Vacature directeur

16 oktober 2019

Vacature directeur opleidingsbedrijven voor de bouw te Nieuwegein.

Het bestuur van de Stichting SPBU is voor haar vier opleidingsbedrijven in de bouwsector op zoek naar een inspirerend en daadkrachtig full-time directeur.

Sinds 1984 is de SPBU een begrip in de regio inzake vakopleidingen in de bouw- en afbouwsector. De vier opleidingsbedrijven ressorterend onder het SPBU-bestuur realiseren in de regio Midden Nederland de vakopleidingen voor uitvoerend personeel in de bouw en afbouw.. Het gaat hierbij om: Bouwmensen-Utrecht, Schildersvakopleiding Midden Nederland, Schildersvakopleiding Amsterdam en NOA opleidingsbedrijf stukadoren Midden Nederland.

Als voortrekker van de vier opleidingsbedrijven krijgt de directeur voor de komende periode de volgende belangrijke opdrachten mee:

· Het in samenspraak met het onderwijs in de regio verder ontwikkelen van opleidingstrajecten van basisschool tot vakman in de sector. Hierbij staat de verbinding tussen de beroepspraktijk en het onderwijs centraal.

· In het werkgebied, de instroom van zowel jongeren als volwassen zij-instromers naar de diverse vakopleidingen vergroten.

· Het versterken, verdiepen en vernieuwen van de opleidingstrajecten, rekening houdend met de technische innovaties en onderwijskundige veranderingen en ontwikkelingen.

· Het aansturen en inspireren van het team, dat zich inzet voor een professionele werk- en aanspreekcultuur en kwaliteit van werken voor de medewerkers in opleiding.

· Het blijven positioneren van de opleidingsbedrijven in hun omgeving door actief contacten te onderhouden met alle stakeholders; bedrijven, scholen en overheden.

· Het verder ontwikkelen en implementeren van adequaat strategisch beleid.

Wat breng jij mee?

Om als directeur succesvol te kunnen functioneren en de gestelde doelen en opdrachten te realiseren, wordt het noodzakelijk geacht dat uit de sollicitatiebrief en het curriculum vitae van de beoogde kandidaat het volgende aantoonbaar blijkt:

· Minimaal een voltooide HBO-opleiding.

· Ervaring met het beroepsonderwijs is een pre.

· Ervaring als leidinggevende.

· Affiniteit met en kennis van de ontwikkelingen in het onderwijs.

· Aantoonbare ervaring met beleidsontwikkeling, ontwikkeling en implementatie van onderwijsinnovatie, bedrijfsprocessen en financieel management.

· In staat zijn om vanuit de huidige positie verder inhoud en vorm te geven aan de vier opleidingsbedrijven en dit intern en extern herkenbaar kunnen verwoorden.

· Vermogen om zich gemakkelijk en effectief binnen het gehele werkveld van de vier opleidingsbedrijven te bewegen, relaties aan te gaan en te onderhouden.

Reacties kunt u voor 1 december sturen naar de huidige directeur. De huidige directeur gaat per bouwvak 2020 met pensioen.

Onderstaand adresgegevens: SPBU T.a.v. dhr. J. Visser Utrechthaven 13

3433 PN Nieuwegein. j.visser@spbu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.