en kwaliteit van het werk en begeleidt minder ervaren collega's.

Lees verderLees verder

NIV3 Schilder

Niveau 3 schildersopleiding

Lees verderLees verder

NIV3 Tegelzetter

Je krijgt praktijk- en theorievakken. De nadruk ligt op praktijkleren. Dit betekent dat je vooral met je handen aan het werk bent en de theorie via deze weg leert. Tijdens je studie kom je naar school, ga je op stage en studeer je thuis. Naast de beroeps gerelateerde vakken krijg je ook Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Lees verderLees verder

NIV4 Middenkader functionaris bouw

Van tekeningen lezen en plannen naar uitvoering. Een goed opgeleide vakman met een knappe kop is wat de bouw nodig heeft. En voor wie meer wil? De bouw biedt zeker mogelijkheden voor doordenkers en carrièreplanners. Bij Bouwmensen stroom je zo door naar hogere niveaus en kunnen we je zelfs klaarstomen voor het HBO. Jonge vaktalenten zijn hard nodig op de bouwvloer!

Lees verderLees verder

NIV4 Kaderfunctionaris Bouw en Infra

Als je leidinggevend werk wilt doen in de bouw of bouwwerkzaamheden wilt plannen en organiseren, dan is dit de juiste opleiding. Als Kaderfunctionaris bouw en Kaderfunctionaris infra ben je vaak op de bouwplaats te vinden. Als kaderfunctionaris werkvoorbereiding en calculatie werk je veelal op kantoor. Als kaderfunctionaris uitvoering geef je samen met de uitvoerder leiding aan het personeel op de bouwplaats.

Lees verderLees verder

NIV4 Kaderfunctionaris Uitvoering Bouw Infra

Neem jij graag de leiding? Leer dan in anderhalf tot twee jaar voor uitvoerder. Kort en praktijkgericht. En maak meteen kennis met de nieuwste innovaties. Resultaat: een erkend mbo 4-diploma met vele plussen en extra kansen op de arbeidsmarkt.

Lees verderLees verder

NIV4 Middenkader functionaris Infra

Als je leidinggevend werk wilt doen in de GWW (Grond- weg- en waterbouw), of werkzaamheden wilt plannen en organiseren, dan is dit de juiste opleiding. Als middenkaderfunctionaris infra werk je aan projecten. Je verzamelt de benodigde informatie en verwerkt deze volgens normen in tekeningen. Ook controleer je tekeningen op juistheid, techniek, inhoud en of ze volledig zijn.

Lees verderLees verder
Nieuws
Bouwmensen Deventer Raalte Zutphen
Nieuw schooljaar
Bouwmensen Midden-Holland
Fijne vakantie namens Bouwmensen MH
Bouwmensen KZW
Fijne vakantie namens Bouwmensen KZW
Bouwmensen Amsterdam
Fijne vakantie namens Bouwmensen Amsterdam
Bouwmensen Deventer Raalte Zutphen
Bouwvak 2019
Bouwmensen Deventer Raalte Zutphen
Diploma uitreiking 2019
Bouwmensen Deventer Raalte Zutphen
Kies voor vakwerk
Bouwmensen 's-Hertogenbosch
Vakantiesluiting van vrijdag 19 juli t/m vrijdag 16 augustus
Bouwmensen 's-Hertogenbosch
Vacture Coördinator/ bedrijfsleider
Bouwmensen KZW
Prijsuitreiking PET Purmerend
Bouwmensen Apeldoorn
5 verkoelingstips
Bouwmensen Deventer Raalte Zutphen
Scapetown Etty Hillesum Lyceum
Vorige   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38  
 
 
 
Friesland

Bouwmensen Friesland Nunspeet Zwolle

Vestiging Heerenveen (werkplaats)
Vestiging Leeuwarden

Overijssel

Bouwmensen Deventer Raalte Zutphen

Vestiging Deventer

Bouwmensen Twente

Vestiging Almelo
Noord-Brabant

Bouw Infra mensen Mierlo

Bouw Infra mensen Mierlo

Bouwmensen Eindhoven

Vestiging Veldhoven

Bouwmensen Oss

Vestiging Oss
Vestiging Veghel

Bouwmensen s-Hertogenbosch

Vestiging s-Hertogenbosch

Bouwmensen Tilburg

Vestiging Tilburg

Bouwmensen Zuid-West

vestiging Bergen op Zoom
 
Limburg

Bouwmensen Limburg

Vestiging Beek
Vestiging Horst

Drenthe

Bouwmensen Drenthe Noord-West Overijssel

Ruinen
Vestiging Emmen
Vestiging Ruinen

Utrecht

Bouwmensen Amersfoort

Vestiging Amersfoort

Bouwmensen Utrecht

Vestiging Nieuwegein
Zeeland

Bouwmensen Zuid-West

Vestiging Goes
Vestiging Middelharnis

Zuid-Holland

Bouwmensen Delft

Vestiging Delft

Bouwmensen Leiden

Vestiging Leiden

Bouwmensen Zuid-Holland Zuid

Vestiging Dordrecht
vestiging Hardinxveld-Giessendam

 
Noord-Holland

Bouwmensen Amsterdam

Vestiging Diemen

Bouwmensen Gooi en Vechtstreek

Bouwmensen Gooi en Vechtstreek

Bouwmensen KZW

Beverwijk
Edam
Zaandam

Bouwmensen Midden-Holland

Vestiging Hoofddorp

Bouwmensen Noord-Holland Noord

Vestiging Heerhugowaard
 
Gelderland

Bouwmensen Apeldoorn

Vestiging Apeldoorn

Bouwmensen Friesland Nunspeet Zwolle

Vestiging Nunspeet

Bouwmensen Gelderland Oost

Nevenvestiging Borculo
vestiging Doetinchem

Bouwmensen Nijmegen

Vestiging Nijmegen

Bouwmensen Rivierengebied

Vestiging Geldermalsen
 
Noord-Brabant

Bouw Infra mensen Mierlo

Bouw Infra mensen Mierlo

Bouwmensen Eindhoven

Vestiging Veldhoven

Bouwmensen Oss

Vestiging Oss
Vestiging Veghel

Bouwmensen s-Hertogenbosch

Vestiging s-Hertogenbosch

Bouwmensen Tilburg

Vestiging Tilburg

Bouwmensen Zuid-West

vestiging Bergen op Zoom
Limburg

Bouwmensen Limburg

Vestiging Beek
Vestiging Horst

 
Friesland

Bouwmensen Friesland Nunspeet Zwolle

Vestiging Heerenveen (werkplaats)
Vestiging Leeuwarden

Gelderland

Bouwmensen Apeldoorn

Vestiging Apeldoorn

Bouwmensen Friesland Nunspeet Zwolle

Vestiging Nunspeet

Bouwmensen Gelderland Oost

Nevenvestiging Borculo
vestiging Doetinchem

Bouwmensen Nijmegen

Vestiging Nijmegen

Bouwmensen Rivierengebied

Vestiging Geldermalsen
Drenthe

Bouwmensen Drenthe Noord-West Overijssel

Ruinen
Vestiging Emmen
Vestiging Ruinen

Overijssel

Bouwmensen Deventer Raalte Zutphen

Vestiging Deventer

Bouwmensen Twente

Vestiging Almelo
 
Noord-Holland

Bouwmensen Amsterdam

Vestiging Diemen

Bouwmensen Gooi en Vechtstreek

Bouwmensen Gooi en Vechtstreek

Bouwmensen KZW

Beverwijk
Edam
Zaandam

Bouwmensen Midden-Holland

Vestiging Hoofddorp

Bouwmensen Noord-Holland Noord

Vestiging Heerhugowaard
Utrecht

Bouwmensen Amersfoort

Vestiging Amersfoort

Bouwmensen Utrecht

Vestiging Nieuwegein
Zeeland

Bouwmensen Zuid-West

Vestiging Goes
Vestiging Middelharnis

Zuid-Holland

Bouwmensen Delft

Vestiging Delft

Bouwmensen Leiden

Vestiging Leiden

Bouwmensen Zuid-Holland Zuid

Vestiging Dordrecht
vestiging Hardinxveld-Giessendam

 
Friesland

Bouwmensen Friesland Nunspeet Zwolle

Vestiging Heerenveen (werkplaats)
Vestiging Leeuwarden

Gelderland

Bouwmensen Apeldoorn

Vestiging Apeldoorn

Bouwmensen Friesland Nunspeet Zwolle

Vestiging Nunspeet

Bouwmensen Gelderland Oost

Nevenvestiging Borculo
vestiging Doetinchem

Bouwmensen Nijmegen

Vestiging Nijmegen

Bouwmensen Rivierengebied

Vestiging Geldermalsen
Drenthe

Bouwmensen Drenthe Noord-West Overijssel

Ruinen
Vestiging Emmen
Vestiging Ruinen

Overijssel

Bouwmensen Deventer Raalte Zutphen

Vestiging Deventer

Bouwmensen Twente

Vestiging Almelo
Noord-Brabant

Bouw Infra mensen Mierlo

Bouw Infra mensen Mierlo

Bouwmensen Eindhoven

Vestiging Veldhoven

Bouwmensen Oss

Vestiging Oss
Vestiging Veghel

Bouwmensen s-Hertogenbosch

Vestiging s-Hertogenbosch

Bouwmensen Tilburg

Vestiging Tilburg

Bouwmensen Zuid-West

vestiging Bergen op Zoom
Limburg

Bouwmensen Limburg

Vestiging Beek
Vestiging Horst

 
Noord-Holland

Bouwmensen Amsterdam

Vestiging Diemen

Bouwmensen Gooi en Vechtstreek

Bouwmensen Gooi en Vechtstreek

Bouwmensen KZW

Beverwijk
Edam
Zaandam

Bouwmensen Midden-Holland

Vestiging Hoofddorp

Bouwmensen Noord-Holland Noord

Vestiging Heerhugowaard
Utrecht

Bouwmensen Amersfoort

Vestiging Amersfoort

Bouwmensen Utrecht

Vestiging Nieuwegein
Zeeland

Bouwmensen Zuid-West

Vestiging Goes
Vestiging Middelharnis

Zuid-Holland

Bouwmensen Delft

Vestiging Delft

Bouwmensen Leiden

Vestiging Leiden

Bouwmensen Zuid-Holland Zuid

Vestiging Dordrecht
vestiging Hardinxveld-Giessendam

 

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS