Thomas Bouwbeurs.nl

Eens in de twee jaar vindt de Bouwbeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Een event waar kennis en kracht samenkomt en waar je de nodige praktijkervaring kunt opdoen. Voor wie altijd op de hoogte wil blijven is er de website bouwbeurs.nl. Deze week met een bijzondere gast: Thomas Bosch, leerling van Bouwmensen Deventer en bouwconcern Van Wijnen #trots.

Van timmerman naar assistent uitvoerder

Thomas (20) begon vier jaar geleden bij Bouwmensen Deventer. Hij doorliep niveau 2 en 3 van de opleiding Timmeren en is nu bezig om door te leren voor Assistent Uitvoerder op niveau 4. In een interview met Marion de Graaff, vertelt hij hoe hij bij Bouwmensen terecht kwam, over zijn werk bij Van Wijnen en wat hij de leukste klussen vindt binnen zijn werkveld.

“Eerst de basis onder de knie krijgen”

“Ik had al veel goede verhalen gehoord over Bouwmensen. Vlak voordat ik een keuze moest maken, gaven ze een voorlichting op mijn middelbare school in Zutphen en ik ben ook op praktijkbezoek geweest in de werkplaats. Ik besloot me in te schrijven en wilde eigenlijk instromen op niveau 3 of zelfs 4, maar zo werkt het niet. Ik moest onderaan beginnen. Dat viel me toen wel een beetje tegen, maar achteraf gezien klopt het helemaal. Zeker bij een praktisch vak zoals timmeren moet je eerst de basis onder de knie krijgen. Ik ben nu alleen maar blij dat het zo is gegaan”, vertelt Thomas in het interview.

De combinatie van werken en leren

Wat hij vooral fijn vindt aan de BBL-opleidingen van Bouwmensen is de combinatie van werken en leren. “Het is natuurlijk heel mooi dat je direct de praktijk ingaat. Eén dag in de week naar school is prima, maar de nadruk ligt op lekker werken.” Dit werk doet Thomas bij Van Wijnen, een grote landelijke bouwer die hele diverse klussen uitvoert. “Dat geeft mij de mogelijkheid om veel te leren! Ik heb Timmeren niveau 2 en 3 bij Van Wijnen doorlopen en nu ben ik er als assistent uitvoerder bezig. Ik had ook bij een ander bedrijf terecht gekund, maar het beviel van beide kanten goed.”

Je gaat het maken!

Qua voorkeur voor klussen is Thomas heel allround. “Ik vind eigenlijk alles leuk om te doen. Hoewel… ik denk wel dat ik renovatie toch verkies boven nieuwbouw. Die extra dimensie door het contact met bewoners vind ik echt prachtig. Bovendien denk ik dat daar de komende jaren het meeste werk ligt, er zijn nog zoveel woningen die verduurzaamd moeten worden!”

Bezoek bouwbeurs.nl voor het complete interview met Thomas.