APELDOORN – Woningnood tegengaan én mensen aan een baan helpen. Dat wil de provincie Gelderland doen, door een zogenoemd transitiecentrum op te richten. Hier worden werkzoekenden, zoals mensen die hun baan kwijtraken door corona, omgeschoold voor de bouw.

Er is een groeiend tekort aan vakmensen in de bouw en dat hoopt de provincie met het Transitiecentrum Gebouwde Omgeving Gelderland op te vangen. Hier kunnen zij-instromers straks worden omgeschoold.

Speciale aandacht

In twee jaar tijd worden 200 mensen die hun baan dreigen te verliezen opgeleid voor een baan in de bouw. Speciale aandacht is er voor de opleiding van statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Er is nauwe samenwerking met bouw-, installatie- en onderhoudsbedrijven en ROC’s. Ook biedt het centrum straks ondersteuning op sociaal-maatschappelijk gebied, zoals met lesprogramma’s Nederlandse taal.

Selectie van de zij-instromers gebeurt via het UWV. Voor het gehele traject is 2 ton uitgetrokken. Wanneer de eerste kandidaten terechtkunnen, is nog onbekend.

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2463877/Werkzoekenden-straks-gemakkelijker-aan-de-slag-als-bouwvakker?fbclid=IwAR0oZjYLvHwmWNUNDae-N-LQhYdY3ge6UmNs7HCvqS_vPjMHy-JC9m0axCk