Vernieuwbouw Bouwmensen heeft diepste punt bereikt!

succesvolle samenwerking Bouwmensen en Aventus vraagt om verbouwing 

Apeldoorn – Praktijkonderwijs 2.0: aan de Sleutelbloemstraat wordt door vaklieden en studenten hard gewerkt aan nieuwe theorielokalen voor Bouwmensen en Aventus. De formule om vanuit één locatie bouwonderwijs aan te bieden, is zo succesvol gebleken dat een verbouwing noodzakelijk is. Het oude pand is inmiddels gesloopt en de eerste boorpalen worden geplaatst.

In 2012 besloten Bouwmensen en Aventus een samenwerking aan te gaan en vanuit één locatie in Apeldoorn bouwonderwijs aan te bieden: theorie en praktijk. Destijds werd een lesunit geplaatst met twee theorielokalen. Die is inmiddels uit zijn voegen gegroeid. De formule van praktijkgericht leren wordt door studenten zo gewaardeerd, dat is besloten om uit te breiden.

Vijf theorielokalen

De ‘vernieuwbouw’ maakt ruimte voor vijf theorielokalen en komt op de plek van het voormalige Bouwmensen-pand. Die is, op de opleidingswerkplaats na, gesloopt. “Het diepste punt van de bouw is nu bereikt, op naar het hoogste punt”, aldus Martien van Reen – manager bij Bouwmensen Apeldoorn.

Leerwerktraject in eigen huis

De uitbreiding is niet alleen een mooi succes voor Bouwmensen en Aventus, maar ook een kans om studenten in eigen huis een krachtige leerwerk omgeving te bieden. Met de betrokken bouwbedrijven is afgesproken dat zij leerlingen opleiden en inzetten voor diverse werkzaamheden binnen het bouwproces.