Zij-instromers in de bouw

Overweeg jij een overstap naar de bouw? Wil je direct aan de slag met een contract voor twee jaar en een goed salaris? Bij Bouwmensen Deventer leiden we je op tot timmerman, metselaar, tegelzetter of assistent uitvoerder. Je gaat al binnen enkele weken aan de slag bij een aannemer in de regio, waar je zal worden begeleid door een leermeester. Leeftijd speelt geen rol bij omscholing. Zij-instromers in de bouw zijn van harte welkom, we kunnen nog wel wat extra handjes gebruiken!

Zij-instromers in de bouw

Starten als zij-instromer in de bouw kan op elk moment. Wie zich aanmeldt voor één van de opleidingen, wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met onze opleidingscoördinator Gerben Beusekamp. Hij legt de verschillende mogelijkheden aan je voor. Wie zich laat omscholen tot vakman stapt in op een BBL Basisopleiding op mbo niveau 2. Deze duurt twee jaar. We beginnen de opleiding altijd met de Try-Out weken: een traject van twee weken, waarin je in onze werkplaats kunt proeven aan het vak. 

Praktijkgericht leren

Eén dag in de week volg je theorielessen in de Technicampus in Deventer. Deze worden verzorgd door docenten van Aventus. Voor zij-instromers zijn er lessen in de avonduren, die te combineren zijn met een fulltime baan. Deze baan bieden wij je aan. Je treedt bij Bouwmensen Deventer in dienst en wordt door ons bij een aannemer in de buurt geplaatst. Hierbij houden we rekening met de reisafstand. Je bent dan leerling timmerman, metselaar, tegelzetter of uitvoerder en wordt bij de aannemer begeleid door een leermeester. Het contract dat wij je aanbieden loopt gelijk aan de opleiding en is voor twee jaar.

Gerben Beusekamp: “Onze bouwopleidingen zijn flexibel en praktijkgericht. Voor iedereen die handig is, of het wilt worden. Voor mensen die liever een kantoor bouwen, dan erin zitten! Het maakt niet uit of je uit een totaal ander vakgebied komt, iedereen kan instromen in de bouw. We hebben de komende jaren veel nieuwe collega’s nodig!”

Leestip: Het team van Bouwmensen Deventer

Bouwmensen Deventer

Bouwmensen Deventer is een opleidingsbedrijf voor de bouw. Met onze BBL en BOL opleidingen voorzien we bouwend Nederland van nieuwe generaties vakmensen. Deventer is één van de meer dan 30 locaties in Nederland. Je vindt ons in de Technicampus in Deventer, aan de Schonenvaardersstraat 6. Vanuit deze vestiging werken wij nauw samen met Aventus en met bouwbedrijven in de regio Salland.

Open dagen voor zij-instromers in de bouw

Op onze website is meer informatie voor zij-instromers in de bouw te vinden. Zo kun je de opleidingen bekijken, is er een overzicht met ‘Alles wat je moet weten over onze bouwopleidingen’ en is online inschrijven voor onze bouwopleidingen ook mogelijk! Liever persoonlijk advies? Op 17, 18, 26 en 27 november zijn er open dagen bij Bouwmensen Deventer. Hiervoor kun je jezelf digitaal aanmelden.